Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 11:00:48 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:41

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Συντάκτης:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα, με βάση την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Η απεργία ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:39

Σήμερα συζητούν για τον “Καλλικράτη”

Συντάκτης:

Συνέρχονται σημερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου σε Γενική Συνέλευση οι αντιπρόσωποι των δήμων καιτης κοινότητς του νομού στην  ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς  στην αίθουσα εκδηλώσεων “Κτήμα Ευχών” (δρόμος προς Αργυρούπολη) στο Κιλκίς. Κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης θα είναι η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ύστερα και από τη γνωστοποίηση τω θέσεων της κυβέρνησης από τον υπουργό Ι. Ραγκούση.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:39

Επιμορφωτικά προγράμματα στην Κύπρο

Συντάκτης:

H ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποίησε το 2009 πολλά και σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η 3η θεματική ενότητα (8ος, 9ος και 10ος κύκλος) του προγράμματος συνεχιζόμενης κατάρτισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου (Ένωση Κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας).

Κάθε χρόνο η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς είναι ξεχωριστή επιλέγοντας να τιμήσουν κάθε φορά φορείς ή πρόσωπα για την προσφορά τους στην κοινωνία. Φέτος ήταν η σειρά των Προσκόπων, που συμπληρώνουν τα 100 χρόνια ζωής και λειτουργίας από την ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:38

Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Κιλκίς

Συντάκτης:

Από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (O.E.E.K) ανακοινώθηκαν οι   νέες   ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα Δημόσια. Ι.Ε.Κ κατά το εαρινό εξάμηνο που  ξεκινάει στις 16 Φεβρουαρίου 2010.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 03:25

Ναι, στη μεταρρύθμιση αλλά θέλει και χρήματα

Συντάκτης:

Από την ώρα που δεν θα συζητούνταν η γεωγραφία των νέων δήμων, η συζήτηση δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της αυτοδιοίκησης του νομού στην ΤΕΔΚ. Το ΝΑΙ στη διοικητική μεταρρύθμιση ήταν καθολικό, αφού αποτελούσε και πιεστική πρόταση της ΚΕΔΚΕ. Αλλά «το τοπίο στα οικονομικά είναι θολό και γκρίζο» επισήμανε για λογαριασμό όλων ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Πικρολίμνης Δημ. Σισμανίδης.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 03:22

Συνέδριο ΚΕΔΚΕ για «Καλλικράτη»

Συντάκτης:

Το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα: Φίλων της Μουσικής). Οι εργασίες θα συνεχιστούν το ίδιο απόγευμα και ώρα 5.00 μ,μ, στο Ξενοδοχείο «Intercontinental» (Αίθουσα Ball Room) και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 03:18

Στο νοσοκομείο Γουμένισσας το Επιμελητήριο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ανήμερα της πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς, πραγματοποίησαν τις καθιερωμένες εδώ και επτά χρόνια επισκέψεις στα Νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας. Πρώτος σταθμός ήταν το μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού, το Νοσοκομείο Κιλκίς. Ο κ. Τονικίδης και τα μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν ασθενείς σε διάφορες κλινικές, αντάλλαξαν ευχές και μοίρασαν δώρα.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 03:16

Διακοπή και αναστολή συμβάσεων με ΤΥΔΕ, ΤΣΜΕΔΕ

Συντάκτης:

Σε δεινή θέση θα βρεθούν οι δικηγόροι του ν. Κιλκίς από 1η Φεβρουαρίου, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς (21-12-09) να διακόψει τη σύμβαση με το Ασφαλιστικό Ταμείο τους, ενώ το ίδιο θα αντιμετωπίσουν και οι μηχανικοί, αφού αναστέλλεται η σύμβαση με το Ταμείο τους.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 03:14

Θεοδωρίδης: Φιλοξενία παιδιών από τη Σερβία

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, θέλοντας αυτά τα Χριστούγεννα να προσφέρει ένα δώρο αγάπης στα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη, συμμετείχε στο πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.