Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 1:46:26 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Η επιθεώρηση του Ντίνου Σπυρόπουλου, "ΣΚΥΨΕ ΝΟΥΔΟΥ… ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, θα παρουσιασθεί στην πόλη μας την ερχόμενη Πέμπτη, στον κινηματογράφο ΑΣΤΡΟΝ του Κιλκίς και με δυο παραστάσεις, στις 6.30 και στις 9.30μ.μ. Η παράσταση είναι με μουσική Ζάκ Ιακωβίδη, σκηνοθεσία/ Χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. «Ακάκιε μην ξεχάσεις τα οικόπεδα να είναι φιλέτα». Όταν ο Εφραίμ μπλέκετε με τα οικόπεδα και κάνει την Ελλάδα «Μονή…Βατοπαιδίου». Ευλογεί ο κτηματομεσίτης Άγιος Εφραίμ Κώστας Βουτσάς. Η Ρούλα με τον Φράν, η τηλεόραση με τα κουτσομπολιά και ο Καραμανλής πέρα βρέχει τότε το αποτέλεσμα έχει πολύ γέλιο.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:41

Ο Αϊ Βασίλης στον Καμπάνη

Συντάκτης:

Με παιδικά χαμόγελα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια γέμισε ο Καμπάνης του Δήμου Γαλλικού, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, κατά την επίσκεψη του Αϊ Βασίλη στον οικισμό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη διοργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:40

Διήμερη εκδρομή στην Καστοριά και κοπή πίτας

Συντάκτης:

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδρομή στην Καστοριά με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Βυζάντιο» μέσα στην πόλη, στην περιοχή της Χλόης (www.hotelbyzantium.gr). Το βράδυ θα γίνει η κοπή της πίτας του Συλλόγου σε εστιατόριο της Καστοριάς. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις στη γύρω περιοχή, ενώ προβλέπεται να επισκεφτούμε και το χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:34

Ο Άι Βασίλης στις Μάνδρες

Συντάκτης:

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επισκέφτηκε και φέτος ο Άι Βασίλης τις Μάνδρες του Δήμου Γαλλικού, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού. Ο Άγιος Βασίλης κατέφθασε στο κτίριο του Συλλόγου εν μέσω βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, πάνω σε μια παραδοσιακά στολισμένη ελληνική βάρκα. Μικροί και μεγάλοι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και έψαλαν μαζί του τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς. Ακολούθως τα παιδιά έλαβαν τα δώρα τους, ενώ τα μέλη του συλλόγου μοίρασαν σε όλους παραδοσιακά γλυκίσματα.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:50

Δράση “Αέροπου”

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 209 και ώρα 8.30 μ.μ., ο “Αέροπος” θα κόψει την πίτα του, στη Ναυτική Διοίκηση (δίπλα στο παλατάκι), που παραχωρεί ευγενώς ο διοικητής-πλοίαρχος, κ. Δημήτριος Τσαϊλάς. Στη χρονιά που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσει ο Σύλλογος να βρει λύση για το οικονομικό πρόβλημα, με απώτερο σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των σχολείων στα Βαλκάνια, όπου διδάσκονται τα ελληνικά.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:19

Παρουσίαση βιβλίου για τη ζωή στην Κορυφή

Συντάκτης:

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η φιλόξενη αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου Κορυφής, για να χωρέσει τους φίλους του γεωπόνου Σάββα Ατματζίδη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του: ΒΑΣΑΝΙ-ΣΜΕΝΗ – ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, Θρύλοι – Μύθοι – Αλήθειες, που διοργάνω-σαν ο δήμος Δοϊράνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορυφής.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:03

Αναβίωση «Bαρβάρας» από Σύλλογο Γυναικών Καμπάνη

Συντάκτης:

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αναβίωσε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη το έθιμο της Βαρβάρας, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου παρουσία πλήθους κόσμου, οι γυναίκες του Συλλόγου υποδέχονταν τους καλεσμένους τους με την παραδοσιακή «Bαρβάρα», που οι ίδιες είχαν παρασκευάσει νωρίτερα.

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008 13:59

Πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου υλοποίησε η δημοτική αρχή, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα πανελλαδικής προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη και τα χωριά του Δήμου. Το πρόγραμμα ενεργοποίησε ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Leader, μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς. Ετσι, με τη δράση αυτή έγιναν, η ιστοσελίδα του Δήμου, ένα πολυσέλιδο έγχρωμο τουριστικό λεύκωμα κι ένα 35λεπτο βίντεο με περιήγηση στην πόλη και στα χωριά του Δήμου, στις όχθες του Αξιού ποταμού, στη συνοριακή γραμμή των Ευζώνων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή για βιομηχανική ανάπτυξη, με την προνομιακή θέση που κατέχει, των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που διαθέτει.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:56

Ο Αη Βασίλης στο Ελευθεροχώρι

Συντάκτης:

Η συμφωνία έκλεισε από τον Αύγουστο. Εμείς θα παραχωρούσαμε τα νερά του Αγιάκ και  κάμποση παραποτάμια έκταση στον Αη Βασίλη κι εκείνος φέτος, Παραμονή Πρωτοχρονιάς,  θα μοίραζε παιχνίδια στα παιδιά και μεζονέτες στους μεγάλους! Βλέπετε ο δικός μας Άγιος δεν μοιάζει σαν κάτι άλλους οφσόρηδες και μοναχοφάηδες.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:53

Ανάδειξη Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Συντάκτης:

Στην παρουσίαση «πακέτων» εκπαιδευτικών διαδραστικών πολυμεσικών εφαρμογών, σε συνδυασμό με την βιωματική προσέγγιση των συλλόγων του μουσείου φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης και την ομαδική εργασία, προχώρησε κατά την διάρκεια σχετικής ημερίδας, που πραγματοποίησε την Τρίτη 2/12/08, ο δήμος Αξιούπολης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.