Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:46:23 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν  για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι τρεις υγειονομικοί σύλλογοι του νομού Κιλκίς, ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός και ο Οδοντιατρικός. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Σε κοινή συνεδρίασή τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, με θέμα το ασφαλιστικό, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός του υγειονομικού κόσμου για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που Θέλουν την ενοποίηση του ασφαλιστικού τους φορέα Τ.Σ.Α.Υ., με άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, κατά τρόπο άκριτο, που θέτει σε επικινδυνότητα τόσο τον κλάδο σύνταξης όσο και τον κλάδο υγείας,
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:27

Βιωματικό Εργαστήρι

Συντάκτης:
Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών νομού Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2008, ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 17:00 – 20:30, στο αναψυκτήριο ‘’ΛΟΦΟΣ’’, στο Κιλκίς, βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Δικτύωση Ατόμων και Συστημάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς». Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων και στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς.
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:55

Οι πλαστές εγγυητικές μπλόκαραν το αρδευτικό

Συντάκτης:
 Τελειωμό δεν έχουν τα πάθη της Αρτζάν. Το έργο σίριαλ του ν. Κιλκίς μπλόκαρε τους τελευταίους μήνες ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο εργολάβος του έργου (ΕΡΓΑΣ) αναδείχτηκε μειοδότης προσκομίζοντας στον φάκελο πλαστή εγγυητική επιστολή! Και σα να μην έφτανε αυτό μόλις αποκαλύφθηκε και αναζητήθηκε λύση για την απεμπλοκή  ο διάδοχος που πρότεινε η ΕΡΓΑΣ προσκόμισε και αυτός πλαστή εγγυητική!
 Τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007, σε εγκαταστάσεις του, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο. Παρουσία του δημάρχου Κιλκίς κ. Δημ. Τερζίδη έγινε αγιασμός και κατόπιν η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε κα Μαρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην σημασία και στους στόχους του Κέντρου. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου, ο οποίος υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το Κ.Π.Ε. και τη συμβολή που μπορεί  να έχει στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος.
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:48

Λιβαδιώτες στηρίζουν τον Φώτη Κιλκιπίρη

Συντάκτης:
Με ψήφισμά τους προς τον Γενικό Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους βουλευτές του Νομού Κιλκίς, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Κιλκίς, τον Νομάρχη Κιλκίς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συνολικά 189 Λιβαδιώτες στηρίζουν τον πρόεδρό τους Φώτη Κιλιπίρη στον πόλεμο που δέχεται, αναφέροντας:
«Η Κοινότητα Λιβαδίων, η μοναδική του νομού Κιλκίς είναι παραμεθόρια, ορεινή, και χειμάζουσα. ΟΙ παρακάτω υπογράφοντες είμαστε όλοι Λιβαδιώτες, που γεννηθήκαμε στα Λιβάδια είτε είμαστε Λιβαδιώτες δεύτερης ή τρίτης γενιάς και γίναμε δημότες.
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:48

Διαμαρτυρία τριτέκνων

Συντάκτης:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την υποκρισία και τον εμπαιγμό των τριτέκνων από την Κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Τριτέκνων Οικογενειών Ελλάδας.
«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλέον, αναγκάζουν τους γονείς με τρία παιδιά να κατέβουν στον δρόμο για να αγωνιστούν για το δίκαιο αίτημά τους.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:36

Είμαστε και Μακεδόνες

Συντάκτης:
 Μια διάσταση είναι η οικονομική. Η λειτουργία των καζίνο της ΠΓΔΜ στην παραμεθόρια ζώνη και η αθρόα προσέλευση των ελλήνων παικτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εμπορική και οικονομική ζωή του νομού και ως εκ τούτου η αντίδραση των εμπορικών συλλόγων του ν. Κιλκίς, όποια μορφή λάβει, είναι και θεμιτή και κατανοητή καθώς τα θιγόμενα συμφέροντα των μελών  τους θα προστατέψουν.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:34

Σκοτάδι για τα παραμεθόρια

Συντάκτης:
 Με την προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών ο Υπουργός Προ. Παυλόπουλος δεσμεύεται πως θα φέρει τροπολογία για την ένταξη του νομού Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών…».
Η δέσμευση δόθηκε και δια στόματος Παυλόπουλου και με δηλώσεις των βουλευτών του νομού Κ. Κιλτίδη και Σ. Τσιτουρίδη μετά τις αντιδράσεις  που προκάλεσε η αποκλεισμός του νομού τον περασμένο Οκτώβριο όταν εντάχθηκαν οι ν. Σερρών και Δράμας.
 Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση απόρων οικογενειών της περιοχής, ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.
Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλου και της διοίκησης. Ετσι, το κέντρο γέμισε από κόσμο, που διασκέδασε με την ψυχή του, ενισχύοντας παράλληλα και τον κοινωνικό στόχο του φορέα, για την ενίσχυση των απόρων.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:31

Ημερίδα για τον αθλητισμό από το Δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα με θέμα τον Μαζικό Αθλητισμό, που οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευρωπού, με την επιμέλεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλους του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, Κωνσταντίνου Σταφύλη.