Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:02:17 μμ
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:14

Μόνο τις νόμιμες εφημερίες αλλιώς πάμε στον Εισαγγελέα

ην εφαρμογή μόνο των νόμιμων προγραμμάτων εφημεριών, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ακριβώς υπογράφηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2008, αποφάσισε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Ιατρών Αθήνας-Πειραιά. Μεταξύ αυτών και οι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς. Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν από σήμερα  Πέμπτη σε 48ωρη απεργία.


Την προβληματική λειτουργία των νοσοκομείων ενισχύει και η απόφαση των προμηθευτών να σταματήσουν τις παραδόσεις υλικού έως ότου το υπουργείο Υγείας εξοφλήσει τα χρέη τους.

Η απόφαση
του Συντονιστικού
Η απόφαση για τήρηση μόνο των νόμιμων προγραμμάτων εφημεριών προβλέπει δύο εφημερίες ανά ειδικευμένο και τέσσερις ανά ειδικευόμενο γιατρό.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό των γιατρών αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε για αναξιοπιστία το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση που δεν τιμούν την υπογραφή τους καταθέτοντας στη Βουλή νομοσχέδιο με περιεχόμενο άλλο από τα συμφωνηθέντα».

Στον Εισαγγελέα
Η κ. Διαλεχτή Ζωτάκη, πρόεδρος της Ε. Ν. Ι. Κ δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το κυρίαρχο θέμα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι η τήρηση του νομίμου χρόνου εργασίας στις εφημερίες και σε κάθε περίπτωση αν εξαναγκαστούν από την διοίκηση  σε εργασία πέραν των δυο εφημεριών οι ειδικευμένοι και των τεσσάρων οι ειδικευόμενοι, τότε θα καταφύγουν με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για την εξαναγκαστική και παράνομη εργασία που τους επιβάλλεται.
Η κ. Ζωτάκη διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει αλλοιώσει το κείμενο της σύμβασης που συνυπέγραψαν γιατροί και υπουργός Υγείας τον Δεκέμβριο, όπερ απαράδεκτο ακόμα και για ιδιώτη, πολύ περισσότερο δε για το Δημόσιο. Μεταξύ των αλλοιώσεων που επέφερε η κυβέρνηση είναι η παράλειψη της δέσμευσής της για προσλήψεις 2000 γιατρών στο τρέχον έτος και 2500 γιατρών το 2010, φορολογικά θέματα και χρόνος διάρκειας της σύμβασης.