Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:59:33 πμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:43

Ενδιαφέρουσα η βασιλόπιτα των Κιλκισιωτών Αθήνας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τηρώντας το έθιμο ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθηνών και Περιχώρων έκοψε την βασιλόπιτά του  την Κυριακή το πρωί στις 24 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Β. Χειμωνίδης» του Συλλόγου. Της κοπής της πίτας προηγήθηκε η παρουσίαση του νέου  βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Χρ. Σαμουηλίδη, του οποίου εκδότης είναι ο σύλλογος μας.


Στην κατάμεστη αίθουσα τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κωνσταντινίδη καλωσόρισε όλους του παρευρισκόμενους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχήθηκε  Καλή Χρονιά, Υγεία, Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου και  υπενθύμισε ότι στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει ο χορός του Συλλόγου στο κέντρο διασκέδασης «Το Κορτσόπον». Ειδική αναφορά έκανε για την Τακτική Γενική Συνέλευση, που ορίσθηκε για τις 14 Μαρτίου και θα είναι εκλογοαπολογιστική και ζήτησε να υπάρξει καθολική συμμετοχή και πολλές υποψηφιότητες, κυρίως νέων ανθρώπων, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο βιβλίο «Ιστορικά και λαογραφικά σύμμεικτα του Κιλκίς» του Χρ. Σαμουηλίδη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον συγγραφέα. Ευχαρίστησε την συγγραφέα – λαογράφο κα. Έλσα Γαλανίδου Μπαλφούσια και τον συμπατριώτη μας ιστορικό κ. Κ. Αντωνιάδη που προσφέρθηκαν να παρουσιάσουν το βιβλίο. Κλείνοντας κάλεσε τον συγγραφέα για έναν σύντομο χαιρετισμό. Ο Χρ. Σαμουηλίδης αναφέρθηκε στο Κιλκίς και στον καθηγητή του Δημ. Λουκάτο. Έκανε θερμή αναφορά στο Σύλλογο, στις δραστηριότητες του και γενικότερα στην προσφορά του στους κιλκισιώτες και στον νομό μας.
Πρώτος τον λόγο πείρε ο ιστορικός Κ. Αντωνιάδης. Έκανε εκτενή αναφορά στο πρώτο μέρος του βιβλίου, στα ιστορικά σύμμεικτα.
Στο δεύτερο μέρος, τα λαογραφικά σύμμεικτα, στον καθηγητή Δ. Λουκάτο και στον συγγραφέα αναφέρθηκε η συγγραφέας Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας.  Τυχερή της χρονιάς αναδείχθηκε η κ. Φωτιάδου.