Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 8:51:41 μμ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 10:04

Το μέλλον είναι όλο δικό του

Συντάκτης:

Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην πρώτη άλλωστε συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. ωστόσο ο Γιώργος Αναστασιάδης προκάλεσε ισχυρή αίσθηση

με την πολιτική και οργανωτική παρουσία στην προεκλογική μάχη, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να πάρει το ΚΙΝ. ΑΛ. έδρα στο Ν. Κιλκίς.
Ο Γιώργος, παρά το ότι καθυστέρησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, η οποία έγινε κατ’ ουσίαν μόλις τρεισήμισι εβδομάδες πριν τις εκλογές, απέδειξε ότι ήταν απολύτως έτοιμος, μιας και επισκέφθηκε το σύνολο των οικισμών και πόλεων του Νομού μας καθώς και σειρά από πολλούς φορείς και υπηρεσίες.
Άξια λόγου είναι η τεράστια αποδοχή που είχε ακόμη και από αυτούς που τον γνώρισαν για πρώτη φορά και τους οποίους κέρδισε με την ευγένεια και τον καθαρό πολιτικό του λόγο. Αποκορύφωμα της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν η κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Κιλκίς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Εκεί, με συγκροτημένο λόγο, πολιτικά επιχειρήματα και προτάσεις για όλο το φάσμα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής κατάφερε και κέρδισε το κοινό εντός αλλά και εκτός της αίθουσας για τουλάχιστον όσους παρακολουθήσαν την ομιλία αυτή μέσα από τα διαδικτυακά μέσα.
Μετά και την παρουσία αυτή ένα είναι βέβαιο, ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον Γιώργο στα πολιτικά δρώμενα και στα κοινά του τόπου μας.

Ας όψονται τα... δίποδα
Ο κ. Ιορδάνης Ανθυμίδης έπεμψε (ηλεκτρονική) γραφή αναφέροντας:
Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες τέσσερις γάτες νεκρές βρέθηκαν περιμετρικά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Νομίζουμε ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση.
Κι εμείς το ίδιο νομίζουμε. Όπως και το γεγονός ότι η "γαϊδουριά" καλά κρατεί μεταξύ ορισμένων διπόδων όντων.

Καλά κρατεί ο ληστρικός καπιταλισμός
Επειδή η σεπτή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μάθαμε ότι αναζητεί προβλήματα για να τα λύσει, ας τη βοηθήσουμε: Στο ν. Κιλκίς (αναμφίβολα και αλλαχού) εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει στην αγορά σίτου το σύστημα "ανοιχτών τιμών".
Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει: παίρνουμε το σιτάρι σου αγρότη, το πουλάμε και σου λέμε σε ποια τιμή θα πληρωθείς. Πληρώνοντάς σε όποτε θέλουμε.
Είναι να τα μαθαίνει αυτά ο μακαρίτης ο Άνταμ Σμίθ και να του σηκώνεται η τρίχα. Τόσο καπιταλισμό ούτε ο ίδιος θα άντεχε.
Δηλαδή για να λέμε και του ...νεκρού το δίκιο: Δεν είναι αυτός ο καπιταλισμός του Αδάμ Σμίθ. Είναι ο ιδιότυπος ελληνικός και ληστρικός καπιταλισμός. Που εμφανίστηκε μεν επί καραμανλικής δεξιάς στις αρχές του αιώνα, αλλά διασώθηκε και επί ΠΑΣΟΚ και επί υβριδικής δεξιοΠΑΣΟΚ τριετίας και επί αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.
Ίνα επιβεβαιωθεί το ρηθέν υπό των προφητών: Το θέμα είναι να έχεις την ισχύ στην αγορά. Τότε δεν υπάρχει εν Ελλάδι δύναμη ή νόμος ή πολιτική βούληση ικανά να σε συμμορφώσουν.
Κι όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει και μάθει πόσα πρόστιμα πλήρωσαν οι εταιρείες γάλακτος όταν αφάνισαν τους μικρούς κτηνοτρόφους με τα καρτέλ που έστησαν.