Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:38:49 μμ
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:39

Ανάθεση μελέτης βελτίωσης δρόμου Σταυροχωρίου-Δροσάτου

Ένα από τα έργα μακράς πνοής για τη βελτίωση του δρόμου Κιλκίς- Πετρίτσι, ο οποίος δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και στον οποίο σημειώθηκαν πολλά δυστυχήματα, φαίνεται πως παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Με απόφαση της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος Σταυροχώρι – Πετρίτσι του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς-Σιδηροκάστρου – Προμαχώνα, υποτμήμα Σταυροχώρι – Δροσάτο».
Βέβαια, παραμένει ως εκκρεμότητα το ενδιάμεσο τμήμα, από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι τον κόμβο Μεταλλικού. Και θα έχουμε το καταπληκτικό φαινόμενο, να έχουμε τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη μέχρι Κιλκίς και από Μεταλλικό μέχρι Δροσάτο, αλλά το ενδιάμεσο τμήμα να είναι με δυο λωρίδες κυκλοφορίας.
Το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στη Νομαρχία με το Γ.Γ. της Περιφέρειας, και από τον κ. Μπαλάσκα και από το βουλευτή κ. Κιλτίδη, χωρίς απ’ ότι φαίνεται να πάρθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις.

Δήλωση
Μπαλάσκα
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή ενός ακόμα σημαντικού αναπτυξιακού έργου, που αναδεικνύει τη γεωπολιτική θέση του νομού μας και τον ωφελεί πολύπλευρα.
Από την άλλη πλευρά, η εξέλιξη αυτή ενισχύει καίρια τη συστηματική μας προσπάθεια για την ταχύτερη ολοκλήρωση του αναπτυξιακού μας σχεδίου για το νομό μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».