Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:50:26 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:44

Εκλογική συνέλευση στην “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς

Συντάκτης:

Καλούνται τα μέλη της Μ.Κ.Ε. “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς στην ετήσια γενική συνέλευση, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, 25ης Μαρτίου 20.

Θέματα ημερήσιας
διάταξης
- Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία, που πέρασε
- Συζήτηση για τη μελλοντική δράση και τους στόχους του Συλλόγου
- Έγκριση του Ισολογισμού 2007-2009 και Προϋπολογισμού 2009-2011

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:43

Ένας χρόνος επιτυχίας

Συντάκτης:

Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου. Μια επιθυμία της Διοίκησης του Κέντρου Πολιτισμού, που έγινε πράξη, θέτοντας έτσι ως πολιτιστική προτεραιότητα την μουσική εκπαίδευση. Το Ωδείο είναι μια εγγύηση του Δήμου Πολυκάστρου για οργανωμένη και πιστοποιημένη μουσική παιδεία. Η ίδρυση και αναγνώριση του Ωδείου είναι ευόδωση μιας εκ των προσπαθειών της διοίκησης του Δ.Κ.Π &Π Πολυκάστρου για την κάλυψη δημιουργικών αναζητήσεων των νέων μας.

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Κούκλες, χρώματα, κουκλοπαίκτες, καλλιτέχνες της παντομίμας, ταξιδεύουν στο Κιλκίς και χαρίζουν στιγμές γέλιου και συγκίνησης σε εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας. Κάθε πρωί μαθητές των σχολείων του Ν. Κιλκίς παρακολουθούν μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις κουκλοθέατρου και παντομίμας του κόσμου, ενώ κάθε βράδυ το δημοτικό θέατρο Κιλκίς υποδέχεται εκατοντάδες φίλους με παραστάσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 07:45

Δεκάδες ποδηλάτες στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πολίτες του Δήμου Γαλλικού ένωσαν την φωνή τους και συμμετείχαν στον παγκόσμιο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.  «Το αυτοκίνητο δεν είναι η μόνη λύση…», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ποδηλατοδρομία – Πεζοπορία που οργάνωσε ο Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους, στα δημοτικά διαμερίσματα Καμπάνη, Ν. Σάντα, Γαλλικό και Πεδινό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο», με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες της περιοχής να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο κατά τις μεταφορές τους.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 10:02

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας

Συντάκτης:

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Kιλκίς διοργανώνει το μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου.  Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία – για μιαν ακόμη φορά οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παίζουν σε μοναδικές παραστάσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς - παρουσιάζουν με κέφι και δημιουργικότητα μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις στον κόσμο.

Μια μαγευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι κάτοικοι και οι προσκεκλημένοι του Δήμου Χορτιάτη, στα πλαίσια του εορτασμού για την μνήμη του Ολοκαυτώματος, ύστερα από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χορτιάτη και ειδικότερα του δημάρχου κ. Γεράνη Μιχάλη.  Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο προαύλιο του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου. Από το ξεκίνημα ακόμα της μουσικής βραδιάς η ορχήστρα άφησε έκπληκτους τους παρευρισκομένους. Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας ήταν η ιδανική αφετηρία αυτού του μουσικού ταξιδιού, γεγονός που φάνηκε από τη θετική αντίδραση του κοινού.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:05

Η Φύσκα στο προσκήνιο

Συντάκτης:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φύσκας ξεκινάει μια νέα περίοδο για την καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη του και γενικά με όλο το χωριό.
Στην τελευταία  συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκαν  τα εξής:

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:05

Ήταν όλοι εκεί και χόρεψαν

Συντάκτης:

Παρουσία 6.000 θεατών που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης διεξήχθη το 5ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:08

Λαμπρά «Μουριώτικα»

Συντάκτης:

Με λαμπρό τρόπο πραγματοποιήθηκαν από τον δραστήριο Σύλλογο "Μπέλλες" του δήμου Μουριών και φέτος τα "Μουριώτικα", με πενθήμερες εκδηλώσεις, από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Σταθμού Μουριών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, με εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, με την παράσταση "Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας".

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:56

Συντιάνκα στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, η αναβίωση της Συντιάνκα, που σημαίνει συνάθροιση, μάζωξη. Στην Πατρίδα, αφού τελείωναν οι καλοκαιρινές εργασίες, άρχιζαν οι συντάνκις, που διαρκούσαν 15 ημέρες και γίνονταν κάθε βράδυ πλην Κυριακής.