Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 10:45:36 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

polytexneioΣε μια προσπάθεια απαξίωσης και διαστρέβλωσης της  εξέγερσης του Πολυτεχνείου προχώρησε την Τετάρτη η Χρυσή Αυγή. Κίνηση, άλλωστε, συνεπής με την έως τώρα πορεία της οργάνωσης αφού δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις 18 Μαΐου όταν σε  συνέντευξή του ο επικεφαλής της, Νίκος Μιχαλολιάκος, αμφισβητούσε την ύπαρξη νεκρών στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Μεσσηνίας,  στην Καλαμάτα  μοιράστηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, στα οποία αμφισβητείται η ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του '73 ενώ χαρακτηρίζεται παραμύθι ο αγώνας κατά της Χούντας. Μάλιστα οι συγγραφείς των φυλλαδίων προσφέρουν έως και... αμοιβή σε όποιον παρουσιάσει στοιχεία που θα πιστοποιούν ότι υπήρχαν νεκροί.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 22:05

Λαϊκών συνελεύσεων συνέχεια με τα Ρύζια

Συντάκτης:

laiki-syneleusi-riziaΣυνεχίζει τον κύκλο των επαφών και του διαλόγου με τους δημότες των οικισμών ο δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, πραγματοποιώντας αυτήν τη φορά λαϊκή συνέλευση στα Ρύζια.
Μετά από μια σύντομη ενημέρωση που έκανε  ο Δήμαρχος στους παρευρισκόμενους κατοίκους, για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και τους άμεσους στόχους της Διοίκησης, τον λόγο πήραν οι δημότες.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:54

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Συντάκτης:

epimelhthrio-logoΣυνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στις 21 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:35

Μνημονίου παρατράγουδα

Συντάκτης:

nomarxiaΗ υπογραφή του μνημονίου 3 είχε τις πρώτες παράπλευρες απώλειες. Δημοτικοί υπάλληλοι της κατηγορίας Διοικητικού – Λογιστικού αορίστου χρόνου που μονιμοποιήθηκαν με το νόμο Παυλόπουλου (2005) καλούνται στην πόρτα της εξόδου καθώς τίθενται σε διαθεσιμότητα και εφόσον δεν βρεθεί θέση αναλόγων προσόντων, μετά την παρέλευση του έτους όπου θα πληρώνονται με το 75% του μισθού τους, θα απολύονται.
Στο σχετικό νόμο τίθενται και περιορισμοί (καταχωρίζονται στη συνέχεια) και με την εφαρμογή του σήμανε συναγερμός στους δήμους όλης της χώρας,  μεταξύ των οποίων σε Κιλκίς και Παιονία.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:34

Να προχωρήσει το έργο ανάπλασης Κήπου-Πάρκου

Συντάκτης:

koinonia-politonΣε συνεδρίαση της Γ.Σ της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς, συζητήθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά την διαδικασία εκτέλεσης του έργου, που αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Πάρκου-Κήπου και των όμορων τετραγώνων.
Σε ανακοίνωση της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς αναφέρει: «Η συνέλευση μετά από έναν διεξοδικό διάλογο, αξιοποιώντας όσα στοιχεία διέθετε, έκρινε ότι η παύση εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε η εκτέλεση του έργου χωρίς προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

kleemannTην έκδοση ενός ή περισσοτέρων κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των 13,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Kleemann, που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του 74,72% του μετοχικού κεφαλαίου.
Το δάνειο θα εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις  του ν.3156/2003 και για τον σκοπό αυτό η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων του ενός ή περισσοτέρων ομολογιακών δανείων, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών  επαναδιαπραγματεύσεων και τροποποιήσεων.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:26

Ιδιώτες συνεργάτες της Στατιστικής Υπηρεσίας

Συντάκτης:

elstatΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από την ΕΛΣΤΑΤ στατιστικές εργασίες να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από την 14η Νοεμβρίου 2012 μέχρι την 24η ώρα της 14ης Δεκεμβρίου 2012, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, το οποίο θα ισχύει από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2013.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών. Οι Ιδιώτες Συνεργάτες που θα επιλεγούν από το Μητρώο θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών (συλλογή και έλεγχο στοιχείων).

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:24

Ψήφισμα του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Κιλκίς

Συντάκτης:

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στο Νόμο 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α/12-11-2012), σύμφωνα με τον οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι Ι.Δ.Α.Χ. των κλάδων ΔΕ,  Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων των οποίων οι θέσεις καταργούνται, καθώς και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αρχικά θιγόμενους  συναδέλφους τους, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, αποφάσισαν τα παρακάτω:

xaΤο εισαγγελικό ενδιαφέρον προκάλεσε μια «επίσκεψη» μελών της Χρυσής Αυγής στο τελωνείο Δοϊράνης στις αρχές Νοεμβρίου. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης με έγγραφη παραγγελία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς ζητά να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της αντιποίησης αρχής προκειμένου να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν.
Τι συνέβη; Μια ομάδα 15 μελών της «Χρυσής Αυγής» με πέντε αυτοκίνητα προσήλθε στον χώρο του τελωνείου. Χωρίς να παραβιάσουν το διάδρομο εισόδου των αυτοκινήτων  στον χώρο της εισόδου, οι «Χρυσαυγίτες» ξεναγήθηκαν από τον οιονεί αρχηγό της αποστολής περί της Μακεδονίας, ελληνικής και αυτής, που εκτείνεται και πέραν των συνόρων δείχνοντας την έκταση της ΠΓΔΜ.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:05

3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Τσανάκαλε Τουρκίας

Συντάκτης:

epimelhthrio-logoΤο Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλεί στο 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας  και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τσανάκαλε με Θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας & Βουλγαρίας», το οποίο θα λάβει χώρα  στις 20-21 Νοεμβρίου 2012 στο Τσανάκαλε Τουρκίας.
Εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, το 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ στοχεύει να δώσει απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις σχετικά με τις Μεταφορές τα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό.