Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 8:21:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:31

Αφανίζουν την ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ

Συντάκτης:

Σε ώτα μη ακουόντων αποδείχθηκε ότι κατέληξαν  οι εκκλήσεις του πατριάρχη της κιλκισιακής βιομηχανίας, Βασίλη Σεργιαννίδη, σχετικά με την τύχη της εταιρείας του, ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ. 
Με σκληρότητα που αγγίζει τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, η ΔΕΗ απάντησε στην έκκλησή του για την αύξηση της παραγγελίας της σε τσιμεντοϊστούς (τσιμεντικολώνες) προσφέροντας … ψίχουλα. Και με την ακατανόητη πολιτική της οδηγεί μια ιστορική βιομηχανία σε αφανισμό και στην ανεργία τους τελευταίους από τους εργαζόμενούς της.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:30

Ο Τούρκος Πρόξενος στην πόλη μας

Συντάκτης:

Τον Νομάρχη Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς κ. Φαίδωνα Ρωμανίδη -ο δήμαρχος Κιλκίς απουσίαζε εκτός πόλεως για υπηρεσιακούς λόγους- και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Hakan Abaci (Χακάν Αμπατζή).
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης σχέσεων και φιλίας και συνεργασίας σε ζητήματα πολιτισμού, οικονομίας, εμπορίου, μεταφορών κ.λπ.

Μ’ αφορμή την επανατροφοδότηση του διαλόγου για την ίδρυση νέου ή νέων τμημάτων ή σχολής ΤΕΙ Κιλκίς, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, σε δήλωσή του υπογραμμίζει τα εξής:
«Εισηγήθηκα πρόσφατα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη στήριξη της πρότασης που υπέβαλε το Τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς μέσω της διευθύντριας του κ. Φερεσίδου, προς το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για ίδρυση τμήματος «Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών», για δύο λόγους.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:27

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Επέτειος «μάχης» του Κιλκίς

Συντάκτης:

Με αφορμή την επέτειο της μάχης του Κιλκίς από το Γραφείο του κ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα:
΄΄ Μετά χαράς αναγγέλλω την κατάληψιν την στιγμήν ταύτην του Κιλκίς μετά τριήμερον σφοδρόν αγώνα. Καταδιώκεται ο εχθρός κατά πόδας. Ηθικόν του στρατού μας έκτακτον ΄΄.
Τάδε έφη πριν 96 χρόνια σε τηλεγράφημα του προς τον Υπουργόν Στρατιωτικών ο Επιτελάρχης του Ελληνικού Στρατού Β. Δούσμανης προκειμένου να ανακοινώσει την κατάληψη του Κιλκίς και την φυγή των Βουλγάρων από τον μαρτυρικό τόπο μας.

Μια υπέροχη «Γιορτή Χαράς» στήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Ιουνίου στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με διοργανωτή τον ακούραστο και άξιο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς, «Βηματίζω», με συν-διοργανωτές και συμμετέχοντες τους Αργοναύτες, την Αρμονία, την Θρακική Εστία, τον Σύλλογο Γαλλοφωνίας-Ελληνοφωνίας, το Palso και πρωταγωνιστές τα  παιδιά με αναπηρία, αλλά και όλα τα παιδιά της πόλης.
Η «Γιορτή Χαράς 2009» απευθυνόταν σε όλους και τα είχε όλα. Μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, παιδικά χαμόγελα, διασκέδαση, χορό, γέλιο, αλλά και συγκίνηση και περηφάνια.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:16

Πρωτιά για Γιάννη Λαζαρίδη

Συντάκτης:

Στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου οι αγώνες στίβου «Δαβιτζόγλεια 2009» που είναι και ο 2ος αγώνας της εφετινής σειράς του ΣΕΓΑΣ με την επωνυμία Ελληνικό Γκραν Πρι.
Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του παλιού πρωταθλητή της σφυροβολίας, Ευθύμη Δαβιτζόγλου, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καβάλας Κωνσταντίνου Σιμιτσή σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ. Φέτος την υλοποίησή του ανέλαβαν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Καβάλας με τη Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας (ΔΑΝΕΚ).

Απο  18 έως 21 Ιουνίου 2009 θα συμμετέχω ως εισηγητής σε τρεις ημερίδες που θα γίνουν στα νησιά Λέρος, Κάλυμνος και Κως στα πλαίσια του προγράμματος ‘’ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ’’ της Ευρωπαικής Ένωσης με θέμα: HPV- καρκίνος του τραχήλου της μήτρας- εμβόλιο.
Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ είναι η, (ΛΥΣΙτελής ΣΤΡατηγική Αντιμετώπηση Του Ηpv  και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα ).

Ερώτηση στη Βουλή για τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Αχιλλέας Κανταρτζής, Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Νίκος Μωραΐτης, Σταύρος Σκοπελίτης με Θέμα: Εξευτελιστικές τιμές στα δημητριακά.
Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν:
Τραγική είναι φέτος η κατάσταση στους καλλιεργητές δημητριακών. Απούλητο έμεινε μεγάλο μέρος της περσινής παραγωγής που στοιβάζεται στις αποθήκες ιδιωτών και συνεταιρισμών, εξαιτίας των φτηνότερων εισαγωγών και της παντελούς έλλειψης  προστασίας της ντόπιας παραγωγής. Ταυτόχρονα οι ελληνικές τιμές στα δημητριακά είναι εξευτελιστικές, για 2η συνεχή χρονιά  μειωμένες κατά 50% σε σχέση με τις τιμές του 2007.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μη εγγεγραμμένων μεταναστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Κιλκίς του Συνασπισμού. «Ως μέλη της νεολαίας Συνασπισμού Κιλκίς, οφείλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο να καταδικάσουμε ενέργειες που θέτουν όχι απλά υπό αμφισβήτηση, αλλά υπό αίρεση τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, τοξικομανών, καθώς και άλλων αποκλεισμένων, γηγενών και μη, που επιβιώνουν σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:00

Έργα πνοής στον Αγιάκ

Συντάκτης:

Η κατασκευή έργων καθαρισμού των νερών του Αγιάκ που είχαν ρυπανθεί από βιομηχανικά απόβλητα προκάλεσε ευχάριστα συναισθήματα στους κατοίκους του Ηλιολούστου.
Η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αρχής και του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των έργων αυτών σχολιάζεται θετικότατα και οι τοπικοί φορείς του χωριού εξέδωσαν το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα: