Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:03:35 πμ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:43

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ Το ΠΑΣΟΚ πιέζει για άπλετο φως στην υπόθεση SIEMENS

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105,8» και στη δημοσιογράφο Αναστασία Ζήγου έδωσε ο βουλευτής Κιλκίς και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας για το σκάνδαλο SIEMENS.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105,8» και στη δημοσιογράφο Αναστασία Ζήγου έδωσε ο βουλευτής Κιλκίς και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας για το σκάνδαλο SIEMENS.

ΑΝ. ΖΗΓΟΥ: Αναφέρομαι στην πολύ σημαντική υπόθεση του σκανδάλου της SIEMENS, στην έλευση του κ. Χριστοφοράκου και σε όλο αυτό το σκηνικό που λίγο ή πολύ και με τη συμμετοχή και συνευθύνη και τη δική μας, των μέσων ενημέρωσης, της προσδοκίας που καλλιεργείται για τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου, την αποκάλυψη των στοιχείων σχετικά με αυτό που είχε διαφανεί από την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή η χρηματοδότηση από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Κυρία Ζήγου, το ΠΑΣΟΚ ασκεί πίεση σε κάθε κατεύθυνση, πολιτική πίεση εννοώ, έτσι ώστε όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ή πολιτικών να τα δημοσιοποιήσουν, να αξιολογηθούν εάν αυτά είναι αξιόπιστα και βεβαίως στη συνέχεια να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έχει συμβεί.
Οι πρωτοβουλίες όλες που παίρνει το ΠΑΣΟΚ σε κάθε κατεύθυνση, έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό. Επιτέλους, αν κάποιος λέει ότι έχει στοιχεία, όποιος κι αν είναι αυτός, ας τα δημοσιοποιήσει τεκμηριωμένα, να αξιολογηθεί η αξιοπιστία αυτών των στοιχείων και επιτέλους να υπάρξει φως στην υπόθεση αυτή.
Τώρα, οι πρωτοβουλίες που πήρε το ΠΑΣΟΚ δια του Προέδρου του εδώ και ενάμιση χρόνο, όχι τώρα, ήταν -όπως θυμόσαστε και θυμάται και ο ελληνικός λαός- απευθείας προς τον κ. Καραμανλή μέσα τη Βουλή, να ξεκαθαριστεί η υπόθεση αυτή, έστω με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό που παρατηρούμε εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν διευκολύνει αυτή την εξέλιξη, κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός και ο καθένας από μας πολλά μπορεί να υποθέτει εφόσον υπάρχει μια απόπειρα συγκάλυψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης και βεβαίως βγαίνουν τα συμπεράσματα.
Σε κάθε περίπτωση εμείς, και εννοώ εμείς στο ΠΑΣΟΚ, επιθυμούμε να υπάρξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση, γιατί απασχολεί εδώ και καιρό τον ελληνικό λαό και πρέπει να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΑΝ. ΖΗΓΟΥ: Κύριε Φλωρίδη, πολιτικά, σε επίπεδο πολιτικής κίνησης, η κίνηση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του Γιάννη Ραγκούση να ζητήσει τα στοιχεία, αν υπάρχουν και τι υπάρχουν, από τους συνηγόρους του κ. Χριστοφοράκου πυροδότησε πολύ έντονη κριτική από το κυβερνόν κόμμα. Ήταν ακόμα ένα λιθαράκι σε αυτή την κριτική που επιρρίπτει στο ΠΑΣΟΚ για αποδόμηση των θεσμών, των αξιών, για απαξίωση συνολικότερη και κυρίως για μια νομιμοποίηση ενός υποδίκου μέσω των συνηγόρων του, όταν γίνεται συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Κυρία Ζήγου το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να γίνει συνομιλητής με κανέναν. Αυτό που κάνει, όπως σας είπα και πριν, είναι να πιέζει σε κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε το πολιτικό σύστημα να μην είναι όμηρος κανενός. Εάν λοιπόν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία -κι εμείς διαβάσαμε ότι ο κύριος αυτός ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία- επιτέλους αυτά πρέπει να δημοσιοποιηθούν.
Με αυτή την έννοια, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να σταματήσει να παίρνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να υπάρξει φως στην υπόθεση αυτή. Τα υπόλοιπα τώρα είναι έχω την εντύπωση προφάσεις εν αμαρτίαις. Ή θέλουμε να υπάρξει φως στην υπόθεση αυτή ή δεν θέλουμε και σκεφτόμαστε διάφορα τερτίπια.
Νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κινείται με πρωτοβουλίες διαφάνειας και από την άλλη μεριά η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, μη δεχόμενη Εξεταστικές Επιτροπές, και εν πάση περιπτώσει μέσα από αυτά τα περίεργα που γίνονται και στη Δικαιοσύνη, να μην υπάρξει η διαφάνεια σε αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση.
Δεν καθιστούμε κανέναν απολύτως συνομιλητή, όποιος κι αν είναι αυτός. Αλλά όποιος ισχυρίζεται ότι έχει επιτέλους τεκμηριωμένα στοιχεία, ας τα βγάλει και δεν θα πάψουμε να πιέζουμε και να προκαλούμε προς αυτή την κατεύθυνση…