Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:39:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Μπορεί η δυνατή βροχή να εμπόδισε να πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων έξω από τα νέα γραφεία του Κιλκισιακού, αλλά δεν εμπόδισε τους εκατοντάδες φίλους της ιστορικής ομάδας να περάσουν, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, για να ευχηθούν καλή πορεία, ανάμεσά τους και πολλοί θεσμικοί παράγοντες.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 08:53

Ξεκίνημα Κιλκισιακού με λευκή ισοπαλία

Συντάκτης:

Χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση του Εθνικού Σοχού και του Κιλκισιακού στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής. Παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων, το ματς μπορούσε να κερδίσουν και οι δύο, αφού είχαν και οι δύο ευκαιρίες αλλά ο Κιλκισιακός ήταν και άτυχος αφού είχε δύο δοκάρια. Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας χαρακτηρίζεται ως δίκαιο ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης εκνεύρισε αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο με τις αποφάσεις του.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 08:50

Διάσωση κυνηγού

Συντάκτης:

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 73χρονου κυνηγού Α.Γ.  Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς μετά από σήμα που πήρε στις 19:50 για αγνοούμενο κυνηγό στην περιοχή των Κρουσίων κινητοποίησε την επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό του.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 08:49

Το πάλεψε μέχρι το τέλος

Συντάκτης:

Με το αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα καθώς στον πρώτο αγώνα ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου δεν κατάφερε να βγει νικητής στην έδρα του κόντρα στην ομάδα των Μουδανιών. Πάντως τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ θυμίζοντας ποδόσφαιρο στην Αγγλία!

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:10

Συσπείρωση νεοδημοκρατών στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Μετά από πρόσκληση της Υπεύθυνης Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς  Ντίνας Συμεωνίδου, πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου,  συνάντηση 30 στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένων στα κομματικά όργανα και μη. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα του δήμου Πολυκάστρου, της οποίας συντονιστής ορίστηκε ο κ. Κώστας Σιωνίδης.

Ένας ακόμη κρίκος στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής προστέθηκε και σας τον παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής μας. Αφού γνωρίζουμε όλοι πως τη Γουμένισσα μπορεί να τη σώσει μόνο το παρελθόν της.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:54

Ξεκινά η απόσυρση

Συντάκτης:

Υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην καταβολή του ΦΠΑ στην αναστολή των πλειστηριασμών και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ειδικότερα, προβλέπεται αλλαγή του τρόπου καταβολής του ΦΠΑ, ο οποίος δεν θα καταβάλλεται στο σύνολό του με την υποβολή της δήλωσης, αλλά, αφού πληρωθεί το 30% της οφειλής, το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε δύο δόσεις. Για τους πλειστηριασμούς αναστέλλεται η καταβολή τους μέχρι τέλος του χρόνου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ.

Κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία εγκαινιάστηκε, και άρχισε την λειτουργία του, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 1959, εφημερεύοντος του π. Σάββα Χαλναρίδη και αρχιερατεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωακείμ Σμυρνιώτη. Λόγω λοιπόν αυτού του γεγονότος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, αποφάσισε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αποστόλου, να εορτάσει το Ιωβηλαίο των 50 χρόνων με διάφορες επετειακές εκδηλώσεις.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:32

Επανέναρξη δρομολογίου του ΟΣΕ

Συντάκτης:

Αμεση λύση με τα καταργηθέντα δρομολόγια του ΟΣΕ έδωσε παρέμβαση του νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΕΝΟΣΕ, κ. Προκόπη Καλογιάννη.
Σε ανακοίνωση της Νομαρχίας αναφέρεται πως «μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους του Νομού από τη διακοπή του δρομολογίου του ΟΣΕ «Σέρρες-Κιλκίς-Θεσσαλονίκη», ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας επικοινώνησε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΕΝΟΣΕ, κ. Προκόπη Καλογιάννη, ο οποίος και αποφάσισε την άμεση επανέναρξη της συγκεκριμένης γραμμής, που θα ξεκινά από τις Σέρρες στις 08:00π.μ. και θα βρίσκεται στο Σ.Σ. Μουριών στις 09:30π.μ.»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων μαθητών του Πολυανείου Ωδείου και του Τμήματος Ελληνικής γλώσσας τα οποία λειτουργούν υπό την εποπτεία του και να ευχαριστήσει όλα τα φυσικά πρόσωπα και τους φορείς που ενθάρρυναν και στήριξαν το έργο του και κατά το σχολικό έτος 2008-2009.