Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 6:18:14 πμ

Πολιτιστικά

akrites-genoktoniaΜε μεγάλη συμμετοχή και έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκαν στο Πολύκαστρο στις 19 Μαΐου 2013 από το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

akrites-polykastrouΤην Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες», στο «Σπίτι του Πόντου», η εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2013.

paiones1Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Παιόνων Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 8:00μ.μ., η 19η Χορωδιακή Συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας.

ekdhlosh-lazaros-pulidhsΈνα ξεχωριστό διήμερο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο και συγγραφέα του τόπου μας, τον Λάζαρο Παυλίδη, διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και την Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς «Ανοικτή Οθόνη».

palamasΤο Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα γίνει η απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους ποιητές που διακρίθηκαν στο 18ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς.

apan-so-rakanoponΑφιερωμένος στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος ο μοναδικός αγώνας δρόμου με Ποντιακή ονομασία «Απάν Σο Ρακανόπον». Ο αγώνας διεξήχθη σε μία πανέμορφη δασική διαδρομή με ιδανικές σε γενικές γραμμές καιρικές συνθήκες.

Κυριακή, 12 Μαϊος 2013 22:53

'alteration' από την ομάδα χορού ''Adversa Pars''

Συντάκτης:

polyxronidouΣτις 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 20.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, η ομάδα χορού ''Adversa Pars'', παρουσίασε το κινητικό δρώμενο ''alteration'', εκπληρώνοντας τον στόχο της, να εκφραστεί μέσω της κίνησης και να εκφράσει τις ανησυχίες των ημερών.

Πέμπτη, 09 Μαϊος 2013 14:35

Παράσταση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Συντάκτης:

lykeio-ellhnidon-kilkisΤο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια…» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

texnh-pagkou-pinakothhkhΗ επισκεψιμότητα της Πινακοθήκης της Τέχνης αυξάνει συνεχώς. Σχολεία του νομού μας, ομάδες ατόμων, επισκέπτες της πόλης μας από άλλες χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία), πρόσκοποι, και μεμονωμένα άτομα την αναζητούν, την επισκέπτονται και τη θαυμάζουν.

antiratsistiko-festival-kilkisΠαρασκευή 10.5.13 (προβολές)
8.00μμ:Επιστροφή στην Χανσάλα (Ισπανία, 2008)
9.30μμ: Η ξενιτιά (Γερμανία-Τουρκία, 2006)