Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:03:28 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:01

Πρόταση για αναβάθμιση δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς καταρτίστηκε το 1997 επί Δημαρχίας Αν. Αμανατίδη και προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Τσογγίδη. Ωστόσο, μετά από έντεκα χρόνια εφαρμογής του είναι ασύμβατος με τον Νέο Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων, που ισχύει από 1/1/2007, και τις εξελίξεις στο κοινωνιο-οικονομικό γίγνεσθαι. Εκ των πραγμάτων λοιπόν χρειάζεται συμπλήρωση και εναρμόνιση με το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:00

Στον χορό των καταλήψεων σχολεία του νομού

Συντάκτης:

Την αρχή έκανε το 1ο Λύκειο Κιλκίς με κατάληψή του από τους μαθητές που αντιδρούσαν στην απαγόρευση των χορών. Η απαγόρευση βέβαια ισχύει ευθύς μόλις ανέλαβε, προ ετών, διευθύντρια η κκ. Νιάκα αλλά η κατάληψη διάρκεσε ούτως ή άλλως μια μέρα και εξατμίστηκε. Υπενθυμίζουμε ότι χοροί μπορούν να διοργανώνονται από μαθητές, αλλά ως άτομα και όχι υπό την σκέπη ή την ευθύνη του σχολείου.

Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στο μαθητικό πληθυσμό του νομού επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, όταν από τη Θεσσαλονίκη και τις αρμόδιες νοσοκομειακές υπηρεσίες απεστάλησαν τα αποτελέσμτα των σχετικών εξετάσεων. Τρεις μαθητές της β’ τάξης του γυμνασίου Χέρσου βρέθηκαν θετικοί στη νέα γρίπη και κατόπιν αυτού η διεύθυνση υγιεινής της Νομαρχίας Κιλκίς με απόφαση του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα έπαυσε τη λειτουργία της β’ και γ΄ τάξης για μια εβδομάδα.

Με πρόταση για δημοψήφισμα επανέρχεται η δημοτική αρχή της Αξιούπολης για τη συγκοινωνιακή μελέτη του κέντρου της πόλης, η οποία είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Η πρωτόγνωρη για τα Αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού διαδικασία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, την Τετάρτη, 21-10-2009 και ώρα 18.00, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 08:33

Άξιος, άξιος ο νέος μας επίσκοπος

Συντάκτης:

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η χειροτονία του εψηφισμένου νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ Σιγάλα. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία δεκάδων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρεσβυτέρων και πιστών οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο ναό του Αγίου Διονυσίου.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 08:32

Πολιτικός σεισμός. Αλλάζουν τα πάντα

Συντάκτης:

Σκεφτείτε το. Αν από το ν. Κιλκίς εκλέγονται απευθείας δυο βουλευτές σε ισάριθμες μονοεδρικές εκλογικές περιφέρεις στις οποίες θα χωριστεί το Κιλκίς, ποιοι θα ανταγωνίζονται στο Κιλκίς και στην Παιονία (με το Πολύκαστρο) για τη μια έδρα
Κιλτίδης, Τσιτουρίδης, Γεωργαντάς, Φλωρίδης, Παραστατίδης θα διεκδικήσουν την μονοεδρική του Κιλκίς ή κάποιοι θα «μετακομίσουν» ως υποψήφιοι στη μονοεδρική της Παιονίας; Επέκεινα: η μονοεδρική της  Παιονίας - Πολυκάστρου δεν είναι αναμενόμενο να «γεννήσει» αυτοτελές πολιτικό προσωπικό;;

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 08:31

Ανανέωση αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών

Συντάκτης:

Η Νομαρχιακή Υπηρεσία Αλιείας κάνει γνωστό ότι οι επαγγελματικές άδειες αλιείας σκαφών στα εσωτερικά νερά που λήγουν στις 31-12-2009 θα πρέπει να ανανεωθούν κατά το χρονικό διάστημα από 01-10-2009 μέχρι 31-12-2009. Παρακαλούνται οι αλιείς όπως προβούν έγκαιρα στην ανανέωση των παραπάνω αδειών.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:50

Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα

Συντάκτης:

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα 2009-2013 της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής Αγοράς, προώθησε  με υπουργικές αποφάσεις την ένταξη  δικαιούχων, όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών(Ο.Π.Ε.), Ιδιωτικές και Συνεταιριστικές Οινοποιητικές Επιχειρήσεις καθώς και Ομάδες αυτών, στο μέτρο «Προώθηση Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»  με συνολική δαπάνη 28.334.000 _ για την τριετία 2010-2012.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:49

Οδηγώ με προσοχή γιατί αγαπώ τη ζωή

Συντάκτης:

Με μέριμνα και ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στην Αξιούπολη Κιλκίς  Έκθεση Τροχαίας με θέμα «Οδηγώ με προσοχή γιατί αγαπώ τη ζωή». Η όλο εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού την επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά περί τα χίλια πεντακόσια (1.500) άτομα από φορείς, πολίτες και μαθητές της περιοχής.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:43

Με 53 λεπτά άνοιξε το πετρέλαιο θέρμανσης

Συντάκτης:

Τα σκήπτρα της φτήνειας κρατάει πάντα ο ν. Κιλκίς σε ό,τι αφορά στην τιμή των υγρών καυσίμων. Ο κανόνας αυτός θέλει το Κιλκίς να συγκαταλέγεται στους τρεις τέσσερις φθηνότερους νομούς στην αμόλυβδη βενζίνη επιβεβαιώνεται και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκίνησε να διατίθεται από τα μέσα της εβδομάδας.