Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, 4:56:56 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 11:48

Θεοφάνεια (από τα παλιά) στο νομό Κιλκίς

Συντάκτης:

Θεοφάνεια (από τα παλιά) στο νομό Κιλκίς

«Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη ένα σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγαπημένο φίλο. Ο Γεώργιος Γίτσος είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που πάλεψε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να προοδεύσει.

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε έναν μεγάλο άνδρα, το Γιώργο Γίτσο, που σφυρηλάτησε με τις αρχές και τη στάση ζωής του όσο λίγοι, το αυτοδιοικητικό στερέωμα και πέτυχε να επιβάλλει συνθήκες ανάπτυξης θωρακίζοντας την Κοινότητα και το Δήμο Ευρωπού με επίζηλες υποδομές.

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 17:56

Κώστας Κιλτίδης: Αντίο Φίλε Γιώργο Γίτσο!

Συντάκτης:

Με θλίψη και με πόνο βαθύ στην ψυχή μου αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη πρώην Δήμαρχο Ευρωπού, Γιώργο Γίτσο.

Φτωχότερη είναι από σήμερα η κοινωνία του νομού μας, η τοπική αυτοδιοίκηση και η μεγάλη παράταξη της ΝΔ, μετά την απώλεια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΤΣΟΥ, τέως Δημάρχου Ευρωπού και εκ των λίγων ανθρώπων που υπηρέτησαν τον α' βαθμό της αυτοδιοίκησης επί μακρόν με συνέπεια και με επιτυχία.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υφυπουργού και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, για την απώλεια του Γιώργου Γίτσου:

Στις παραλλαγές που έχει το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, το οποίο για τη μορφή που παρουσιάζεται στα οκτώ ποντιακά χωριά της Κοζάνης έχει ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αναφέρθηκε ο Κώστας Αλεξανδρίδης στο διαδικτυακό σεμινάριο της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:25

Τα καλαντόφωτα στον Πόντο

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Έτσι ονόμαζαν στον Πόντο το Δωδεκαήμερο από τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά έως και τα Φώτα. Τα καλά ημέρας όπως τις έλεγαν. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών τελούνταν ορισμένα χαρακτηριστικά θρησκευτικά και κοινωνικά έθιμα.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 21:25

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο Τεμπέλης Τάρανδος"

Συντάκτης:

Κάθε χρόνο, το Δεκέμβριο, ο Αϊ-Βασίλης, τα ξωτικά και τα ζωάκια ενός μικρού χωριού του Βόρειου Πόλου στρώνονται για τα καλά στη δουλειά:

κατασκευάζουν και πακετάρουν παιχνίδια για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 20:27

Κιλκίς-Παιονία, 2021 ευχές για Καλή Χρονιά!

Συντάκτης:

Κιλκίς-Παιονία, 2021 ευχές για Καλή Χρονιά!