Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:05:52 πμ

Πολιτιστικά

kouklotheatroΜε ένα πλούσιο, πολυθεματικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα, συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και πλέγμα δράσεων τόσο καλλιτεχνικών όσο και κοινωνικών,  αρχίζει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς, με τις 30 παραστάσεις του πρώτου τριημέρου  να έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στη φετινή κεντρική διοργάνωση συμμετέχουν θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αργεντινή και το Περού. Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ το παρών δίνουν  διευθυντές γνωστών διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών του εξωτερικού, διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 23:17

Περιβάλλον και πολιτισμός

Συντάκτης:

mouseio-kilkisΗ ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Τουρισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012», κύριος στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.
Στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού άξονα της δράσης που φέτος αφορά στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, διαχρονικού συμβόλου δημιουργικής δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας και φέρει τον τίτλο: «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Υπηρεσία μας οργανώνει, για το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου 2012, σε αρχαιολογικούς χώρους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 16:55

Είμαι κι εγώ από το Φανάρι

Συντάκτης:

fanari2Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου,  επ’ ευκαιρία της παλαιάς πανηγύρες που γινόταν στο Φανάρι Κιλκίς, Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το απόγευμα του Σαββάτου 15-9-2012 πραγματοποίησε εξαιρετική εκδήλωση γλεντιού.
Η ορχήστρα του καταξιωμένου καλλιτέχνη “Καλαϊτζίδης και υιός”, μας προσέφερε μια διαφορετική νότα, ήταν μια ηλιαχτίδα ζωής, μια δροσοσταλιά, στις δύσκολες μέρες που περνάμε, σε όλατα επίπεδα, κόντρα στην κρίση.
ΝΑΙ... ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

stefaniΗ  14η Σεπτεμβρίου  με  τον  υπ΄ αριθμ. 2345  Νόμο του έτους 1998 καθιερώθηκε ως «ημέρα εθνικής  μνήμης  της γενοκτονίας  των  Ελλήνων  της  Μ. Ασίας  από το Τουρκικό Κράτος». 

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 20:22

Το ΛΥΚΕΙΟ στην Εμποροπανήγυρη

Συντάκτης:

lykeio-ellhnidonΗ αρχή της «σχολικής» χρονιάς του Λυκείου των Ελληνίδων σφραγίστηκε με την συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς της πόλης. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, το Λύκειο Ελληνίδων συμμετείχε στην «ημέρα παράδοσης» των εορταστικών εκδηλώσεων της εμποροπανήγυρης, με ένα μέρος χορευτών, από τα εφηβικά τμήματά του, να παρελαύνουν χορεύοντας επί της 21ης Ιουνίου.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 20:20

Τυροκλωστή στην «Ημέρα Παράδοσης»

Συντάκτης:

matsoukaΤα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέα Ματσούκα, «Οι Μωμόγερο», Αγίου Μάρκου Κιλκίς, στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης Κιλκίς και συγκεκριμένα την «Ημέρα της Παράδοσης», παρασκεύασαν με παραδοσιακό τρόπο την «Τυροκλωστήν»

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 17:09

Ο σύλλογος “Επτάκωμος Σάντα” τιμά τα θύματα της

Συντάκτης:

n-santaΕτήσιο μνημόσυνο έγινε την Κυριακή 2-9-12 από το σύλλογο “Επτάκωμος Σάντας” στον αύλειο χώρο της Ι. Μονής “Παναγίας Σουμελά”,. για τα παλληκάρια Σανταίους που έδωσαν την ζωή τους, για την ιδέα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, κατά των ορδών του Κεμαλισμού 1916-1922.

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 21:58

Η Χορωδία Πολυπέτρου στο Στείρι Βοιώτιας

Συντάκτης:

xorodia-polyperouΤην Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου με μαέστρο τον Αντώνη Παπαδόπουλο, συμμετείχε στη 12η χορωδιακή συνάντηση του Χορωδιακού συλλόγου Στειρίου «Η Στείριδα» στην κοινότητα Στειρίου του δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας στη Βοιωτία.

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 23:07

ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2012

Συντάκτης:

theotokia2012Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στα πλαίσια των «Θεοτοκίων 2012» της ιστορικής πόλης της Γουμένισσας για τον εορτασμό της κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο πολιτιστικός σύλλογος  «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας παρουσίασε τα πέντε χορευτικά του τμήματα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 18:44

«ΠΕΡΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

Συντάκτης:

persesΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013 το  πρόγραμμα  «Ευριπίδεια 2011 -2014», η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και  ο Δήμος Παιονίας ,