Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 2:27:22 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 22:22

48ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Συντάκτης:

adedy-kilkisΣε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

sxoleia-stis-eidisisΤο πρωινό της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου ήταν ξεχωριστό για τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ και την ΠΡΩΙΝΗ. Περισσότερα  από 100 παιδιά, μαθητές της Γ’ τάξης του Β’ Γυμνασίου Κιλκίς εξέδραμαν και προχώρησαν σε ειρηνική «κατάληψη» των εγκαταστάσεών μας σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Μεταλλικό  με πολλαπλό ενδιαφέρον.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δυο γκρουπ, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν το πρώτο γκρουπ τους χώρους εργασίας και το τυπογραφείο μας, ενώ ένα δεύτερο γκρουπ ξεκίνησε με τη ξενάγησή του στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ από την πρόεδρο Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου και στη συνέχεια τα δυο γκρουπ εναλλάχτηκαν.

mathites-dimarxeio-paioniasΤα έδρανα και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας βίωσαν μοναδικές στιγμές, που πολύ απέχουν από τις συνήθεις αντεγκλήσεις και συγκρούσεις των δημοτικών συμβούλων της Παιονίας.
Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο στο Πολύκαστρο, μετετράπη σε χώρο πραγματικής τοπικής δημοκρατίας, με μικρούς μαθητές να έχουν το λόγο και το ρόλο των Αρχόντων!

epimorfotiki-kilkisΟλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο LEONARDO DA VINCI που οργάνωσε η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο IAL από τη Σικελία (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Εργαζομένων), με τίτλο “T.I.M.E.” - «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών μέσω Διακρατικών Μετακινήσεων» και θέμα τις εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και πρακτικές της Διδασκαλίας της Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Συμμετείχαν επτά εκπαιδευτές ενηλίκων από τη Σικελία.

onnedΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση συλλογής ρουχισμού με συνεργασία των οργανώσεων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου τα μέλη των προαναφερθέντων οργανώσεων συνέλεξαν με τη βοήθεια των συμπολιτών μας διάφορα είδη ρουχισμού τα οποία θα παραδοθούν στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς και στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Η δράση η οποία κράτησε ολόκληρο τον Οκτώβριο κορυφώθηκε με την παρουσίαση της, στο πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

voitheia-sto-spitiΤο φόβο ότι με τις νέες προδιαγραφές που μπαίνουν για το Πρόγραμμα του ΙΚΑ «Φροντίδα κατ’ οίκον», που διαδέχεται αυτό του «Βοήθεια στο σπίτι» ουσιαστικά θα σταματήσει η παροχή υπηρεσιών σε περίπου 70.000 ηλικιωμένους, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 00:09

Έγινε «πράσινο» το ∆ηµαρχείο Κιλκίς

Συντάκτης:

dhmarxeio-kilkis-fotovoltaikaΕπενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην πράσινη ανάπτυξη και προσβλέποντας ταυτόχρονα σε οικονοµικά, αλλά κυρίως σε περιβαλλοντικά οφέλη, ο Δήµος Κιλκίς προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων σε δηµόσια κτίρια.
Ήδη, την περασµένη εβδοµάδα τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά ισχύος 10KW στην οροφή του δηµαρχείου Κιλκίς, ενώ στο πλαίσιο του έργου υπεγράφη συµβόλαιο µε τη ΔΕΗ, στο οποίο ως τιµή αποζηµίωσης ορίζονται τα 0,47 ευρώ/κιλοβατώρα. Το έργο υλοποιήθηκε από την Αντιδηµαρχία Τεχνικών Έργων του Δήµου µε δηµοτικά έσοδα, ενώ αναµένεται η σύνδεσή του µε τη ΔΕΗ, προκειµένου να ξεκινήσει η καταγραφή της παραγωγής.

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 00:08

Πνεύµονας πρασίνου ο παλιός ΧΥΤΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

xyta-kilkisΈνα νέο πνεύµονα πρασίνου, προσβάσιµο και επισκέψιµο σε όλους τους δηµότες θα αποκτήσει η πόλη του Κιλκίς µε την ολοκλήρωση του έργου "Αποκατάσταση ΧΤΑ Κιλκίς". Το έργο, που χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ µετά από σχετική    πρόταση    του Δήµου Κιλκίς και εκτελείται σε απόσταση µόλις ενός χιλιοµέτρου από την πρωτεύουσα του νέου καλλικρατικού Δήµου, προχωρά µε ταχύτατους ρυθµούς, ενώ η υλοποίησή του αναµένεται περίπου στα µέσα του 2013.
Στο πλαίσιό του, προβλέπεται η επαναφορά της περιοχής και η προσαρµογή της στο φυσικό περιβάλλον µε περιµετρική δεντροφύτευση 300 περίπου δέντρων και δηµιουργία 50 στρεµµάτων πρασίνου, καθώς και ο εξωραϊσµός του χώρου µε 3 κιόσκια σε µορφή εξάγωνου περιπτέρου, παγκάκια και διαδρόµους περιπάτου.

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 00:06

Επίθεση ταύρου σε γέροντα

Συντάκτης:

taurosΜια σκηνή από το παρελθόν µε τραγική κατάληξη αναβίωσε στο νοµό την περασµένη Τετάρτη. Γέροντας 82 ετών δέχθηκε επίθεση από ταύρο που ξέφυγε από το κοπάδι συγχωριανού του κτηνοτρόφου και κατέληξε από τα τραύµατα που κατάφερε εναντίον του το αφηνιασµένο ζώο.
Το περιστατικό συνέβη στον Άγιο Αντώνιο Κιλκίς. Ο µαινόµενος ταύρος µπήκε στην αυλή του σπιτιού του ηλικιωµένου άνδρα και του επιτέθηκε, καταφέροντάς του θανάσιµα τραύµατα σε διάφορα σηµεία του σώµατός του.

osios-nikodhmosΣυγκινητικές στιγµές έζησαν οι προσκυνητές του Ιερού Κοινοβίου την Κυριακή 28-10-2012, ηµέρα µνήµης της εθνικής µας εορτής, ηµέρα κατά την οποία εορτάζουµε επίσης την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, δηλαδή την προστασία που πρόσφερε και προσφέρει στο ελληνορθόδοξο Έθνος µας η Μητέρα του Θεού.
Στο Ιερό Κοινόβιο, αµέσως µετά την θεία Λειτουργία και το καθιερωµένο κέρασµα, πραγµατοποιήθηκε οµιλία από τον κ.Αστέριο Πράτσα, απόστρατο αξιωµατικό της Ελληνικής Αστυνοµίας. Ο οµιλητής µας µετέφερε 72 χρόνια πίσω, θυµίζοντάς µας ότι οι παππούδες µας πολέµησαν για την Πατρίδα επάνω στα παγωµένα βουνά της Βορείου Ηπείρου, χωρίς υλικά εφόδια. Είχαν όµως ως ισχυρό εφόδιο µέσα στην καρδιά τους την θέρµη της Ορθοδοξίας και της αγάπης προς τον Χριστό και την Παναγία.
Θυσιάστηκαν για να ζούµε εµείς σήµερα ελεύθεροι.