Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:09:45 πμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:50

Δράση “Αέροπου”

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 209 και ώρα 8.30 μ.μ., ο “Αέροπος” θα κόψει την πίτα του, στη Ναυτική Διοίκηση (δίπλα στο παλατάκι), που παραχωρεί ευγενώς ο διοικητής-πλοίαρχος, κ. Δημήτριος Τσαϊλάς. Στη χρονιά που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσει ο Σύλλογος να βρει λύση για το οικονομικό πρόβλημα, με απώτερο σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των σχολείων στα Βαλκάνια, όπου διδάσκονται τα ελληνικά.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:19

Παρουσίαση βιβλίου για τη ζωή στην Κορυφή

Συντάκτης:

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η φιλόξενη αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου Κορυφής, για να χωρέσει τους φίλους του γεωπόνου Σάββα Ατματζίδη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του: ΒΑΣΑΝΙ-ΣΜΕΝΗ – ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, Θρύλοι – Μύθοι – Αλήθειες, που διοργάνω-σαν ο δήμος Δοϊράνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορυφής.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:03

Αναβίωση «Bαρβάρας» από Σύλλογο Γυναικών Καμπάνη

Συντάκτης:

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αναβίωσε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη το έθιμο της Βαρβάρας, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου παρουσία πλήθους κόσμου, οι γυναίκες του Συλλόγου υποδέχονταν τους καλεσμένους τους με την παραδοσιακή «Bαρβάρα», που οι ίδιες είχαν παρασκευάσει νωρίτερα.

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008 13:59

Πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου υλοποίησε η δημοτική αρχή, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα πανελλαδικής προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη και τα χωριά του Δήμου. Το πρόγραμμα ενεργοποίησε ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Leader, μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς. Ετσι, με τη δράση αυτή έγιναν, η ιστοσελίδα του Δήμου, ένα πολυσέλιδο έγχρωμο τουριστικό λεύκωμα κι ένα 35λεπτο βίντεο με περιήγηση στην πόλη και στα χωριά του Δήμου, στις όχθες του Αξιού ποταμού, στη συνοριακή γραμμή των Ευζώνων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή για βιομηχανική ανάπτυξη, με την προνομιακή θέση που κατέχει, των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που διαθέτει.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:56

Ο Αη Βασίλης στο Ελευθεροχώρι

Συντάκτης:

Η συμφωνία έκλεισε από τον Αύγουστο. Εμείς θα παραχωρούσαμε τα νερά του Αγιάκ και  κάμποση παραποτάμια έκταση στον Αη Βασίλη κι εκείνος φέτος, Παραμονή Πρωτοχρονιάς,  θα μοίραζε παιχνίδια στα παιδιά και μεζονέτες στους μεγάλους! Βλέπετε ο δικός μας Άγιος δεν μοιάζει σαν κάτι άλλους οφσόρηδες και μοναχοφάηδες.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:53

Ανάδειξη Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Συντάκτης:

Στην παρουσίαση «πακέτων» εκπαιδευτικών διαδραστικών πολυμεσικών εφαρμογών, σε συνδυασμό με την βιωματική προσέγγιση των συλλόγων του μουσείου φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης και την ομαδική εργασία, προχώρησε κατά την διάρκεια σχετικής ημερίδας, που πραγματοποίησε την Τρίτη 2/12/08, ο δήμος Αξιούπολης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:34

Οι δραστηριότητες του “Αγίου Τρύφωνα”

Συντάκτης:

Στις 2-9-2008 έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός της έναρξης των χορευτικών τμημάτων παρουσία γονέων, του Δ.Σ. Αγίου Τρύφωνα και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης με την προσέλευση πολλών νέων παιδιών.
Στις 9-9-2008 έγινε ο καθιερωμένος εκκλησιασμός στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα.
Στις 13-9-2008 ο Σύλλογος συμμετείχε στο 3ο Αντάμωμα Θρακιωτών Ανατολικής Ρωμυλίας του Δήμου Κουφαλίων, με την συμμετοχή άλλων 15 Συλλόγων όπου παρέλασε και χόρεψε παρουσία εκατοντάδων θεατών.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:45

“Ελαίας Γη”

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008, στις 7 μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής Λέσβου, “Ελαίς Γη” της Μάρως Κρητικού. Ήλθε πολύς κόσμος για να τιμήσει την κεραμίστρια από τη Λέσβο. Η κ. Μάγδα Μυστικού παρουσίασε τη δουλειά και τις δημιουργίες της καλλιτέχνιδος, αυτές, που παρουσίασε στην έκθεσή της “Ελαίας Γη”. Η κ. Κική Δόγια απέδωσε τρία υπέροχα ποιήματα σχετικά με την ελιά, το δένδρο του Ελληνισμού και της ορθοδοξία, με την άνεση και την υποκριτική ικανότητα, που τη διακρίνουν.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:42

«Ο τέλειος εραστής» στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας Γενιάς και Αθλητισμού  του  Δήμου Κιλκίς  σας καλεί  να παρακολουθήσετε  την  παράσταση  «Ο τέλειος εραστής» του Νήλ  Σάιμον την   Κυριακή  30  Νοεμβρίου 2008  και ώρα 6.15  και 9.15μ.μ. (απογευματινή και βραδινή παράσταση αντίστοιχα)  στο Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου Κιλκίς.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:18

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Συντάκτης:

Το Σάββατο, 15/11/08 ώρα 7 μμ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Σ.Ε.  ΠΑ.ΣΟ.Κ η 2η Ολομέλεια του δικτύου Μαθητών Φοιτητών Σπουδαστών Και Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν. Κιλκίς. Κεντρικό Θέμα συζήτησης  αποτέλεσε η επέτειος του Πολυτεχνείου 1973 καθώς και οι αγώνες των νέων για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τη δημοκρατία τους θεσμούς και προασπίζεται την υγεία την παιδεία και την κοινωνική ισότητα.