Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 11:03:29 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνει ο Δήμος Γουμένισσας διαφοροποιώντας πλέον την αρχική του θέση. Ενστερνίζεται εν μέρει την πρόταση του Δήμου Ευρωπού για ονομασία του «Καλλικράτειου» δήμου ως «Δήμου Ευρωπαίων και προτείνει  την δημιουργία τρίτου δήμου στο ν. Κιλκίς, δηλαδή του  Δήμου Ευρωπαίων, που θα περιλαμβάνει όμως τους νυν δήμους Γουμένισσας και Ευρωπού καθώς και την κοινότητα Λιβαδίων.
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2010 23:40

Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς : Ομιλία Αν. Ναούμη

Συντάκτης:
Ενημερωτική ομιλία με θέμα την «Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων», διοργάνωσε το τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς και απευθυνόταν σε εθελοντές, μέλη και φίλους του τμήματος. Το θέμα ανέπτυξε ο παιδίατρος κ. Αναστάσιος Ναούμης, ο οποίος με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο παρουσίασε όλους τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά (βρέφη έως και την εφηβεία), στην καθημερινή ζωή τους. Ο κ. Αναστάσιος Ναούμης επισήμανε ιδιαίτερα την ευθύνη όλων μας, ως γονείς αλλά και ως άνθρωποι, απέναντι στα παιδικά ατυχήματα, παρουσιάζοντας και πιθανούς τρόπους πρόληψής τους για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:34

Εξόρμηση του ΚΚΕ στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:
kkeΗ ΚΟ Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξόρμηση στα εργοστάσια της KLEEMAN & ALUMIL -ΒΙΠΕ Σταυροχωρίο,υ απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους  «να μετατρέψουν τις εκδηλώσεις τιμής της φετινής Πρωτομαγιάς, για τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, σε μια νέα αφετηρία ταξικής πολιτικής συνειδητοποίησης και αγωνιστικής ανάτασης, για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – πλουτοκρατίας, που οδηγεί την εργατική τάξη, τις οικογένειες και τα παιδιά της, στην πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση, στη μόνιμη φτώχεια και την ανεργία.
kleistoΟ Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με την απόφαση του τριτοβάθμιου οργάνου του και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 5η Μαΐου, με το κλείσιμο των Εμπορικών καταστημάτων ΔΙΟΤΙ μ’ αυτόν τον τρόπο, εκφράζοντας «την αγωνία, τον φόβο, τον θυμό και την αναστάτωση του εμπορικού κόσμου. Διαπιστώνουμε πως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων αποτελεί πλήγμα για την εθνική αξιοπρέπεια και την ελληνική επιχειρηματικότητα και  Ζητούμε στο μέλλον πολιτική συνέπεια και πολιτικό φιλότιμο.
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:23

Στο «πόδι» η Γουμένισσα

Συντάκτης:
Η Γουμένισσα «δείχνει τα δόντια της» καθώς αισθάνεται πληγωμένη από τον «Καλλικράτη» και αντιδρά διεκδικώντας την έδρα είτε του δήμου Παιονίας, είτε αυτοτελούς ορεινού δήμου. Ύστερα από το Κιλκίς όπου στη συνέλευση της ΤΕΔΚ την περασμένη Πέμπτη κατέφθασαν περί τους 50 πολίτες μαζί με τη δημοτική αρχή και εκπροσώπους φορέων της «νύφης του Πάικου», η αντίδραση μεταφέρθηκε την Δευτέρα στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, όπου οι εκπρόσωποι της πόλης δια του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζου ανέπτυξαν τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους.
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη», για να είναι επιτυχής, για να μπορέσει να δώσει καρπούς, οφείλει να στηριχθεί σε αταλάντευτα θεμέλια: Το σεβασμό της ιστορίας ενός τόπου, την οικονομική του βιωσιμότητα και την προοπτική ανάπτυξης. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που εγγυώνται την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών. Συμβάλλοντας τελικά στη συλλογική πρόοδο της χώρας.
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:21

Απεργία ΑΔΕΔΥ

Συντάκτης:
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφασίστηκε η προκήρυξη νέας 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010.
Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε.).
«Ο αγώνας συνολικά των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα για να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και να μην καταργηθούν τα εισοδηματικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας, θα είναι διαρκείας», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και το παράρτημά της στο Κιλκίς.
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:20

Στη μνήμη του Ανέστη

Συντάκτης:
Στη μνήμη του 19χρονου Ανέστη Παπαδόπουλου, ο οποίος έφυγε άδικα από τη ζωή, δείχνοντας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αφιέρωσαν τον αγώνα Λεβεντοχωρίου και «ΠΟΞ» Ξηρόβρυσης, στα πλαίσια των αγώνων πλέϋ-οφ Γ’ Κατηγορίας, οι ποδοσφαιριστές και φίλοι του από το Λεβεντοχώρι.
«Ανέστη θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».
kedkeΣύσσωμη η Δημοτική αρχή, μπήκε από την Δευτέρα στην μάχη για την διεκδίκηση της έδρας του νέου Δήμου, στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) στην Αθήνα. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι η διεκδίκηση της έδρας στη Γουμένισσα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Δημοτική αρχή αποφάσισε να ζητηθεί η δημιουργία ανεξάρτητου τρίτου Δήμου στο Νομό Κιλκίς, που θα συμπεριλαμβάνει τα όρια του Δήμου Γουμένισσας και της Κοινότητας Λιβαδίων. Η γραμμή διεκδίκησης θα είναι η ορεινότητα της περιοχής και οι διαφορικοί αναπτυξιακοί στόχοι βάσει αυτής.
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:43

Ακούστε τη φωνή της λογικής

Συντάκτης:
Ήταν η φωνή του Γουμένισσας που υψώθηκε κατά του «Καλλικράτη» στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Κιλκίς. Ακούστε τη φωνή της λογικής, διαμήνυσε ο κ. Γιάννης Αλίρης.   Νωρίτερα ο κ. Θανάσης Τζούρτζος ανάγνωσε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης εκτάκτως για να αποφανθεί: Ο Καλλικράτης αδικεί τη Γουμένισσα. Την έκκλησή του επικρότησαν περί τους 50 πολίτες τους Γουμένισσας που παραστάθηκαν στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ την περασμένη Πέμπτη.