Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 1:22:46 μμ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:53

Εορτασμός Ιωβηλαίου 50 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Κιλκίς

Κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία εγκαινιάστηκε, και άρχισε την λειτουργία του, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 1959, εφημερεύοντος του π. Σάββα Χαλναρίδη και αρχιερατεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωακείμ Σμυρνιώτη. Λόγω λοιπόν αυτού του γεγονότος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, αποφάσισε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αποστόλου, να εορτάσει το Ιωβηλαίο των 50 χρόνων με διάφορες επετειακές εκδηλώσεις.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ
50  ΧΡΟΝΩΝ  (1959-2009)
1.  18 – 20  Σεπτεμβρίου  2009
Τριήμερη επίσκεψη στην Στενήμαχο της Βουλγαρίας, λόγω του ότι οι πρώτοι ενορίτες προέρχονταν από εκεί, καθώς και ότι οι δύο μεγάλοι ευεργέτες του Ιερού Ναού Κωνσταντίνος Ουτσκούνης και Μιχαήλ Ταμπάκης, οι οποίοι διέθεσαν μεγάλα ποσά για την κατασκευή του, κατάγονταν  από εκεί. Η επίσκεψη αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ».
2.  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2009
Χοροεσπερίδα με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της πόλεώς μας στον «ΚΗΠΟ ΚΙΛΚΙΣ».
3.  Κυριακή   25  Οκτωβρίου  2009
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους Κτήτορες του Ιερού Ναού, καθώς και των εφημερίων που διακόνησαν σε αυτόν, λόγω του ότι κατά την ημέρα αυτή εγκαινιάστηκε ο Ναός.
4.  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2009
Επετειακή Εκδήλωση εορτασμού του Ιωβηλαίου των 50 χρόνων στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς,  με την συμμετοχή της Ενοριακής μας Χορωδίας όπου θα αποδώσει παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, θα τιμηθούν οι κατά καιρούς Ευεργέτες και θα γίνει αναφορά στην ιστορία κατασκευής του Ιερού Ναού.
5. Έκδοση επετειακού Τόμου για το Ιωβηλαίο των 50 χρόνων λειτουργίας του Ιερού μας Ναού.
6. Έκδοση ιστορικού της κατασκευής του Ιερού Ναού μετά Παρακλητικού Κανόνος.
7. Έκδοση διάφορων αναμνηστικών.
8. Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.