Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 5:32:56 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:32

5ο Αντάμωμα Καρπιωτών

Συντάκτης:

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το 5ο Αντάμωμα Καρπιωτών Βλάχων, στην Κάρπη του Δήμου Γουμένισσας, στις 1η Αυγούστου 2009.
Στην κατάμεστη κεντρική πλατεία του όμορφου χωριού ζωντάνεψε η παράδοση των Βλάχων. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Τύμπος και την παράσταση επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Αικατερίνη Κούπανη.

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:28

ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ

Συντάκτης:

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία η παράσταση «Ευριπίδου σπαράγματα» ή Απλά Μαθήματα μιας Άγνωστης Μυθολογίας παρουσιάζεται στις 25 Αυγούστου στο Κιλκίς, στο Θέατρο Λόφου.
Η παράσταση, μια συμπαραγωγή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, βασίζεται σε αποσπάσματα, εκτεταμένα ή μη, από τις χαμένες τραγωδίες του Ευριπίδη. Ως γνωστόν, σώζονται ακέραια 19 δράματα του μεγάλου τραγικού. Υπάρχουν όμως και αρκετά σπαράγματα (αποσπάσματα) από πολλές τραγωδίες του, που δεν διασώθηκαν ολόκληρες. Αποφθέγματα, διδάγματα, μέρη διαλόγων, μονολόγων, χορικά, υλικό πλουσιότατο, άκρως ενδιαφέρον, ακριβώς γιατί προσφέρει ερεθίσματα, νύξεις, εξαιρετικά γοητευτικές στον μυστηριώδη και όχι ξεκάθαρο ειρμό τους.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:41

Πανηγύρισε ο Γαλλικός

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε, την Κυριακή 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, ο φερώνυμος Ναός του Γαλλικού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ». Μετά το Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό Χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Αποστόλου ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Γαλλικού.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:29

Επιτυχής η 5η Χορωδιακή Συνάντηση Πολυπέτρου

Συντάκτης:

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Πολύπετρο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Χορωδιακή Συνάντηση που καθιέρωσε ο δραστήριος τοπικός πολιτιστικός σύλλογος υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Π) του δήμου Ευρωπού.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Ποντιακό πανοΰρ «Ακριτών»

Συντάκτης:

Το διήμερο 10-11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων, στο Πολύκαστρο, η ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Ποντιακό Πανοΰρ 2009. Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το διήμερο περιελάμβανε παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδος και του εξωτερικού καθώς και εμφάνιση του μεγάλου χορευτικού τμήματος των «Ακριτών» σε καινούριο εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Θέατρο στην Επτάλοφο

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009, ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Κρουσσών, διοργανώνει στην Επτάλοφο βραδιά θεάτρου. Ο σύλλογος «Πόντος Καλαμαριάς» θα παρουσιάσει στην πλατεία Επταλόφου στις 20:30 τη σύγχρονη ποντιακή θεατρική παράσταση «Όλε του γάμου δύσκολα κ_ η νύφε γαστρομέντσα» σε σκηνοθεσία του κ. Γεώργιου Σιδηρόπουλου. Την παράσταση θα πλαισιώσουν με χορούς οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:14

Λαμπρή πανήγυρη στον Αγιο Πέτρο

Συντάκτης:

Βραδιές μοναδικές και ξεχωριστές σε ποιότητα, οργανώθηκαν και  παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του πανηγυριού του Δ.Δ. Αγίου Πέτρου. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου οι «Σούξου Μούξου», η λαϊκή ορχήστρα νέων Αγίου Πέτρου στην πρώτη τους παρουσίαση, μάγεψαν και ταξίδεψαν με τις εξαίρετες ερμηνείες τους το κοινό, το οποίο με τη σειρά του τους αντάμειψε με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα .

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:35

Fashion Street Party “Re-move” στα άνω Λαδάδικα

Συντάκτης:

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το fashion street party, που διοργάνωσε στις 7/7 στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή στα Άνω Λαδάδικα, το Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς, θα λέγαμε: φρεσκάδα. Αυτή η εντύπωση κυριάρχησε σε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των σχεδιαστών μόδας του ΑΤΕΙΘ να δώσουν ζωή στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:34

Εκδηλώσεις στο Χωρύγι

Συντάκτης:

Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, από 17 έως 19 Ιουλίου, έχοντας την ευγενική χορηγία του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και της Νομαρχίας Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:26

Εικαστική παρέμβαση στο 11ο Νηπιαγωγείο

Συντάκτης:

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση πραγματοποίησε η “ΤΕΧΝΗ” στο 11ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς με ένα θέμα σχετικό με τη ζωή κοντά στη φύση. Με τη φιλοσοφία της άποψης “Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις” η “ΤΕΧΗ” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του εν λόγω Νηπιαγωγείου, πιστεύοντας ότι η εικαστική αυτή παρέμβαση θα εκπέμπει σε μόνιμη βάση το μήνυμα στα μικρά παιδιά “Ζήστε κοντά στη Φύση”.