Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, 8:02:41 πμ
etpa

Σχόλια

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 22:35

Τι στο διάβολο συμβαίνει;

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης το απαίτησε πριν μια εβδομάδα. Ελέγξτε την εισαγωγή κορονοϊού και από τους δικούς μας που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στη Γευγελή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης το ζήτησε από τη Δευτέρα. Μαζί με έκκληση προς τους «μακεδονομάχους» μας να κόψουν αυτή τη συνήθεια καθώς, πέραν όλων των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους και τη δημόσια υγεία.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 23:49

Οι δυο δρόμοι

Συντάκτης:

Αναμφίβολα είναι πολλές οι ανάγκες του νομού. Ανάγκες πιεστικές σε κατασκευή δρόμων που εδώ και χρόνια αποτελούν ανορθογραφία στο οδικό μας δίκτυο.
Ωστόσο, δυο δρόμοι έχουν απόλυτη προτεραιότητα -και δεν αναφερόμαστε στην αούτομπαν Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου που άλλωστε τελεί-εδώ και δέκα χρόνια- υπό κατασκευήν.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 23:04

Αξιοπιστία του πολιτικού λόγου

Συντάκτης:

Τουλάχιστον όταν είναι μεταξύ τους αναγνωρίζουν ότι και επί δικών τους καιρών σημειώθηκαν αρρυθμίες, αστοχίες, καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις…

Για τη Νέα Δημοκρατία ο λόγος και την εκδήλωση που οργάνωσε την Παρασκευή για την επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης. Και στην οποία εκδήλως μπήκαν κάμποσα θέματα για έργα που χρονίζουν ή χρόνισαν επί έτη ών ουκ έστιν αριθμός (ΤΕΙ, Δικαστικό, Γηροκομείο, δρόμος Νέας Σάντας -Θεσσαλονίκη).

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 23:44

Πέντε χρόνια χωρίς τον Περικλή Κολότσιο

Συντάκτης:

Ήταν 10 Ιουλίου 2015 όταν έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο ο Περικλής Κολότσιος. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς τότε, εκλεγμένος με την παράταξη Τζιτζικώστα.
Δεν ήταν πολιτικός καριέρας ο Περικλής. Ούτε έλαμψε σε μπαλκόνια και πολιτικά τραπέζια και θυελλώδεις διενέξεις από αυτές που εξασφαλίζουν ακροαματικότητα και θεαματικότητα.

Γνωρίζαμε ότι κτηνοτρόφοι της Ευρώπης από τη δεκαετία ακόμα του 1970 στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την παραγωγικότητα των αγελάδων τους εγκαθιστούσαν μέσα στους σταύλους ηχητικά συστήματα και υποχρέωναν τα δυστυχισμένα ζωντανά να ακούνε Μπετόβεν μπας και τα μαστάρια τους κατεβάσουν περισσότερο γάλα.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 23:37

Προσγείωση στην πραγματικότητα

Συντάκτης:

Βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί. Πλήθος εντυπωσιακών τίτλων. Όχι μια, όχι δυο, τρεις οι εγκληματικές οργανώσεις κατά την ίδια την Ελληνική Αστυνομία… Ονομαστική αναφορά στο πλέον ασήμαντο εύρημα…
Κι ύστερα; Ύστερα και μόλις η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη από τα πρώτα κιόλας βήματα άρχισε η εξαέρωση των βαρυσήμαντων στοιχείων. Και η υπόθεση σταδιακά αποκτά τις πραγματικές της διαστάσεις.

Η τελευταία μας «περιπέτεια», με το «μαύρο» που μας έριξε το facebook, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, και που το ξεπεράσαμε με έντονες αντιδράσεις, είχε για εμάς κι ένα στοιχείο λύτρωσης: νιώσαμε δυνατά την αγάπη των αναγνωστών μας, την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους απέναντι στη δημοσιογραφική μας δουλειά.

Ένα σοβαρό πρόβλημα στο κυκλοφοριακό της πόλης του Κιλκίς έθεσε υπόψιν της διοίκησης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής. «Είναι γνωστό το πρόβλημα και την ανάγκη για περιφερειακό δρόμο. Τις προάλλες μπλόκαρε μια νταλίκα στη Βενιζέλου… Δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο … Τόσο δύσκολο είναι να μπει μια πινακίδα που να γράφει ότι απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών; Δεν χρειάζονται εκατομμύρια…

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 21:34

Κύκλους κάνει και το μεταναστευτικό

Συντάκτης:

Κύκλους κάνει η ζωή. Πριν ακριβώς πέντε χρόνια, στις 3 Ιουλίου 2015, το πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της ΠΡΩΙΝΗΣ έχει τίτλο:
Στα σύνορα Ευζώνων-Ειδομένης ντροπιάζονται Ελλάδα και Ευρώπη και υπέρτιτλο: Χιλιάδες μετανάστες στοιβάχτηκαν στην περιοχή και με οδηγό τη μαφία των δρόμων αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη του πολιτισμού.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 21:30

«Συναδελφικές» αθλιότητες

Συντάκτης:

Το ότι μας αντιγράφουν ασύστολα και διαρκώς το έχουμε πολλάκις επισημάνει και θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τους «αντιγραφείς» μας.
Τώρα άρχισαν και παίρνουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας, κόβουν το λογότυπό μας και τα παρουσιάζουν ως δικά τους! Σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο. Έγινε τελευταία με τη συγκέντρωση του Πολυκάστρου και προχθές με το βίντεο και τις φωτογραφίες μας από τη μεταφορά των 17 συλληφθέντων -με τον υψηλόβαθμο αστυνομικό- στα δικαστήρια του Κιλκίς.