Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:48:29 πμ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 11:05

Η ανεργία καλπάζει. Η κοινωνία στενάζει

Με μια δριμεία ανακοίνωση - καταγγελία της εκτροπής των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προσκαλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία της δύναμής της να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 2 Απρολίου.
Η ανακοίνωση - πρόσκληση έχει ως εξής:


“Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 2.4.2009 και καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και απολυμένους να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην λογική και πρακτική να πληρώσουν την οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.
Σήμερα όλες οι ηλικίες και όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της ανεργίας και της ανασφάλειας, ειδικότερα όμως οι νέοι και οι γυναίκες.
Την κρίση και τα προβλήματα της οικονομίας τα δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, οι εργοδότες και η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος που ως υπηρέτες του νεοφιλελεύθερου δόγματος επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων και της αγοράς μειώνοντας ή εξαφανίζοντας τον ρόλο του κράτους.
Έτσι οι επιχειρηματίες διεθνώς, αλλά και στον τόπο μας προχωρούν ανενόχλητοι με πρόφαση την οικονομική στενότητα σε απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες, μειώσεις μισθών και ωραρίων ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα εργασίας.
Γι’ αυτό την Πέμπτη 2 Απριλίου απεργούμε και διεκδικούμε.
1. Απαγόρευση απολύσεων στις επιχειρήσεις που πήραν επιχορηγήσεις ή οικονομική βοήθεια από το  πακέτο των 28 δις ευρώ.
2. Αύξηση των Δημοσίων επενδύσεων, του προγράμματος Εργατικής Κατοικίες και Κοινωνικού Τουρισμού.
3. Ενίσχυση και ενεργοποίηση των Ελεγκτικών μηχανισμών (Επιθεώρηση Εργασίας) για πάταξη μαύρης και ανασφάλιστης Εργασίας.
4. Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων γαι να τονωθεί η αγοραστική δύναμη και η ζήτηση στην αγορά.
5. Μέτρα κατά της ακρίβειας και ασυδοσίας με αυστηρότερους ελέγχος.
6. Πάγωμα ή και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
7. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και ενίσχυση της απασχόλησης
- Να επιβάλλουμε την δίκαιη διανομή και αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ ασθενέστερων οικονομικά και να χτυπήσουμε οικονομικές ανισότητες.
Η ανεργία καλπάζει. Η κοινωνία στενάζει. Εργατιά χωρίς δουλειά σημαίνει μαγαζιά χωρίς δουλειά.
Φτάνει πια δεν πάει άλλο, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα. Όλοι στην απεργία ενάντια στις απούσεις, την ανεργία και την φτώχεια.