Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:09:21 πμ
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:35

Ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου Άμυνας.Λαθρομετάστες δεν θα υποδεχθο

Έχουν βάση τα δημοσιεύματα για υποδοχή λαθρομεταναστών σε κέντρα υποδοχής στο Κιλκίς; ρωτήθηκε από τον κ. Γ. Φραγγίδη ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου. Κι ο κ. Μπαλάσκας επανέλαβε όσα σε επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχίας  διαλαμβάνονταν: ότι δηλαδή επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Άμυνας και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση - δέσμευση ότι δεν υπάρχουν στο ν. Κιλκίς κατάλληλα στρατόπεδα για την φιλοξενία λαθρομεταναστών.


Ο κ. Νομάρχης επισήμανε ότι το υπουργείο ήταν απόλυτο ως προς το θέμα της απόστασης από κατοικημένες περιοχές. Χρειάζονται τουλάχιστον 10-15 χιλιόμετρα απόσταση. Επομένως ούτε το στρατόπεδο Καμπάνη, ούτε και το στρατόπεδο της Αξιούπολης είναι δυνατόν να υποδειχθούν και λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Τέλος, χαρακτήρισε ως αστειότητα τα περί κέντρου υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της ΕΣΑ, όπου εξάλλου από πολλών ετών λειτουργεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση επανήλθε το κλίμα διχοστασίας με αφορμή την κριτική του κ. Συμπιλίδη σε θέματα διαφάνειας. Παρόντος και του προϊσταμένου τεχνικών υπηρεσιών Κ. Τεκίρδαλη που απέστειλε στους νομαρχιακούς συμβούλους επιστολή με την οποία αναλύει τα πεπραγμένα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Συμπιλίδης επισήμανε ότι «θα θέλαμε να μας σέβεται ο κ. Τεκίρδαλης»,  επανέφερε το θέμα της μονομέρειας επίβλεψης των μικρών έργων από τον κ. Κορνήλιο και ρώτησε αν τα έργα πληρώθηκαν με τον ίδιο τίτλο που προκηρύχτηκαν.
Ο κ. Τεκίρδαλης τόνισε πως σέβεται το ρόλο του κ. Συμπιλίδη, αλλά επί των αιχμών του επικεφαλής της μειοψηφίας αντέδρασε ο κ. Νομάρχης> «Αν έχετε οποιοδήποτε στοιχείο κ. Συμπιλίδη να πάτε στον εισαγγελέα» προέτρεψε και το θέμα έκλεισε εκεί.
Ο κ. Τεκίρδαλης εξήγησε πως ο κ. Κορνήλιος ασχολείται αποκλειστικά με τα μικρά έργα και δίνει την ευκαιρία στην υπηρεσία να απλώσει τις δραστηριότητές της. Εξάλλου ο κ. Μπαλάσκας φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο των κ. Τεκίρδαλη.και Κορνήλιου για το ήθος και τις ικανότητές τους. «Ας βρεθεί κάποιος στο νομό να πει ο,τιδήποτε για το ήθος των ανθρώπων αυτών»  τόνισε και υπενθύμισε ότι  ν. Κιλκίς αναδείχτηκε πρώτος στην Κ. Μακεδονία ως προς την αξιοποίηση του Γ’ Κ.Π.Σ. και τούτο οφείλεται και στη λαμπρή λειτουργία της υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών και του κ. Τεκίρδαλη.
Ο κατάλογος των έργων που δημοσιοποίησε ο κ Μπαλάσκας ήταν ένα ακόμα από τα θέματα που προκάλεσαν σχόλια (ποια δημοπρατήσατε; ρώτησε ο κ. Φραγγίδης για να απαντήσει ο Νομάρχης ότι υπάρχει συνέχεια και δεν αρνήθηκε ποτέ πως κάποια από αυτά δημοπρατήθηκαν από τον προκάτοχό του κ. Παραστατίδη, μόνο αυτά είναι αναπτυξιακά; Τα μικρά δεν είναι; Ρώτησε ο κ. Συμπιλίδης για να του υπενθυμίσει ο κ. Μπαλάσκας ότι αυτά τα μικρά έργα, αναπτυξιακά αναμφίβολα, δεν τα ψήφισε ο κ. Συμπιλίδης).
Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο κ. Αντωνιάδης ρώτησε ποιο ακριβώς έργο στο δρόμο Πλαγιοχωρίου πληρώθηκε πριν ένα μήνα, αφού έργο δεν έγινε (ο κ. Μπαλάσκας απάντησε ότι η πληρωμή αφορούσε έργο που κατασκευάστηκε πέρυσι), επισήμανε την καταστροφή του δρόμου για Πέρινθο από φορτηγά της εταιρείας κεραμοποιίας.
Την καταστροφή επιβεβαίωσε και ο πρόε3δρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Νομάρχης απάντησε ότι ήρθε ήδη σε συμφωνία με την εταιρεία που θα χρηματοδοτήσει με 60.000 ευρώ τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου.
Ο κ. Φράγκος επέστησε την προσοχή της διοίκησης στην αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη ο δρόμος προς τα Λιβάδια.

Θέματα ημερήσιας  διάταξης
Από τα θέματα ημερήσιας διάταξης για το σημαντικότερο (νέο τμήμα ΤΕΙ) γράψαμε ήδη. Από τα άλλα ξεχώρισαν:
- ο χαρακτηρισμός της περιοχής του δήμου Πικρολίμνης ως νέας αστικής περιοχής σκοπό τη δυνατότητα εκτέλεσης αστικής συγκοινωνίας.
- Τον καθορισμό τουριστικών περιοχών στους δήμους που αποσκοπεί στη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων σε ώρες και ημέρες εκτός του συνήθους ωραρίου.
- Την έγκριση προγράμματος έργων που χρηματοδοτούνται από το ΥΜΑΘ.
- Την έγκριση προγράμματος έργων από διάφορες πηγές, έργων που θα καταγράψουμε σε ξεχωριστό ρεπορτάζ.
- Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ για την κατασκευή τεσσάρων αιθουσών στο 1ο Λύκειο Κιλκίς.
- Τη σύναψη νέου δανείου ύψους 1.500.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Διοικητηρίου