Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:40:54 πμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:33

Τις ταυτότητες

Συντάκτης:
Κάποτε λέγαμε πως καιρός είναι σιγά σιγά να ξεσκονίσετε τα εκλογικά σας βιβλιάρια, μόλις πλήθαιναν τα σημάδια πως επέρχονται εκλογές.
Τώρα  η προτροπή είναι άνευ αντικειμένου. Τα εκλογικά βιβλιάρια είναι αχρείαστα διότι καταργήθηκαν.
Αλλά μετά τις δηλώσεις Κεδίκογλου, τα σημάδια που λέγαμε εμφανίστηκαν για τα καλά.
Ψάξτε λοιπόν, καλού κακού, τις ταυτότητές σας.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:32

Τυχεροί είναι

Συντάκτης:
Όλα τα είχαν λύσει στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς, οι έριδες και οι δικαστικές αντιπαραθέσεις, τους έλλειπαν
Γι’ αυτό και βρέθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων πάλι οι δυο παρατάξεις. Ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα κατά αποφάσεων της τωρινής διοίκησης Παυλίδη, που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Ν. Πογέλης.
Τυχεροί άνθρωποι είναι… Διότι βασίζονται στην άγνοια ή τη μεγαθυμία των αντιπροσώπων. .. Οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να τους πάρουν με τις πέτρες.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:31

Συνεννόηση

Συντάκτης:
Λίγη περισσότερη συνεννόηση και οργάνωση δεν θα έβλαπτε. Και στα Κρούσια συμπίπτουν στο τέλος της εβδομάδας δυο εκδηλώσεις αξιόλογες. Τα Παρχάρια και η Ημέρα του παλιού σταριού 2008.
Δεν θα μπορούσαν να απέχουν τουλάχιστον μια εβδομάδα ώστε να αναδειχθούν περισσότεροι και οι δυο;

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:31

Δείκτης πολιτισμού

Συντάκτης:
Θέλετε να διαπιστώσετε πόσο πολιτισμένος - το ορθόν είναι αν είναι πολιτισμένος -  ένας λαός; Πάμπολοι είναι οι δείκτες. Θέλετε τον απλούστερο; Ο τρόπος που οδηγούν στην χώρα αυτή.
Σε μια πολιτισμένη χώρα η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών σέβεται ο ένας τον άλλον. Σέβονται τους πεζούς. Παραχωρούν προτεραιότητα. Δεν κορνάρουν μανιωδώς και άνευ αιτίας. Οδηγούν στο δεξιό τμήμα του δρόμου. Δεν πετούν αποτσίγαρα και σκουπίδια από το παράθυρα του αυτοκινήτου.
Δηλαδή σε μια πολιτισμένη χώρα η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών κάνει ( ή αποφεύγει) όλα όσα δεν κάνουμε (ή δεν αποφεύγουμε) στην ένδοξη Ελλάδα μας.
* * *
Με την ευκαιρία, να γινόταν και ένας τροχαίος να συλλάμβανε έναν από τους πολλούς οδηγούς που πετούν αποτσίγαρα στο δρόμο. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
Η απόλυτη ντροπή και η απόλυτη καφρίλα.

Το δρόμο της συνεργασίας επέλεξαν οι δήμοι Μουριών και Χέρσου, με κοινή σύσκεψη για την πυροπροστασία, ενώ ο μεταξύ τους δήμος, της Δοϊράνης, έκανε μόνος του τη σύσκεψη αυτή.
Μπροστά στο νέο «Καποδίστρια», οι Σ. Αργυρόπουλος και Χ. Ανθρακίδης ανοίγουν δρόμους επικοινωνίας και διαλόγου;
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:27

Πλήρης η εξομοίωση;

Συντάκτης:
Υποθέτουμε ότι η εξομοίωση του νομού με τους άλλους που εντάχθηκαν στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών θα είναι πλήρης. Και δεν θα αφορά π.χ. μόνο στα μπόνους των μεταθέσεων. Περίμενε κάμποσους μήνες (σχεδόν χρόνο) άσκοπα το Κιλκίς, μην αποδειχθεί και μισή η χαρά.

Συνεργασία
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:26

Ο Πελτεκιάδης στην Κερκίνη

Συντάκτης:
Οικολογικό Φεστιβάλ με ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων οργανώνει ο δήμος Κερκίνης. Μεταξύ των εκδηλώσεων και μια ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες του καπνού, με εισηγητές τον κ. Βασίλη Μάνο, καθηγητή ΑΠΘ και τον κ. Στέλιο Πελτεκιάδη, πρόεδρο Καπνικού Συνεταιρισμού Τούμπας.
Κάνουμε και εξαγωγή τεχνογνωσίας, Στέλιο;!
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:21

Οι απορίες του Κωστίκα

Συντάκτης:
Να μην αφήσουμε παραπονεμένους όμως και τους Πόντιους. Ιδού κι ένα ποντιακό.
Ο Κωστίκας ταξιδεύει στη Θεσαλονίκη και συναντά τον συγχωριανό του τον Γιωρίκα, που χρόνια τώρα διαμένει στη συμπρωτεύουσα.
Αγκαλιές φιλιά κι ο Γιωρίκας είναι …κάθετος.
- Έλα σο ‘σπιτ’ να φιλεύω σε.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:20

Θρακιώτες κουβαρντάδες

Συντάκτης:
Μεσοκαλόκαιρο και αντί πολιτικού σχολίου, να αφηγηθούμε ένα ανέκδοτο που ακούσαμε από θρακιώτη με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Αφιερώνεται στους φίλους Κώστα Πινέλη και Παναγιώτη Φλωρίδη.
Σε ένα θρακιώτικο χωριό του Κιλκίς λοιπόν, ο καφετζής «τα έχει πάρει» με την παρέα δυο μανιωδών ταβλαδόρων  που παίζουν με τις ώρες τάβλι και στο τέλος μοιράζονται μια πορτοκαλάδα.
Βράδυ λοιπόν και αφού η πολύωρη παρτίδα έχει τελειώσει ο χαμένος παραγγέλνει: Μπάρμπα Μαθιό, φέρε μια σόδα και δυο καθαρά.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:33

Καλύτερα

Συντάκτης:
Νοσηλεύεται πάντα σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η άτυχη 24χρονη από το Μαυρονέρι που τραυματίστηκε στη μετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε στο δρόμο Μαυρονερίου - Μικροκάμπου πριν λίγες ημέρες.
Η υγεία της άτυχης γυναίκας σημείωσε βελτίωση και όλοι εύχονται - και μαζί τους ενώνουμε και τις δικές μας ευχές - να ξεφύγει εντελώς από τον κίνδυνο.