Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 10:58:40 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:36

Ταυτόχρονος Θηλασμός στο Κιλκίς

Συντάκτης:

thhlasmosΣτα πλαίσια του εορτασµού της Παγκόσµιας Εβδοµάδας Μητρικού Θηλασµού, 1-7 Νοεµβρίου 2012, το Δίκτυο των Οµάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασµού και Μητρότητας, σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεµβρίου 2012, σε µια εκδήλωση γιορτή για τον µητρικό θηλασµό, στο ξενοδοχείο HABITAT στο Κιλκίς.
«Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συµµετέχουµε και φέτος για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασµό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενηµέρωση, όχι µόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε µια οµιλία, αλλά εµπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα θα µοιραστεί ενηµερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούµε από κοντά!

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:24

Εκδρομή του ΕΕΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς διοργανώνει την Κυριακή 4/11/2012 ηµερήσια εκδροµή στην Ι. Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρµακολύτριας (Βασιλικά), στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (π. Παΐσιος Σουρωτή), επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS (Φίλυρο).
Στη συνέχεια θα έχουµε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρώσουµε την εκδροµή µας µε επίσκεψη στο Περιφερειακό Τµήµα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης όπου θα µας υποδεχθούν Εθελοντές του τµήµατος µε την παρουσία της διδάσκουσας Νοσηλευτικής κ. Ευγενίας Τριανταφυλλίδου.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:23

Αρτοκλασία οι πολύτεκνοι

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κιλκίς καλεί όλα τα µέλη του να παρευρεθούν στην αρτοκλασία που θα γίνει µετά την Θεία λειτουργία την Κυριακή στις 4 Νοεµβρίου στη Μητρόπολη λόγω του εορτασµού της Πολύτεκνης οικογένειας που εορτάζεται σε όλο τον πολυτεκνικό κόσµο της χώρας κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεµβρίου στην Τιµή των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των 7 τέκνων τους.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:41

Λαμπρή και βροχερή η επέτειος του ΟΧΙ

Συντάκτης:

parelash-kilkisΗ βροχή που έπεφτε σε όλη της διάρκεια της παρέλασης δεν εμπόδισε την παρέλαση των μαθητικών και των πολιτικών τμημάτων καθώς και του στρατού κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, στην πόλη του Κιλκίς. Και καταγράφουμε την διεξαγωγή της διότι σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας  η παρέλαση είτε ματαιώθηκε είτε διακόπηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.  
Είναι συγκινητικό μάλιστα ότι σε κάποια στιγμή που δυνάμωσε η βροχή κι ενώ η παρέλαση βρισκόταν στο μέσον, προτάθηκε στους μαθητές των σχολείων η διακοπή της, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές των σχολείων του Κιλκίς απαίτησαν να παρελάσουν.
Βεβαίως η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη του συνήθους καθώς η βροχή απέτρεψε πολύ κόσμο να συρρεύσει κατά μήκος της 21ης Ιουνίου.

narkotikaΣυνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο νεαροί Ελληνες 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι κατέχουν και διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε άτομα  στην περιοχή του Κιλκίς και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν τη στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν μεγάλη ποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικού ποσού.

farmakeioΤο Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς σε έκτακτη σύσκεψή του που πραγματοποιήθηκε στις 25-10-12, αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει από την 1η Νοεμβρίου 2012 την πίστωση στους ασφαλισμένους Στρατιωτικούς λόγω μη καταβολής των οφειλομένων δαπανών του ταμείου σας από τον Φεβρουάριο του 2012.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:33

Το LEADER και στα δημόσια έργα

Συντάκτης:

gkountenoudhsΥπεγράφη την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ Τ.Δ. ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ». Η ανάπλαση θα αφορά τμήμα της κεντρικής οδού στην είσοδο της ΤΚ Πικρολίμνης του Δ. Κιλκίς (πρώην Δ. Πικρολίμνης), με διαμόρφωση των  πεζοδρομίων, διαμόρφωση θέσεων στάσης – καθιστικών, κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ, καθώς και τοποθέτηση στύλων φωτισμού.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:23

2ος Ημιμαραθώνιος Πάικου την Κυριακή

Συντάκτης:

imimarathonios-paikouΟι συμμετοχές για τον 2ο Ημιμαραθώνιο έκλεισαν. Το ενδιαφέρον των αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έτσι φέτος θα φιλοξενηθούν περίπου 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Προσκεκλημένοι του ΟΣΠΕΓ φέτος είναι ο Δημήτρης Βενετικίδης και η Ναταλία Παπουνίδου, γνωστοί και αγαπητοί αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει από τον Προφήτη Ηλία Καστανερής στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου. Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανερής θα φροντίσει για την φιλοξενία των αθλητών και των συνοδών τους, παρέα με τους γνωρίμους ήχους των χάλκινων της Γουμένισσας. Το Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο θα ενημερώνει τον κόσμο για το φλέγον ζήτημα των μεταλλείων στην περιοχή.

astynomiaΣυνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας υπήκοος Πολωνίας 27 ετών και ένας υπήκοος Αφγανιστάν 30 ετών, που διευκόλυναν την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο οι προαναφερόμενοι είχαν επιβιβάσει τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:22

Μέτρα κατά της λαθροϋλοτομίας προτείνει η ΚΕΔΕ

Συντάκτης:

Πρόταση για μέτρα κατά της λαθροϋλοτομίας για την προστασία των δασών κατέθεσε η ΚΕΔΕ στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη και περιβαλλοντικά εγκληματική υλοτόμηση χωρίς κανόνες, προγραμματισμό και έλεγχο».