Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:34:38 πμ
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:47

Κ.Κιλτίδης : Ο αγώνας μας στοχεύει στην πάταξη της λαθροθηρίας

Με αφορμή την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την τελευταία της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αφενός αμφισβητεί τα οριζόμενα από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και αφετέρου απαξιώνει το θεσμό που η ίδια επέλεξε να υπηρετήσει και την προσφορά του οποίου επανειλημμένως έχουμε δημόσια αναγνωρίσει.
Πιστεύουμε ότι ο αυτορυθμιστικός ρόλος στην επόπτευση και στον έλεγχο της Θήρας είχε θετικά αποτελέσματα και ότι η προσφορά των θηροφυλάκων των Ομοσπονδιών έχει αναγνωρισθεί και έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των κυνηγών αλλά και των πολιτών. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε διάλογο με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας προκειμένου να βελτιώσουμε τις τεχνικές και υποστηρικτικές υποδομές για την πάταξη της λαθροθηρίας.
Λυπούμαστε γιατί τα θέματα που θίγουν στην εν λόγω ανακοίνωση – διαμαρτυρία θέτουν ακούσια σε κίνδυνο τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων ότι από την πλευρά μας έγιναν και γίνονται όλες οι ενέργειες – ακόμη και νομοθετική ρύθμιση εάν χρειασθεί – ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και κατ΄ επέκταση και η προστασία της πανίδας της χώρας μας από μια μικρή μειοψηφία κακώς νοούμενων κυνηγών».