Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:20:37 μμ
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:44

Εξάμηνη παράταση στα υπό ρύθμιση δάνεια

Επιχειρήσεις του νομού που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους εντάχθηκαν το 2006 σε ειδικό καθεστώς και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ρυθμίστηκαν με νέο δάνειο οι οφειλές τους. Περί τις 100 επιχειρήσεις από το ν. Κιλκίς εντάχθηκαν στη ευεργετική αυτή ρύθμιση που συνέβαλε στην απρόσκοπτη λειτουργία τους προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση όμως και οι επιπτώσεις της στην εγχώρια παραγωγή ανέτρεψε τα δεδομένα και συμπίεσε μια ήδη στενάχωρη οικονομική συγκυρία.
Το Επιμελητήριο Κιλκίς έγκαιρα διέγνωσε το πρόβλημα και στάθηκε αλληλέγγυο στο αίτημα των επιχειρήσεων να δοθεί μια περίοδος χάριτος στην εξυπηρέτηση των δανείων αυτών, ως τρόπον τινά ενίσχυση της ρευστότητας σε δύσκολη εποχή.
Μάλιστα πέραν των εγγράφων υπομνημάτων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης υποστήριξε το αίτημα απευθείας στον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό οικονομικών Ν. Λέγκα, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φλωρίδη.
Είναι ευχάριστο ότι η πρωτοβουλία εκείνη βρήκε ανταπόκριση και ήδη με απόφαση του κ. Λέγκα δόθηκε εξάμηνη παράταση .στις εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις.
Η απόφαση αφορά όλες τις επιχειρήσεις των νομών Κιλκίς, Φλώρινας και Καστοριάς που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης τω οφειλών τους.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση η πρώτη καταβλητέα δόση ορίστηκε για την 30.06.2009 και η τελευταία την 30.12.20016.