Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 10:27:23 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 20:29

Αγνωστες Μάχες της Επανάστασης του 1821: Η Μάχη της Μονής Δοβράς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Μετά την επανάσταση της Νάουσας, για δεκαεννέα μέρες οι επαναστάτες που βρίσκονταν στην περιοχή του Δοβρά, παρενοχλούσαν τους Τούρκους της Βέροιας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση ή ανταπάντηση από αυτούς.

Διαδικτυακή διάλεξη της Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου με την πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Υγείας κι Ευεξίας, Αυγής Ατματζίδου, υποψ. Διδάκτορα παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Το πρώτο κύμα εκδήλωσης της γενοκτονικής συμπεριφοράς των Νεότουρκων ξέσπασε στην Ανατολική Θράκη με εξόντωση και με βίαια εκτόπιση των πληθυσμών στο μεταίχμιο της νικηφόρας έκβασης των βαλκανικών πολέμων και της εισόδου της χώρας στον α΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε στις 23 & 24 Μαρτίου η Κοινή Τεχνική Γραμματεία (Joint Technical Secretariat, JTS), συμμετείχαν μέλη των 13 στρατηγικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται από το ENI CBC MED Programme στο πλαίσιο του θεματικού αντικειμένου 2.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 08:54

Την συνάντησα εκεί που στέκει αμέτρητους αιώνες τώρα...

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την συνάντησα εκεί που στέκει αμέτρητους αιώνες τώρα...

Κάτσε, μου λέει, μη βιάζεσαι...Μα τι είναι τούτο! Όλοι βιάζονται σήμερα! Και πανδημία, που είναι, πάλι... Ζωή βιαστική, σαν και το γρήγορο φαγητό της...

Κυριακή 11 Απριλίου, ένα χρόνο και κάτι με τις δυσκολίες της πανδημίας στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά. Μόλις αφήσαμε πίσω μας κι ένα δύσκολο χειμώνα και στα μισά της άνοιξης ελπίζουμε να έρθουν σύντομα καλύτερες ημέρες, καλύτερες στιγμές.

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 18:47

Ταξίδια, πολλές δημιουργίες και δράσεις στα ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ταξιδεύοντας στον κόσμο.

Mε το ρητορικό ερώτημα, Άραγε, που θα ταξιδέψουμε με τα ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς αυτή την εβδομάδα ?? Ποια θα είναι η τιμώμενη χώρα??, ξεκινήσαμε την εβδομάδα αυτή το εκπαιδευτικό μας ταξίδι ανά τον κόσμο.

Άλλη μια εβδομάδα που πέρασε με πλήθος διαδικτυακών δραστηριοτήτων στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Όσο ο καιρός καλυτερεύει, τόσο μεγαλώνει και η διάθεση των μικρών συμμετεχόντων για νέες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-4-2021)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (9-4-2021)

Σελίδα 1 από 483