Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:45:20 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:41

Επιτυχημένος ο χορός του ΚΚΣ

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος ο χορός που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία, στο «Κτήμα των Ευχών». Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, Καλλισθένη Πάκα– Κυμπαρίδη,  επισήμανε το σκοπό για τον οποίο γίνεται ο χορός, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία, για  την ανέγερση του «ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟΥ », έργο πολυσήμαντης αξίας για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:21

Η πίτα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία

Συντάκτης:

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου ΑμεΑ νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του νομού, Σάββας Τσιτουρίδης, ο αντινομάρχης κ. Γκουντενούδης Χρ., ο δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτριος Τερζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτιάδης Δ. και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι  κ.κ. Ορφανίδης Ν. και Μαρινίδου Παναγιώτα.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:20

Η πίτα του ΛΥΚΑ

Συντάκτης:

Κατάμεστη από στελέχη, εργαζομένους και συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΛΥΚΑΣ του νομού Κιλκίς, ήταν η Λέσχη Κυνηγών, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της κιλκισιώτικης εταιρείας. Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την εταιρεία, μέσα από την οποία φανερώνεται και η ανοδική της τροχιά τα τελευταία χρόνια, με παράλληλη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της και την κατάκτηση νέων αγορών.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:06

Η πίτα των «Ακριτών»

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Αλεξάνδρειο», στο Πολύκαστρο, η πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», η κοπή της βασιλόπιτας. Η εκδήλωση οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν και χάρηκαν ένα υπέροχο Σαββατόβραδο γεμάτο από τη μουσική ποντιακή παράδοση.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:11

Όμορφη γιορτή των καλλιτεχνών

Συντάκτης:

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού της κοπής βασιλόπιτας των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς ήταν οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτά, όπου φέτος το Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου αποδείχθηκε μικρό για τους χωρέσει όλους. Μικροί και μεγάλοι μαθητές των 16 τμημάτων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, η οποία ήταν ξεχωριστή για έναν επιπλέον λόγο. Φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια λειτουργίας των τμημάτων, με τους μαθητές να ξεπερνούν τους 700!

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:22

Μέγας Ευργέτης του Κιβωτού της Αγάπης

Συντάκτης:

Το Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» που φιλοξενεί παιδιά με νοητική και σωματική στέρηση, τίμησε  τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη, με την ύψιστη τιμή του Μεγάλου Ευεργέτου για την πολύτιμη προσφορά του ως Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην αναπροσαρμογή των νοσηλείων των ασφαλιστικών ταμείων προς τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για νέους κάτω των 18 ετών καθώς και για την συνδρομή του στην αποπεράτωση της νέας Νοσηλευτικής Πτέρυγας του Ιδρύματος στην Πάτρα.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το Gratis διοργανώνουν μια μουσική – ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία το Σάββατο 7/2/2009 και ώρα 7:00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη για ένα ονειρικό ταξίδι με όχημα την ποίησή του.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:09

Έκοψαν την πίτα τους τίμησαν τα παιδιά τους

Συντάκτης:

Στις 5 Ιανουαρίου 2009, ο σύλλογός εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Κιλκίς πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτάς του στην τσαγερία «Ζώγια», στο   Κιλκίς. Παράλληλα επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στα παιδιά των συναδέλφων, που πέτυχαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:09

Πίτα υπαλλήλων του δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο Γαλλικού, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 16 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης παρέθεσε γεύμα στους δημοτικούς υπαλλήλους, στην ταβέρνα «Κρύα Βρύση» του Γιάννη Παπαντόπουλου, στον Καμπάνη.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:54

Λαμπρά Θεοφάνεια στη Δοϊράνη Σκοπίων

Συντάκτης:

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον οικισμό της Νέας Δοϊράνης των Σκοπίων, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο που ακολουθούν οι ορθόδοξοι γείτονές μας. Ο εκδότης των εφημερίδων μας, Κώστας Τερζενίδης, βρέθηκε στις εκδηλώσεις, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δοϊράνης Σκοπίων, Ρίστο Γκούσεφ, από τον πρωινό εκκλησιασμό στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου, μέχρι τη ρίψη του Σταυρού, στο λιμανάκι της Νέας Δοϊράνης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων των οικισμών του δήμου.