Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 9:20:44 μμ
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:21

Φοβάται η Δημοτική Αρχή να κάνει τον Απολογισμό της για το 2008

Συνεχίζοντας το δρόμο της απαξίωσης  του ίδιου του ρόλου της, η Δημοτική Αρχή Γουμένισσας προσέθεσε ένα ακόμη στοιχείο στην τραγική εικόνα της. Είναι γνωστό ότι κάθε Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη από τον Κώδικα να  κάνει δημόσιο απολογισμό του έργου της μέχρι την 30η Ιουνίου. Να παρουσιάσει δηλαδή σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των πολιτών τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και τα έργα που υλοποίησε, η τουλάχιστον που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά.


Αντί αυτού ο Δήμαρχος και η συνεργάτες του προτίμησαν να ακολουθήσουν τη γνώριμη σε αυτούς τακτική της απουσίας,  της περιφρόνησης  των θεσμών και φυσικά  των  ίδιων των δημοτών. 
Αρνήθηκαν να απολογηθούν στους πολίτες και να δώσουν λόγο για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας και οι οικισμοί του δήμου μας. Αρνήθηκαν να απολογηθούν για την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου και οράματος για το δήμο μας, για την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας στήριξης του εμπορικού κόσμου και  των αγροτών της περιοχής.
Δεν τόλμησαν να παρουσιαστούν ενώπιον των πολιτών και να δηλώσουν τι έχουν κάνει και πόσο έχουν προετοιμάσει το δήμο μας ενόψει των προκηρύξεων των Μέτρων  του Εθνικού Στρατηγικού  Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Έχουν υποχρέωση να απολογηθούν για την έλλειψη  κάθε σχεδίου ανάπτυξης, και για την ανυπαρξία παρεμβάσεων για το περιβάλλον, τα έργα υποδομής και τον πολιτισμό.
Αντί λοιπόν να αναλώνονται στον ανταγωνισμό για τη βελτίωση της εικόνας τους μέσα από προσωπικές πολιτικές και ρουσφετολογικές τακτικές, είναι καιρός  να αντιληφθούν έστω και σήμερα ότι, πάνω από όλα αυτά, πρέπει να βάζουν τον τόπο μας που δεν του  αξίζει μια τέτοια Δημοτική Αρχή.
Οι πολίτες τώρα ξέρουν και όταν έρθει η ώρα θα απαντήσουν με την ψήφο τους.
Μέχρι τότε οι δημότες θα περιμένουν και μαζί με αυτούς και εμείς ως Δημοτική Παράταξη, τον Απολογισμό  μιας απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.