Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:00:09 πμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:09

Βαρβαρικά ήθη

Γράψαμε και καταγγείλαμε σε ρεπορτάζ πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ την εκμετάλλευση που υφίστανται οι αγρότες από την παράνομη απαίτηση αιτησιογράφων τους οποίους προσέλαβε η ΕΑΣ Κιλκίς για έξτρα αμοιβή από τους αγρότες σε εργασίες υποβολής δηλώσεων στο ΟΣΔΕ
Την επομένη μέρα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Χ. Παυλίδης διαμαρτυρήθηκε, είπε την άποψή του, την οποία και  καταγράψαμε ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι. Τελικός κριτής εξάλλου είναι οι αναγνώστες και ειδικότερα οι αγρότες εξ αυτών.


Επί του θέματος οι αναγνώστες μας μπορούν να διαβάσουν και σε άλλες στήλες.
* * *
Ωστόσο με έκπληξή μας, την ίδια μέρα που δημοσιεύουμε εμείς τη θέση του κ. Παυλίδη, διαβάσαμε στην εβδομαδιαία συνάδελφο ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ένα ρεπορτάζ όπου ο κ. Παυλίδης εκστράτευε εναντίον των δημοσιευμάτων που αναφέρονταν σε παράνομη είσπραξη χρημάτων από αιτησιογράφους. Δηλαδή απαντούσε, με τον τρόπο του στο δικό μας ρεπορτάζ, όπως επίσης και σε ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  για τη διένεξη των δυο Ενώσεων του νομού.
Ο δε «συνάδελφος» της ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ προφανώς επειδή καταλάβαινε πως δεν μπορεί στα ξεκούδουνα να δημοσιεύει απάντηση χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος ρεπορτάζ, τι έκανε νομίζετε; Έβαλε τον πρόεδρο να απαντήσει σε «ανεύθυνες καταγγελίες» - έτσι χαρακτήρισε ρεπορτάζ που δεν κατονόμασε ο ερίφης-  περί παράνομης είσπραξης χρημάτων από αιτησιογράφους, καταπατώντας  κάθε έννοια δεοντολογίας.
Βαρβαρικά ήθη εισάγεις Παύλε. Ήθη αδιανόητα όσο καιρό την εφημερίδα διεύθυνε ο Γιάννης Καραγιαννίδης.