Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 12:57:41 μμ
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:06

Μήνυμα Ειρήνης και Φιλίας στα Βαλκάνια

Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο σερβικό λαό για μια ακόμη φορά έστειλαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Δήμου Δοϊράνης «Μέγας Αλέξανδρος» με επίσκεψή τους στο Νις της Σερβίας..

Την αποστολή απαρτίζουν 33 άτομα, τα οποία έφτασαν στην πόλη NIS λίγο πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα, μετά από ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι μέσω Βουλγαρίας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης χαράς Σέρβοι και Έλληνες αγκαλιασμένοι διατράνωσαν την πίστη τους για τα Βαλκάνια της ειρήνης και της φιλίας.
Για το λόγο αυτό  ο «Μέγας Αλέξανδρος» μετέφερε έντεκα περιστέρια - σύμβολα της ειρήνης, που αφέθηκαν στον Σερβικό ουρανό καθώς και ένα πανό που έγραφε το μήνυμα: "Eιρήνη  και φιλία στα Βαλκάνια».
Παράλληλα, παραδόθηκαν στον αδελφοποιημένο σύλλογο των βετεράνων NIS, ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για να προωθήσουν στους Σέρβους του Κοσόβου.
Εκτός της συγκινητικής εκδήλωσης παραλαβής της ελληνικής βοήθειας πραγματοποιήθηκαν και δύο φιλικοί αγώνες με μια νίκη για την κάθε ομάδα.
Η αδελφική σχέση των δύο συλλόγων ανανεώθηκε για μια ακόμη φορά με την επίσημη πρόσκληση προς του Σέρβους βετεράνους από τον «Μέγα Αλέξανδρο» για αρχές Σεπτεμβρίου 2008, όπου θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Δοϊράνης το «1ο Τουρνουά Ειρήνης και Φιλίας Βαλκανίων», με ομάδες Βετεράνων  από βαλκανικές χώρες. Θα ήταν παράλειψη του Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» να μην αναφερθούν στους συνοδοιπόρους των δράσεων του που είναι τα μέλη του καθώς και οι φίλοι του που μαζί με τις επιχειρήσεις ετοίμων ενδυμάτων στο Κιλκίς «Νεόφυτος» και «Σαλονικίδης» που πρόσφεραν στιγμές χαράς στους αδελφούς Σέρβους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο.
Ενημερωτικά, ο «Μέγας Αλέξανδρος» προσκαλεί τα μέλη του, το Σάββατο 20 Απριλίου 2008 και ώρα 7 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Δοϊράνης, για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του καθώς και για το σχεδιασμό των δράσεών του, με πρώτιστες την πορεία του ποδοσφαιρικού κέντρου «Μέγας Αλέξανδρος», την εγγραφή φίλων στις τάξεις του και την αποστολή σε Βουλγαρία και Ρουμανία.