Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:33:50 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:20

Ελευθέρια Γουμένισσας

Συντάκτης:

Εκδήλωση Εορτασμού Απελευθέρωσης της Γουμένισσας διοργάνωσε, για πρώτη φορά φέτος, στις 23 Οκτωβρίου 2009,  ο Δήμος Γουμένισσας, με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου πολιτισμού Μαρίας Παλάνης, τιμώντας τους αγωνιστές που ύψωσαν τη σημαία της ελευθερίας στις 23|10|1912 στην πρωτεύουσα της Παιονίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Στις 10:30π.μ. επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο ηρώο των Μακεδονομάχων. Κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού, και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Εθνικός Ύμνος από τη χορωδία του Π.Σ. των Παιόνων Γουμένισσας.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:44

“Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ”

Συντάκτης:

Οι θεατρικές επιχειρήσεις ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ έρχονται για 3η χρονιά στη πόλη του ΚΙΛΚΙΣ  και για φέτος παρουσιάζουν το γνωστό παιδικό μιούζικαλ   "Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ"   του Φ. Λ. ΜΠΑΟΥΜ . Τη νέα παραγωγή υπογράφουν κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου! Οι σκηνοθετικές οδηγίες είναι του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ, το μουσικό ταξίδι του ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, οι εντυπωσιακές χορογραφίες του ΦΩΤΗ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ, η θεατρική διασκευή του ΜΑΝΟΥ ΒΕΝΙΕΡΗ, τα 25 μοναδικά κοστούμια της ΣΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΗ, τα 3 μαγευτικά σκηνικά ζωγράφισε η ΕΛΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, οι φωτισμοί είναι του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΖΑΙΟΥ και το μακιγιάζ της ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:12

«Yiasou» Greece, «Yiasou» Κιλκίς, «Γειά σου» Καμπάνη, !!

Συντάκτης:

Το Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS στο οποίο συμμετέχει, υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από οχτώ σχολεία ευρωπαϊκών χωρών: Σλοβακία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Λιθουανία και Τουρκία.Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάμειξη των μελών των αποστολών, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στα πολιτιστικά δρώμενα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χρήση νέων τεχνολογιών.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:11

Το «Μαγικό Χαλί» ανακυκλώνει παλιά

Συντάκτης:

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κιλκίς θα προσγειωθεί για ακόμα μια φορά το «Μαγικό Χαλί», το οποίο θα μας ταξιδέψει στο κόσμο της ανακύκλωσης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σχεδόν κάθε μήνα (ενημέρωση θα γίνετε έγκαιρα με δελτίο τύπου).  Στην οικολογική προσπάθεια της ελάττωσης των σκουπιδιών και με το σκεπτικό ότι κάτι άχρηστο για κάποιον μπορεί να είναι ένας θησαυρός για κάποιον άλλο, φέρτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε. Παράλληλα μπορεί να ανακαλύψετε κάτι που αναζητούσατε καιρό ανάμεσα στα αντικείμενα που έφεραν οι άλλοι.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:48

Μια εκδήλωση με έντονο ιστορικό συμβολισμό

Συντάκτης:

Μια εκδήλωση με έντονο ιστορικό συμβολισμό πραγματοποιήθηκε στη Νιζόπολη της Πελαγωνείας, στη γειτονική Π.Γ.Δ.Μ. Αντιπροσωπεία Μεγαλολιβαδιωτών με τους  πολιτιστικούς συλλόγους των Μεγαλολιβαδιωτών της Θεσσαλονίκης και των Γυναικών Λιβαδίων  Πάικου «οι Αρμάνες» με τα χορευτικά τους συγκροτήματα, συμμετείχαν κατόπιν πρόσκλησης του προξενείου της Ελλάδας στο Μοναστήρι,  στην εκδήλωση των εγκαινίων της αναστήλωσης του ιστορικού ελληνικού σχολείου Νιζοπόλεως.

Δύο ακτιβιστές από το Κονγκό και τη Νέα Ζηλανδία, μια γιατρός από την Αυστραλία και ένας περιβαλλοντολόγος από τον Καναδά τιμήθηκαν με το Βραβείο Ορθού Τρόπου Διαβίωσης, γνωστό ως Εναλλακτικό Νομπέλ. Οι τέσσερις προσωπικότητες έχουν στο ενεργητικό τους πολυετείς εκστρατείες υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού, της προστασίας των τροπικών δασών στο Κονγκό, της βελτίωσης της υγείας της γυναίκας και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την κλιματική αλλαγή.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 05:02

Προσωπικές συναντήσεις

Συντάκτης:

H Συμέλα Μαυρίδου είναι Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, εργάζεται σήμερα στην Μέση Εκπαίδευση. Από το 1997 έως σήμερα έχει εκθέσει το έργο της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Χαλκιδική, στην Κοζάνη και στο Κιλκίς. Το 2007, πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση στο Δήμο Κοζάνης.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:48

1η Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών

Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα της UNIMA. Για δύο μέρες, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2009, θίασοι και καλλιτέχνες παρουσίασαν την δουλειά τους. Αναλυτικά συμμετείχαν:

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:44

Εκλογική συνέλευση στην “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς

Συντάκτης:

Καλούνται τα μέλη της Μ.Κ.Ε. “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς στην ετήσια γενική συνέλευση, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, 25ης Μαρτίου 20.

Θέματα ημερήσιας
διάταξης
- Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία, που πέρασε
- Συζήτηση για τη μελλοντική δράση και τους στόχους του Συλλόγου
- Έγκριση του Ισολογισμού 2007-2009 και Προϋπολογισμού 2009-2011

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:43

Ένας χρόνος επιτυχίας

Συντάκτης:

Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου. Μια επιθυμία της Διοίκησης του Κέντρου Πολιτισμού, που έγινε πράξη, θέτοντας έτσι ως πολιτιστική προτεραιότητα την μουσική εκπαίδευση. Το Ωδείο είναι μια εγγύηση του Δήμου Πολυκάστρου για οργανωμένη και πιστοποιημένη μουσική παιδεία. Η ίδρυση και αναγνώριση του Ωδείου είναι ευόδωση μιας εκ των προσπαθειών της διοίκησης του Δ.Κ.Π &Π Πολυκάστρου για την κάλυψη δημιουργικών αναζητήσεων των νέων μας.