Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:01:01 μμ
Σάββατο, 31 Μαϊος 2008 14:54

Εισαγγελέας Κιλκίς: Δεν έχουν δικαίωμα άρνησης οι ιδιοκτήτες βυτίων

Τα πρώτα προβλήματα και δημόσιας υγείας εμφανίστηκαν στο νομό μετά την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων (εκκένωσης βόθρων) από τις αρχές Μαίου. Η ασυμφωνία περί του τρόπου είσπραξης  του τέλους επεξεργασίας που αποδίδεται στις ΔΕΥΑ Κιλκίς και Πολυκάστρου είναι η αιτία της απεργίας. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να …ξεχειλίσουν. Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής Ευζώνων καταγγέλλουν ότι ενώ κάλεσαν βυτιοφόρα για την εκκένωση των βόθρων τους, οι ιδιοκτήτες αρνούνται.

Το θέμα ετέθη την Τετάρτη υπόψη της Εισαγγελέα Κιλκίς κ. Ειρήνης Χρυσογιάννη, σε συνέντευξή της στο ΡΑΔΙΟ - ΕΠΙΛΟΓΕΣ, και η κ. Χρυσογιάννη με τον πλέον αυστηρό και μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση τρόπο διαμήνυσε ότι «δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν. Όταν το επάγγελμά τους είναι κλειστό, οφείλουν να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορεί να τίθεται σε δοκιμασία η δημόσια υγεία».
Σημειώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες αρνούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν στις ΕΥΑ το τέλος επεξεργασίας αστικών λυμάτων» με το επιχείρημα πως «δεν θα γίνουμε εμείς εισπράκτορες των δήμων».
Ο Δήμος Κιλκίς για μεν τους δημότες του δεν έχει αντίρρηση να εισπράττει ο ίδιος τα τέλη, αλλά πρακτικά δεν έχει τρόπο είσπραξης από τους δημότες άλλων δήμων που εξυπηρετούνται από τον βιολογικό καθαρισμό του Κιλκίς.
Στη διελκυστίνδα αυτή θύματα είναι οι πολίτες που ζητούν να εξυπηρετηθούν και ήδη αντιμετωπίζουν τις αρνήσεις των ιδιοκτητών, λόγω της απεργίας που κήρυξαν. Αλλά η Εισαγγελέας ήταν σαφής.