Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 7:23:09 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Το Σάββατο 10 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, θα τελεσθεί το 40/ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ.

Η ημερομηνία 6 Απριλίου θυμίζει στους Θράκες και τον απανταχού Οικουμενικό Ελληνισμό τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης.

Ήταν η Δευτέρα μετά το Πάσχα, ένα μαύρο Πάσχα για τους Έλληνες, που καθιερώθηκε να τιμάται -τον Ιούνιο του 2006- με απόφαση του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, το οποίο έγινε στο Διδυμότειχο.

Μια μοναδική συλλογή σπάνιας συναισθηματικής και συλλεκτικής αξίας αναδεικνύει  τους δύο αιώνες της σύγχρονης ιστορίας μας.

Η δανειστική βιβλιοθήκη ενηλίκων στο σχολείο του Χέρσου έγινε πράξη. Τα πρώτα βιβλία από τις δωρεές πολιτών έχουν τακτοποιηθεί και περιμένουν τους αναγνώστες τους.

Γράφει o Nίκος Κουζίνης.

Το σώμα του Εμμ. Παπά, αφού απώθησε μικρή Τουρκική δύναμη από την Ιερισσό, προχώρησε προς τον Σταυρό και έφθασε στο στενό της Ρεντίνας, ενώ το σώμα του Χάψα καταδίωξε τους Τούρκους και έφθασε σε απόσταση τριών ωρών από τη Θεσσαλονίκη. Στις αρχές του Ιουνίου 1821, πλήθη τρομοκρατημένων Τούρκων χωρικών, που εγκατέλειπαν τα πυρπολημένα χωριά τους έφθαναν και κατασκήνωναν έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης.

Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 20:50

Ωρες μεσημβρινής και νυκτερινής... ησυχίας

Συντάκτης:

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν:

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Μήνυμα Αντιδημάρχου Κιλκίς Γιώργου Μπαλάσκα για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (2-4-2016)

Την ημερομηνία γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, επέλεξε  η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966 για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 21:45

Σταύρος Παπαδόπουλος: Ένας χρόνος Transparent Man

Συντάκτης:
⁣Πέρυσι σαν σήμερα, κυκλοφόρησε το πρώτο μου single με τίτλο 'So' με την Μαρία να μου κάνει το καλύτερο δώρο, χαρίζοντάς μου την υπέροχη φωνή της στο κομμάτι.⁣
Θυμάμαι εκείνη τη μέρα είχα τρομερό άγχος για το πως θα πάνε τα πράγματα. Ήταν και οι πρώτες μέρες του εγκλισμού βλέπεις, περίεργη κατάσταση.