Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 1:00:16 μμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:34

Έξοχη προσφορά

Συντάκτης:
Σε άλλες στήλες θα καταχωρίσουμε τη βιβλιοπαρουσίαση του έξοχου συγγράμματος του συμπατριώτη μας Χρήστου Σαμουηλίδη: «Η Ιστορία της Αυτοκρατορίας της  Τραπεζούντος».
Προκαταβολικά να δηλώσουμε τον απεριόριστο σεβασμό μας για το πολύμοχθο έργο του συγγραφέα και την τεράστια συμβολή του στην γνώση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.
Είναι γεγονός ότι ο μέσος αναγνώστης, πόντιος και μη, ελάχιστες γνώσεις ιστορίας έχει για την εκτός ελληνικού κράτους ιστορία του ελληνισμού.
Το βιβλίο του Χρήστου Σαμουηλίδη έρχεται να εμπλουτίσει την ιστοριογραφία του ποντιακού ελληνισμού και όσοι το διαβάσουν θα είναι δια παντός υπόχρεοι στον συγγραφέα.
Περισσότερα όμως λίαν προσεχώς
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:53

Ταχύτητες εμίρηδων

Συντάκτης:
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στο Ντουμπάι. Θα έχει το μέγεθος των αεροδρομίων Χήθροου και Σικάγου μαζί. Σε έκταση 19.200 γηπέδων ποδοσφαίρου….
Τώρα το σχεδιάζουν και το μελετούν. Ξέρετε πότε δεσμεύονται ότι θα είναι έτοιμο; Μέχρι το τέλος του 2009!!!!!!!! (συνεχίστε εσείς τα θαυμαστικά).
Η άλλη εναλλακτική λύση που έχουν για να τελειώσει γρηγορότερα το έργο είναι να αναθέσουν στους παράγοντες και στους καθ’ ύλην αρμόδους φορείς του Κιλκίς  να το …χωροθετήσουν.  Κι αν δουν οι σεϊχηδες αεροδρόμιο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία….
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:52

Βράβευση Καλπάκα

Συντάκτης:
Τα βραβεία του διαγωνισμού των καινοτόμων ιδεών έδωσε σε ειδική εκδήλωση ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γ. Τσιότρας.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν, και σε πολύ καλή σειρά προτεραιότητας, η ομάδα εργασίας του κιλκισιώτη Θανάση Καλπάκα του Χρήστου.
Ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις που κατατέθηκαν για αξιολόγηση, η ομάδα του μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Θ. Καλπάκα, βρέθηκε έκτη σε σειρά κατάταξης και με οικονομικό βραβείο 2.500 ευρώ.
Μπράβο στον Θανάση.
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:51

Ενθουσιασμένος ο Κ. Λαχάς

Συντάκτης:
Τον ενθουσιασμό του μας μετέφερε ο κιλκισιώτης δημιουργός Κώστας Λαχάς από την έκθεση ζωγραφικής του στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.
Ο Κ. Λαχάς μας είπε πως ένιωσε την πιο θερμή φιλοξενία από τους συμπατριώτες του και τη διοίκηση της ΤΕΧΝΗΣ, αλλά κι έναν εξαίρετο επαγγελματισμό από τους ανθρώπους του Συλλόγου στην οργάνωση της έκθεσης, που δεν τον συνάντησε ούτε και στις πιο οργανωμένες γκαλερί.
Όταν θα είναι έτοιμη και η πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό, τότε να δείτε οργάνωση και ποιότητα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:50

Καταγγελία Τζούρτζου

Συντάκτης:
Η καταγγελία προέρχεται από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζο. Το πρωί της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Γ. Τρέγκας με τα δημαρχιακό αυτοκίνητο οδήγησε τέσσερα φορτηγά του δήμου Αμπελοκήπων στην χωματερή του δήμου για να αδειάσουν τα σκουπίδια τους.
Προφανώς η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς να ενημερωθεί η μειοψηφία.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:28

Το ορθόν

Συντάκτης:
Το ορθόν είναι πως ο πρωθυπουργός από το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς την Παρασκευή 14 Απριλίου 2006, επιστρέφοντας από ταξίδι - αστραπή στη Σόφια ενημέρωσε τον ελληνικό λαό πως
« Παράλληλα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή:
- νέου Διοικητηρίου
- Δικαστικού Μεγάρου
- Πυροσβεστικού Σταθμού
- Κτηρίου ΤΕΙ
- Κλειστού Γυμναστηρίου στον Άγιο Πέτρο
- Του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς…»
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:28

Διόρθωσις ημαρτημένων

Συντάκτης:
Συμφωνούμε σε όλα όσα αναφέρει στην πρόσφατη επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Σ. Τσιτουρίδης με θέμα την σύγκληση σύσκεψης στο Κιλκίς για την λήψη των τελικών κυβερνητικών αποφάσεων επί της χωροθέτησης του δικαστικού μεγάρου.
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:13

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Παυλόπουλος

Συντάκτης:
Σε λίγες ημέρες, στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και η κυβέρνηση θα ανοίξουν επιτέλους τα χαρτιά τους για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ωστόσο, ο Υπουργός ήταν πολύ ξεκάθαρος σε δισέλιδη συνέντευξή του στην Απογευματινή της Κυριακής.
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:12

Τα οικονομικά των δήμων

Συντάκτης:
Δεν υπήρξε δήμαρχος που να μην αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση των δήμων, στο διάλογο για το νέο «Καποδίστρια» που έγινε στην ΤΕΔΚ και στη συνάντηση του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη. Στην τελευταία συνάντηση μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς και γιατρός Μιχάλης Ηλιάδης, ο οποίος με δυο κουβέντες έθεσε και μια άλλη παράμετρο: Μιλαμε, είπε, για άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά τα φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος ανθούν.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:02

Τη μπουκιά από το στόμα

Συντάκτης:
Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και τον φόρτωσε στις πλάτες του αγρότη.
Ιστορική η φράση του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου (παπού του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ).
Την θυμηθήκαμε ύστερα από τη νέα τραγωδία που έπληξε τους αγρότες του νομού. Μια χρονιά θα έπαιρναν εισόδημα και τους την πήραν μέσα από το στόμα.