Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:00:12 μμ
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:59

Ξαναέκλεισαν τα σύνορα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στο Τελωνείο των Ευζώνων μετέφεραν αυτήν τη φορά τον αγώνα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού μας, προχωρώντας σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του, το πρωί της Τρίτης, και προβάλλοντας το αυτονόητο αίτημά τους για ένταξη του νομού Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθορίων.
Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους απεργούς του νομού μας να μεταφέρονται με λεωφορεία στους Ευζώνους. Στο πλευρό τους είχαν το νομάρχη Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα, τους δημάρχους του νομού, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργο Ιωαννίδη, τα πολιτικά κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, καθώς και άλλους φορείς του νομού.
Θυμίζουμε, πως η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς από τον Αύγουστο του 2007 οργάνωσε τρεις μαζικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υλοποίηση του αιτήματός της, κάτι που επανειλημμένως είχαν υποσχεθεί κυβερνητικά στελέχη. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων εκείνων ήταν και ο συμβολικός αποκλεισμός του Τελωνείου Δοϊράνης το Νοέμβριο του 2007.
Κεντρικός ομιλητής στην προχθεσινή κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς Γιάννης Αξιμιώτης, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και δια του μικροφώνου, ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δ. Σισμανίδης, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Λ. Ναλμπάντης, ο δήμαρχος Χέρσου Χ. Ανθρακίδης, ο δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης και ο πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. Γ. Ιωαννίδης.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη οι δήμαρχοι Γουμένισσας Στ. Παπαπαναγιώτου, Κρουσίων Ν. Παπαδόπουλος, Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης, Μουριών Σ. Αργυρόπουλος, ο συντονιστής της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λ. Δημητριάδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ι. Παυλίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου Ι. Αδαμόπουλος, ο αντινομάρχης Χ. Γκουντενούδης, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων.
Ο νομάρχης κ. Μπαλάσκας στο χαιρετισμό του ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου και δόθηκε η δέσμευση πως το αίτημα του Κιλκίς θα ικανοποιηθεί με κατάθεση τροπολογίας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία.