Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 9:49:10 μμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:26

Ο Πελτεκιάδης στην Κερκίνη

Συντάκτης:
Οικολογικό Φεστιβάλ με ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων οργανώνει ο δήμος Κερκίνης. Μεταξύ των εκδηλώσεων και μια ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες του καπνού, με εισηγητές τον κ. Βασίλη Μάνο, καθηγητή ΑΠΘ και τον κ. Στέλιο Πελτεκιάδη, πρόεδρο Καπνικού Συνεταιρισμού Τούμπας.
Κάνουμε και εξαγωγή τεχνογνωσίας, Στέλιο;!
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:21

Οι απορίες του Κωστίκα

Συντάκτης:
Να μην αφήσουμε παραπονεμένους όμως και τους Πόντιους. Ιδού κι ένα ποντιακό.
Ο Κωστίκας ταξιδεύει στη Θεσαλονίκη και συναντά τον συγχωριανό του τον Γιωρίκα, που χρόνια τώρα διαμένει στη συμπρωτεύουσα.
Αγκαλιές φιλιά κι ο Γιωρίκας είναι …κάθετος.
- Έλα σο ‘σπιτ’ να φιλεύω σε.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:20

Θρακιώτες κουβαρντάδες

Συντάκτης:
Μεσοκαλόκαιρο και αντί πολιτικού σχολίου, να αφηγηθούμε ένα ανέκδοτο που ακούσαμε από θρακιώτη με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Αφιερώνεται στους φίλους Κώστα Πινέλη και Παναγιώτη Φλωρίδη.
Σε ένα θρακιώτικο χωριό του Κιλκίς λοιπόν, ο καφετζής «τα έχει πάρει» με την παρέα δυο μανιωδών ταβλαδόρων  που παίζουν με τις ώρες τάβλι και στο τέλος μοιράζονται μια πορτοκαλάδα.
Βράδυ λοιπόν και αφού η πολύωρη παρτίδα έχει τελειώσει ο χαμένος παραγγέλνει: Μπάρμπα Μαθιό, φέρε μια σόδα και δυο καθαρά.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:33

Καλύτερα

Συντάκτης:
Νοσηλεύεται πάντα σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η άτυχη 24χρονη από το Μαυρονέρι που τραυματίστηκε στη μετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε στο δρόμο Μαυρονερίου - Μικροκάμπου πριν λίγες ημέρες.
Η υγεία της άτυχης γυναίκας σημείωσε βελτίωση και όλοι εύχονται - και μαζί τους ενώνουμε και τις δικές μας ευχές - να ξεφύγει εντελώς από τον κίνδυνο.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:33

Αναβολή

Συντάκτης:
Επρόκειτο να συνεδριάσουν στον Ευρωπό την Τετάρτη. Για λόγους που δεν εξήγησαν, ανέβαλαν τη συνεδρίαση. Και ανακοίνωσαν την αναβολή την ίδια ημέρα.
Ένα κάποιο πρόβλημα με την οργάνωση το έχουν στο ΠΑΣΟΚ.
Λεωνίδα, οργανωθείτε.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:32

Παιχνίδια τακτικής

Συντάκτης:
Σε ύφεση βρίσκεται η αγορά σίτου καθώς οι εταιρείες δείχνουν απρόθυμες να δώσουν τιμές και να αγοράσουν. Παράγοντες του συνεταιριστικού χώρου αποδίδουν την τακτική αυτή σε προσπάθεια των εταιρειών να ρίξουν τις τιμές.
Κι επειδή στις Ενώσεις δεν τρώνε κουτόχορτο, παίζουν κι εκείνες το δικό τους παιχνίδι. Περιμένουν. Επομένως νέα από το μέτωπο των τιμών μην περιμένετε στις προσεχείς ημέρες.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:14

Να τους έχουν από κοντά

Συντάκτης:
Αναμφισβήτητη η επιτυχία της Δημάρχου Αξιούπολης Σόνιας Συμεωνίδου να ενεργοποιήσει τον ΟΕΚ ώστε να εξαγγείλει εντός των προσεχών μηνών τη δημοπράτηση κατασκευής 25 εργατικών κατοικιών αστικού τύπου.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:13

Συντονισμός

Συντάκτης:
Μνημείο του ποντιακού ελληνισμού εξήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί στο Μεταλλικό ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης.
Ωστόσο ύστερα από αίτημα του δήμου Πολυκάστρου και των «ΑΚΡΙΤΩΝ| Πολυκάστρου η ΠΟΕ αποφάσισε να ιδρύσει και λειτουργήσει σε δάσος κοντά στα σύνορα (Ευζώνους) μνημείο ποντιακού ελληνισμού. Ταύτα μετέφερε προς την εφημερίδα μας ο προεδρος των Ακριτών Πολυκάστρου Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο κ. Υφυπουργός όμως επιμένει πως η ΠΟΕ πρότεινε για τον ίδιο λόγο το Μεταλλικό, όπως αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωσή του.
Τι συμβαινει άραγε;
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:13

Επίκουρος καθηγητής

Συντάκτης:
Προφανώς και η εκλογή του κ. Θέμη Βασιλειάδη έγινε στη θέση του επίκουρου καθηγητή παθολογίας στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και όχι του  ομότιμου, όπως εσφαλμένα γράψαμε στο σχετικό μας δημοσίευμα. Επανορθώνουμε και για μια ακόμα φορά εκφράζουμε τα θερμότερα συγχαρητήρια μας στον άξιο και σεμνό συμπατριώτη (και συγχωριανό) μας που τιμά και την ιδιαίτερη πατρίδα του με την επιστημοσύνη και το ήθος του.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:47

Λέτε να έγινε;

Συντάκτης:
Με μια βραχεία ανακοίνωσή του ο κ. Κιλτίδης ενημερώνει ότι η κυβερνηση δια του αρμοδίου υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου κατέθεσε νομοσχέδιο με διάταξη του οποίου  εντάσσεται ο νομός στο καθστετώς των παραμεθόριων περιοχών.
Σχεδόν δεν το πιστεύουμε. Διαψεύστηκαν τόσες φορές οι ελπίδες μας ώστε δεν είμαστε βέβαιοι και τώρα που επισήμως ανακοινώνεται.