Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 9:49:42 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς ξεφυλλίζουν τις σελίδες της παιδικής λογοτεχνίας και με αφορμή την 2α Απριλίου, παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, δημιουργούν ερεθίσματα σκέψης και μοιράζονται μαζί με τα παιδιά μια συγκινητική ιστορία που έρχεται από την  Ελληνική Επανάσταση και αγκυροβολεί στη θαρραλέα ψυχή του Γρηγόρη, ενός νέου μικρού ήρωα.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί μια απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη: Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, σε ηλικία  μόλις 56 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο, που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν νικηφόρα.

Ήταν και η Τούμπα σπουδαία ενδοχώρα των περιώνυμων μακεδονικών πόλεων - πρωτευουσών, τονίζει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Δρ. Γεωργία Στρατούλη. Ξεκίνησε έργο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-3-2021)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-3-2021)

Λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19  και θέλοντας να τηρήσουμε πλήρως τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της, σας ενημερώνουμε για την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Κιλκίς, που εδρεύει στο Κιλκίς του Νομού Κιλκίς.

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στη μνήμη του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 19:30.

Με την παρούσα επιστολή μου μετά από προσωπικό πρόβλημα υγείας μου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας πρωτίστως τους ιατρούς της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς καθώς επίσης και όλες τις Μαίες του Τμήματος για την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση και προπάντων για τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και την συμπαράσταση αλλά και το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζουν όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

Τέλος, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου - αναισθησιολογικό καθώς επίσης και τους γιατρούς του αναισθησιολογικού Τμήματος που με ευγένεια και ανθρωπιά παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους ανέφερα παραπάνω που με φρόντισαν από το χειρουργείο έως και την νοσηλεία μου.

Ένα έχω να σημειώσω, η πόλη μας είναι τυχερή που διαθέτει τέτοιους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Με εκτίμηση,

Λες και ήταν χθες … κι όμως συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από τότε, ήταν Κυριακή 27 Μαρτίου 1966 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» και εξελέγη η πρώτη διοίκηση του.