Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 9:54:59 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:11

Έκθετος και ...εγγράφως ο υφυπουργός Αθλητισμού

Συντάκτης:

Εμπαίζει τους Κιλκισιώτες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με την ακατανόητη στάση του στο ομόθυμο αίτημα της ολοκλήρωσης - αποπεράτωσης του κλειστού κολυμβητηρίου Κιλκίς. Ο κ. Ιωαννίδης «συλλαμβάνεται» να λέει άλλα επισήμως και εγγράφως δια της Βουλής και άλλα κατ΄ιδίαν και προφορικά, όταν ανήμερα της εθνικής επετείου στο Κιλκίς δημιούργησε φραστικό επεισόδιο με τον Δήμαρχο Δ. Τερζίδη.  Κι όταν ο κ. Τερζίδης αναρωτήθηκε αν η Πολιτεία έχει συνέχεια και τον κάλεσε να χρηματοδοτήσει το έργο, απάντησε «Να το πληρώσει το ΠΑΣΟΚ…»!
Τα γεγονότα όμως είναι νωπά μέσα από τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:05

Συνάντηση βαλκάνιων με ορίζοντα τη συνεργασία

Συντάκτης:

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητή, Γιώργου Τσιότρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008, η πρώτη τεχνική συνάντηση της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας (BBSRC) της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions). Η συνάντηση θα γίνει στο ξενοδοχείο City (Θεσσαλονίκη, οδός Κομνηνών 11) και θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί.
Ο κ. Τσιότρας είναι Πρόεδρος της Επιτροπής από τις 26 Ιουνίου 2008 και η τεχνική συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Επιτροπή ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών μελών και σε τεχνικό επίπεδο.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:01

Συνεργασία Κιλτίδη με ΕΝΑΕ για σφαγεία

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προήδρευσε σε σύσκεψη για τη λειτουργία των σφαγείων και τη διαχείριση των υποπροϊόντων ζωικής προέλευσης  που πραγματοποιήθηκε στην  Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, με τη συμμετοχή μελών του Προεδρείου της ΕΝΑΕ, Νομαρχών και  Διευθυντών Κτηνιατρικών Υπηρεσιών  των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων,  του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Α.Α.Τ κ. Βασίλη Μπατζηλιώτη, του Προέδρου του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε κ. Σπύρου Κυριάκη, του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ. Κώστα Μπαγκντάση, εκπροσώπων ανώνυμων εταιριών σφαγείων, του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:59

Σύσκεψη Κιλτίδη για αδέσποτα ζώα

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και με εκπροσώπους των δέκα μεγαλύτερων πληθυσμιακά Δήμων της χώρας για το θέμα των αδέσποτων ζώων. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων, Πατρέων, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Βόλου, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε κ. Σπύρος Κυριάκης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αθηνά Τραχήλη, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Νίκος Παπαδόδημας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων μικρών ζώων Αττικής κ. Θεόδωρος Χιωτάκης.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:56

«Καμπάνα» για ρύπανση από μονάδα βιοντίζελ

Συντάκτης:

Την Άνοιξη του 2006 το Σταυροχώρι αναστατώθηκε από τις διαμαρτυρίες κατοίκων για ρύπανση του περιβάλλοντος με υγρά απόβλητα του εργοστασίου παραγωγής βιοντίζελ. Μετρήσεις του δήμου Κιλκίς απέδειξαν ότι τα όρια επιτρεπτών ρύπων είχαν  παραβιαστεί και ο Δήμαρχος κ. Δ. Τερζίδης είχε ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μάλιστα στις 26 Απριλίου είχε οργανωθεί λαική συνέλευση, όπου πέραν των κατοίκων είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους και γνωστοί επενδυτές της περιοχής.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:54

Χωρίς αυξήσεις στα τέλη και με τοπική συγκοινωνία

Συντάκτης:

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η δημοτική αρχή Χέρσου απάντησε με «πάγωμα» των τιμών των δημοτικών τελών, ενώ το τελικό αποτέλεσμα κάποιων αυξομειώσεων είναι προς όφελος των δημοτών.
Τα βασικά εκ των τελών, της ύδρευσης και της καθαριότητας φωτισμού παραμένουν ως έχουν.
Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Χέρσου αποφάσισε να κρατήσει για άλλη μια χρονιά το τιμολόγιο του νερού στα 0,55 Ευρώ/ λίτρο. Μείωσε το τέλος σύνδεσης από 140 ευρώ σε 110 ενώ αύξησε το πάγιο από 25 σε 30 ευρώ.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:44

Δικαιούμαστε κολυμβητήριο

Συντάκτης:

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διεκδίκησης Αθλητικών Έργων του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κιλκίς . Κατά τη διάρκειά της ο δήμαρχος Δημήτρης Τερζίδης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής , που εκπροσωπούν αθλητικούς συλλόγους του Δήμου , για τις επαφές του και τις πρόσφατες εξελίξεις , που αφορούν σε σημαντικά έργα αθλητικής υποδομής του δήμου.
Ο κ. Τερζίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της παράδοσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου , καθώς και στη δρομολόγηση κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς , εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές αυτές εξελίξεις. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο "πάγωμα" του έργου κατασκευής του κολυμβητηρίου.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:33

Ο δήμος Ευρωπού τίμησε έφηβη βουλευτή

Συντάκτης:

Ο Δήμος Ευρωπού τίμησε τη μαθήτρια Ιωαννίδου Φεβρωνία, του Ιωάννη, η οποία κατάγεται από ΔΔ Μεσιάς για την διάκρισή της να εκπροσωπήσει το νομό Κιλκίς ως βουλευτής στη Βουλή των Εφήβων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων για συμμετοχή στα κοινά, και η διατύπωση  μιας προσωπικής γραπτής πρότασης αναφορικά με το μέλλον του τόπου που ζει.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:27

Χρήσιμα συμπεράσματα για το Βοτανικό Κήπο

Συντάκτης:

Χρήσιμες αποδείχθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας για τον βαλκανικό βοτανικό κήπο Κρουσίων, όσον αφορά στις δυνατότητες που προσφέρει για έρευνα, αξιοποίηση, εκπαίδευση, πολιτισμό και τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς από το εθνικό ίδρυμα αγροτικών και γεωλογικών ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Κρουσίων, την «Κοινωνία Πολιτών» και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Κιλκίς και Κρουσσών.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:25

Περί χρεών και έργων στο Δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην T.V. 100 o κ. Καλπακίδης ως Δήμαρχος του Δήμου Δοϊράνης αντί να αναφερθεί, ως όφειλε, στο όραμά του για τον Δήμο που διοικεί εδώ και δύο χρόνια, στα προβλήματα καθημερινά και διαρκείας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Δήμου μας, αλλά και στο έργο που επιτέλεσε (αν επιτέλεσε) στη διετία που πέρασε και τον σχεδιασμό των έργων του για την επόμενη διετία (αν υπάρχει) αναφέρθηκε εντέχνως στα χρέη που άφησαμε παρότι σε πολλά δημοτικά συμβούλια έριξε την εθύνη των διαδόσεων για χρέη στους συμβούλους του κ. Μουρουζίδης, (πολλά χρέη εφέκανε μας) και  Καλφόπουλο (για 130.0000 οφειλές στην ΔΕΗ που δεν υπήρχαν) μίλησε για τα χρέη που παρέλαβε, προφανώς θέλοντας να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία του.