Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 11:55:34 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 14:07

Λαμπάδες του Α.Σ. - ΚΔΑΠ Άθλος στα καταστήματα του Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την Μ. Πέμπτη μοιράστηκαν από τον Πρόεδρο  Μουτσάκη Αναστάσιο και τον Προπονητή Πουντζουκίδη Κωνσταντίνο εορταστικές Λαμπάδες Άθλος στα καταστήματα του Κιλκίς.

Οι εκπρόσωποι του Άθλου ευχήθηκαν σε όλους τους καταστηματάρχες χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση με υγεία.

Συνέντευξη του καθηγητή του Α.Π.Θ. Χρυσόστομου Σταμούλη στη Θεολόγο Αναστασία Θεοδωρίδου.

Είναι μια από τις εξέχουσες μορφές του καιρού μας ο καθηγητής Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ και μουσικοσυνθέτης Χρυσόστομος Σταμούλης, ο οποίος κατορθώνει με την ακτινοβόλα, πολυσχιδή προσωπικότητά του ν’ ανανεώνει και να ανατροφοδοτεί συνεχώς τους οραματισμούς και την πορεία όχι μόνο της Θεολογικής σχολής αλλά και της κοινωνίας, με την οποία συνδιαλέγεται πολυεπίπεδα για χρόνια, χαρίζοντάς της συγχρόνως αφειδώλευτα την αλήθεια και την ομορφιά των τραγουδιών του.

Χοροστατούντος του Τοποτηρητού Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα –πέραν του ελληνικού πρωτοτύπου– αναγνώσθηκε σε πέντε ξένες γλώσσες (ρωσικά, αραβικά, γερμανικά, σουαχίλι, τουρκικά) αλλά και στην ποντιακή διάλεκτο.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 18:35

Η Βρύση του Μεταλλικού ομόρφυνε έτι πλέον και σας αναμένει…

Συντάκτης: Eidisis.gr

Όταν η διάθεση κοινωνικής προσφοράς περισσεύει οι άνθρωποι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να ομορφαίνουν τη ζωή τη δική τους και του κοινωνικού συνόλου.

Μετά τις εργασίες στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και του παλιού σχολείου, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταλλικού ομόρφυναν ένα ήδη πλούσιο σε φυσική ομορφιά τόπο:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας παρέδωσε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο ‘’Στενήμαχος’’ αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη τον Αντιδήμαρχο  Εθελοντισμού Κωνσταντίνο Πουντζουκίδη και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Θεμιστοκλή Κοσμίδη προς ενίσχυση των φιλανθρωπικών συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-4-2021)

Στις μέρες μας, σχεδόν όλες οι δραστηριότητες του ανθρώπου έχουν αλλάξει μορφή. Μια από αυτές είναι και η εκπαίδευση (όλων των βαθμίδων) η οποία έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό στον ψηφιακό κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών,  έτσι και φέτος μοιράζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας,  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 100 οικογένειες δικαιούχων.

Οι διανομές αυτές επαναλαμβάνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, και Δεκαπενταύγουστο, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας που ασκεί ο Δήμος Παιονίας για τους δημότες του.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 19:55

Χαιρετισμός Δημητρίου για το Πάσχα του 2021

Συντάκτης: Eidisis.gr

Αδελφοί μου, «εμείς καταδικάσαμε το Θεό σε θάνατο, κι Αυτός μας καταδίκασε να αναστηθούμε» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)! Είναι το “κλειδί” ερμηνείας της γενναιότητας, της αρετής, της δικαιοσύνης όλων των αγίων και δικαίων…

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (28-4-2021)