Quantcast
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 1:39:58 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:17

Έκοψε την Βασιλόπιτα το τμήμα Στίβου του ΓΑΣΚ

Συντάκτης:
 Σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία των αθλητών, προπονητών εφόρων του τμήματος, αλλά και αρκετών γονέων των αθλητών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο κέντρο «Κήπος» του Κιλκίς η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του τμήματος κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς.
 Το θέμα της Απένταξης του Κέντρου Επιχειρηματικότητας έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παναγιώτης Αμοιρίδης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αμοιρίδης, «στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικών Παρεμβάσεων στα Στενημαχίτικα του Δήμου Κιλκίς, προβλεπόταν η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας προϋπολογισμού 395.000Ευρώ. Ακόμη προβλεπόταν Δράση Δημοσιότητας για το Κέντρο αυτό προϋπολογισμού 60.000 Ευρώ.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:11

Μεγάλο έργο από μικρούς μαθητές

Συντάκτης:
 Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας έγιναν ανάδοχοι δύο παιδιών του τρίτου κόσμου, υιοθετώντας μέσω της Action Aid τον Pan Van Nung από το Βιετνάμ και την Sandriele Cavalcante από την Βραζιλία.
Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν, μαζί με χιλιάδες άλλους Ευρωπαίους πολίτες, το έργο και τη δράση της Action Aid για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ως ανάδοχοι, βοηθούν τα δυο παιδιά να βελτιώσουν τη ζωή τους στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις με μοναδική υποχρέωση να στέλνουν 22_ το μήνα για κάθε παιδί.
 «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πολλών καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς.  (Π.Υ.Σ.Π.Ε.)», αναφέρει σε καταγγελία της η ΠΑΣΚ, συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δυστυχώς το Π.Υ.Σ.Π.Ε. μετατράπηκε από ένα όργανο δικαιοσύνης, νομιμότητας, ισότητας σε  ένα όργανο ανεξέλεγκτων, παράνομων  και  παράτυπων αποφάσεων που βλάπτουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του υπερήφανου κλάδου των εκπ/κών.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:08

Θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Πικρολίμνης

Συντάκτης:
Του Χρήστου Ανδρεανίδη

Με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ένοιωσα την ανάγκη να καταθέσω τις απόψεις μου για την ανάπτυξη του Δήμου Πικρολίμνης, που δεν είναι μόνο δικές μου αλλά πολλών συνδημοτών μου και πολλών παραγόντων της δημόσιας ζωής του Νομού μας, μετά τις ημερίδες που έγιναν με πρωτοβουλία μου το 1995 στο Πηλοθεραπευτήριο Πικρολίμνης για τους αρχαιολογικούς χώρους και στο Ανθόφυτο για την άρδευση της μεγαλύτερης μη αρδευόμενης πεδιάδας της χώρας, κατά την διάρκεια της θητείας μου στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:55

Η μελέτη φέτος - Κατασκευή από το 2009

Συντάκτης:
Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γ. Φραγγίδη και διευκρινιστική δική μας, έδωσε το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της μελέτης της υπόλοιπης αούτομπαν Κιλκίς - Θεσσαλονίκης καθώς και την προοπτική της ένταξης κατασκευής σε πρόγραμμα του Δ’ Κ.Π.Σ.
Πέντε ημέρες αργότερα, χθες Δευτέρα η επιβεβαίωση προήλθε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:47

Ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές

Συντάκτης:
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καμπάνη πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη  29 Ιανουαρίου 2008  στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, Ημερίδα Σταδιοδρομίας με θέμα: «Επαγγελματικές προοπτικές στις κοινωνικές επιστήμες:  πληροφόρηση – άσκηση στη λήψη αποφάσεων». Την εκδήλωση οργάνωσε το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) Γυμνασίου Καμπάνη στα πλαίσια   της δράσης 2.4.1 «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου  και της Β΄ Λυκείου Καμπάνη.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:32

Αϊδαρίνης, όπως λέμε κρασί

Συντάκτης:
 διαδρομή από τη Νάουσα για τη μικρή πόλη της Γουμένισσας διαρκεί περίπου μία ώρα. Μια ώρα η οποία είναι αρκετή για να σου αποκαλυφθεί όχι μ όνο η απερίγραπτη ομορφιά της βοριοδυτικής Ελλάδας αλλά και το καλοσυνάτο της πρόσωπο. Για τον Χρίστο Αϊδαρίνη τα παραπάνω χρειάζονται δευτερόλεπτα. Αρκεί μια χειραψία και ένα χαμόγελο και η εσωτερική του ομορφιά καθώς και το καλοσυνάτο του πρόσωπο είναι εκεί, μπροστά σου.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:25

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Αντιγόνειας

Συντάκτης:
 ε μια όμορφη εκδήλωση και την παρουσία όλων των κατοίκων, ο Σύλλογος Αντιγόνειας έκοψε τη βασιλόπιτά του, στα γραφεία του, στο παλιό ανακαινισμένο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Αποστολίδης, αφού ευχήθηκε δημιουργική νέα χρονιά, αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου, γι’ αυτά που έγιναν και γι’ αυτά που θα προγραμματίζεται να γίνουν.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:23

Πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο Θρακιωτών

Συντάκτης:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ), εκπροσωπούσα το σύνολο των 86 τοπικών συλλόγων, οργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ιστορία και Πολιτισμός της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης)» στην πόλη της Κομοτηνής, από τις 4-6 Απριλίου του 2008.