Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 4:16:31 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Τα αποτελέσματα τριών ερευνών, για τις δυνατότητες μετεξέλιξης και αναβάθμισης της τυπικής ελληνικής σχολικής τάξης, θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008 και ώρα 18.30, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Πέμπτη στον Πύργο».
Ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Δημήτρης Γερμανός θα παρουσιάσει την πρότασή του για «παιδαγωγικό ανασχεδιασμό του σχολικού χώρου».
 Σημαντικά έργα οδοποιίας, πεζοδρομήσεων, αναπλάσεων και δικτύων ύδρευσης, εκτελούνται το διάστημα αυτό από το Δήμο Πολυκάστρου σε 11 οικισμούς, με συνολικό προϋπολογισμό 2.349.000 ευρώ. Τα έργα αυτά είναι ενταγμένα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μικρών οικισμών του Δήμου Πολυκάστρου.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 05:57

Έλαμψαν τα “Αστέρια” του ΓΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Αισιοδοξία σκόρπισαν οι δεκαπεντάχρονοι και δεκατετράχρονοι αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς που έλαβαν μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο της Έδεσσας. Οι αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς κατέκτησαν  7 πρώτες 5  δεύτερες και 1 τρίτη  θέση και συγκεντρώνοντας 94,5 βαθμούς πήραν την 2η θέση στη γενική βαθμολογία , μεταξύ των δεκαοκτώ συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς που έλαβαν μέρος.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 05:56

Έλαμψαν τα νέα “Αστέρια” του ΓΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Διεξάχθηκαν στις 9 και 11 Απριλίου 2008 εξετάσεις για την κατάκτηση ζωνών στον Αθλητικό Σύλλογο πολεμικών τεχνών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΥΟΚUSHIN KARATE υπό τον προπονητή του συλλόγου και της εθνικής ομάδας Μελικιάδη Οτάριο.Συμμετείχαν τρία τμήματα αθλητών και αθλητριών.Οι εξετάσεις διεξάχθηκαν με επιτυχία λόγω των πολυήμερων προετοιμασιών με σκληρές προπονήσεις.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 05:56

«Ανυπόστατες» οι αιτιάσεις Πινέλη

Συντάκτης:
Από το γραφείο του δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη εστάλη στις εφημερίδες μας η ακόλουθη απάντηση σε άρθρο του στελέχους του ΚΚΕ Κώστα Πινέλη:
«Με έκπληξη διαβάσαμε αόριστες και συκοφαντικές κατηγορίες του Κώστα Πινέλη, που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο 2236 της 3ης Απριλίου της έγκριτης Εφημερίδας σας (ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ) και στο φύλλο 803 της 9ης Απριλίου, της εξίσου εγκρίτου εφημερίδα σας  «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», κατά του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προέδρου της μη κερδοσκοπικής  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), κ. Χρήστου Σπίγκου.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:12

«Άστραψαν» το Λόφο Αγ. Γεωργίου

Συντάκτης:
 Μια απλή αλλά πολύ σημαντική πρωτοβουλία υλοποίησε η Κοινωνία Πολιτών στην πρώτη της δράση, πραγματοποιώντας μια γενική καθαριότητα στο Λόφο Αγ. Γεωργίου από την Εκκλησία και το Θέατρο μέχρι τον περιφερειακό Παπαναστασίου και το Παρεκκλήσι του Αγίου Θεράποντα.
«Ζητούμε τη βοήθειά σας, τη συνδρομή της αντιπολίτευσης. Ο Αβραμόπουλος μας κοροϊδεύει συστηματικά. Υπόσχεται χωρίς να κάνει ο,τιδήποτε.» Η έκκληση απευθύνθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Κιλκίς προς τον βουλευτή Γ. Φλωριδη κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης το μεσημέρι της Δευτέρας. Επί χρόνια ταλαιπωρούνται οι γιατροί από την απροθυμία της κυβέρνησης να επιλύσει το μέγα θέμα του ωραρίου εργασίας τους και της πληρωμής των εφημεριών τους. Με κοινοτική οδηγία μέγιστος χρόνος εργασίας ορίστηκε το 48ωρο με μέχρι 56 ώρες η δυνατότητα εργασίας με εφημερίες. Και αντί το υπουργείο να επιλύσει το πρόβλημα δια του κ. Αβρμόπουλου υπεκφεύγει.
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:05

Κλειστό Γυμναστήριο στις Μουριές από ΥΜΑΘ

Συντάκτης:
Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, στο γραφείο του, είχε ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, στην οποία και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Μουριών. Στα αιτήματα και τις ανάγκες του Δήμου Μουριών, που έθεσε ο κ. Αργυρόπουλος, υπήρξε θετικότατα ανταπόκριση από την πλευρά του κ. Τζίμα, ενώ συζητήθηκαν και τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:29

Συνεργασία του κ. Σμυδάκη με τον κ. Γ. Συμπιλίδη

Συντάκτης:
 Με το δήμαρχο Πολυκάστρου Δημήτρη Σμυδάκη συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Νομαρχιακής Συμπαράταξης Γιώργος Συμπιλίδης και οι συνεργάτες του. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου “Ο κ. Συμπιλίδης παρουσίασε στον κ. Σμυδάκη τα αποτελέσματα έρευνας που ενήργησε μέσω του πανεπιστημίου Πάτρας για την ποιότητα των δικτύων ύδρευσης του νομού μας. Από τα δείγματα που πάρθηκαν από οικισμούς του δήμου Πολυκάστρου, επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία του Δήμου για τα προβλήματα ποιότητας νερού σε Αξιοχώρι, Ασπρο και Πευκόδασος
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:28

Στήριξη και προστασία των κακοποιημένων παιδιών

Συντάκτης:
 Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κάθε κρούσμα κακοποίησης παιδιού αναλαμβάνει η Εισαγγελέας Κιλκίς κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη. Δυστυχώς η κακοποίηση ανήλικων παιδιών δεν αποτελεί πλέον σπάνιο φαινόμενο, ενώ ως κοινωνικό έλλειμμα καταγράφεται σε κάθε περίπτωση η αδυναμία «υποδοχής» και αντιμετώπισης του κακοποιημένου παιδιού για την προστασία και εν τέλει την ομαλή επανένταξή του στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.