Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 5:24:07 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

enosi astynomikon-ypallilon-kilkisΣυναδέλφισσες-Συνάδελφοι ο αγώνας που δίνουµε εδώ και µήνες για να διαφυλάξουµε την αξιοπρέπειά µας και την οικονοµική µας εξαθλίωση βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία. Λίγες µέρες πριν την κατάθεση στην Βουλή των νέων µέτρων, πιστεύουµε ότι εντείνοντας τον αγώνα µας, µπορούµε να αποτρέψουµε την σφαγή µας, αγωνιζόµενοι για το δίκαιο και την αξιοπρέπειά µας.
Από αυτόν τον αγώνα δεν δικαιούται να λείψει κανείς µας, για αυτό επιβάλλεται να είµαστε όλοι παρόντες την Πέµπτη 01/11/2012 και ώρα 13.30΄ στην ένστολη πανελλαδική διαµαρτυρία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Αθήνα. Οι Διοικήσεις των τµηµάτων παρακαλούνται όπως εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους-Μέλη της 'Ενωσης που επιθυµούν να συµµετέχουν στην πορεία.

‘Ήµουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόµουνα στη Πλατεία Κλαυθµώνος, η οποία δεν είναι όπως είναι σήµερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν όταν ακούν ορισµένα γεγονότα του τότε. Εκείνη τη στιγµή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι µε τη δύση του, γίνετε υποστολή της σηµαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σηµαία κυµάτιζε ακόµα στο κτίριο. Σήµερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού. Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυµούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σηµαίας και σταµατούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή. Ήταν στιγµές ωραίες, απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 23:41

«Τα παιδιά µας δεν είναι µαριονέτες»

Συντάκτης:

Από την κ. Ειρήνη Κ. Κορωνίδου, µητέρα παιδιού, που παρέλασε κάτω από δυνατή βροχή, πήραµε την ακόλουθη επιστολή:
«Παρακολουθούσα άναυδη την εικόνα που εκτυλίσσονταν µπροστά µου. Προσπαθώντας να καταλαγιάσω την οργή και το θυµό µου, αναρωτιόµουν αν έπρεπε να περάσω το δρόµο και να πάρω το παιδί µου µέσα απ' την παρέλαση. Δυο λόγοι µε απέτρεψαν. Ο ένας ήταν ο σεβασµός προς το παιδί µου, τ' οποίο θα καθιστούσα «όµηρο» της δικής µου απόφασης και ο άλλος οι σιδηροφράχτες που είχαν στήσει µπροστά µα, µε σκοπό να προστατευθούν ποιοι άραγε και από ποιους.
'Ήµουν σαστισµένη, γιατί όσο και να συνειδητοποιούµε καθηµερινά την ανεπάρκεια του κρατικού µηχανισµού, δεν µπορούµε να φανταστούµε ότι αυτό ισχύει και σ' ένα τόσο απλό και καθηµερινό θέµα, όπως ήταν η ακύρωση της µαθητικής παρέλασης. Μάλλον χρειαζόταν συντονισµός και προγραµµατισµός, που ακόµη και σ' αυτή την απλή περίπτωση εξέλιπε.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 22:09

"Τήρηση πρακτικών" στην Κύπρο από την NOTESIS

Συντάκτης:

notesisΣυνεχίζεται η δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δηµοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, µε την υλοποίηση της θεµατικής ενότητας «σύγχρονες αρµοδιότητες των Ο.Τ.Α.» και τη διοργάνωση του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράµµατος µε τίτλο «τήρηση πρακτικών», διάρκειας 15 ωρών.
Το πρόγραµµα υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις:

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 22:07

«Η αλήθεια του Χριστού να γίνει τρόπος ζωής»

Συντάκτης:

agios-dhmhtrios-kilkisΜε µεγαλοπρέπεια και τις ανάλογες τιµές, εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Δηµήτριος ο Μυροβλήτης στο Κιλκίς µε την συµµετοχή εκατοντάδων πιστών τιµώντας τον µεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας στον οµώνυµο Ιερό Ναό.
Την παραµονή της εορτής τελέστηκε µέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εµµανουήλ, µε την συµµετοχή ιερέων της πόλεως καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν την εκκλησία, αρτοκλασία και λιτανεία της ιερής εικόνας και τεµαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στον Ναό σε κεντρικούς δρόµους της πόλεως µε την συνοδεία της φιλαρµονικής του Δήµου καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, ντυµένων µε παραδοσιακές φορεσιές.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 22:01

Η αγορά κρασιού στο νομό Κιλκίς

Συντάκτης:

ahdarinhs-goumenissaΠρος ενημέρωση των καταναλωτών της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, και όχι μόνο, η Διεύθυνση Γεωργίας Κιλκίς παραθέτει μερικά στοιχεία για την προστασία του καταναλωτή κατά την αγορά των προϊόντων οινοποίησης και κυρίως του κρασιού, που αποτελεί το πρώτο προϊόν οινοποίησης των καλλιεργούμενων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.
Σήμερα το Κιλκίς έχει την δυνατότητα να παράγει τρείς κατηγορίες κρασιών:

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:36

Ταυτόχρονος Θηλασμός στο Κιλκίς

Συντάκτης:

thhlasmosΣτα πλαίσια του εορτασµού της Παγκόσµιας Εβδοµάδας Μητρικού Θηλασµού, 1-7 Νοεµβρίου 2012, το Δίκτυο των Οµάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασµού και Μητρότητας, σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεµβρίου 2012, σε µια εκδήλωση γιορτή για τον µητρικό θηλασµό, στο ξενοδοχείο HABITAT στο Κιλκίς.
«Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συµµετέχουµε και φέτος για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασµό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενηµέρωση, όχι µόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε µια οµιλία, αλλά εµπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα θα µοιραστεί ενηµερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούµε από κοντά!

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:24

Εκδρομή του ΕΕΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς διοργανώνει την Κυριακή 4/11/2012 ηµερήσια εκδροµή στην Ι. Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρµακολύτριας (Βασιλικά), στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (π. Παΐσιος Σουρωτή), επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS (Φίλυρο).
Στη συνέχεια θα έχουµε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρώσουµε την εκδροµή µας µε επίσκεψη στο Περιφερειακό Τµήµα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης όπου θα µας υποδεχθούν Εθελοντές του τµήµατος µε την παρουσία της διδάσκουσας Νοσηλευτικής κ. Ευγενίας Τριανταφυλλίδου.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:23

Αρτοκλασία οι πολύτεκνοι

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κιλκίς καλεί όλα τα µέλη του να παρευρεθούν στην αρτοκλασία που θα γίνει µετά την Θεία λειτουργία την Κυριακή στις 4 Νοεµβρίου στη Μητρόπολη λόγω του εορτασµού της Πολύτεκνης οικογένειας που εορτάζεται σε όλο τον πολυτεκνικό κόσµο της χώρας κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεµβρίου στην Τιµή των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των 7 τέκνων τους.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:41

Λαμπρή και βροχερή η επέτειος του ΟΧΙ

Συντάκτης:

parelash-kilkisΗ βροχή που έπεφτε σε όλη της διάρκεια της παρέλασης δεν εμπόδισε την παρέλαση των μαθητικών και των πολιτικών τμημάτων καθώς και του στρατού κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, στην πόλη του Κιλκίς. Και καταγράφουμε την διεξαγωγή της διότι σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας  η παρέλαση είτε ματαιώθηκε είτε διακόπηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.  
Είναι συγκινητικό μάλιστα ότι σε κάποια στιγμή που δυνάμωσε η βροχή κι ενώ η παρέλαση βρισκόταν στο μέσον, προτάθηκε στους μαθητές των σχολείων η διακοπή της, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές των σχολείων του Κιλκίς απαίτησαν να παρελάσουν.
Βεβαίως η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη του συνήθους καθώς η βροχή απέτρεψε πολύ κόσμο να συρρεύσει κατά μήκος της 21ης Ιουνίου.