Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:52:45 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, στην οποία αναφέρει:
“Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης διεθνώς και ειδικότερα στην χώρα μας τα οποία πολύ καλά γνωρίζετε, συνεχίζουν να πλήττουν και την περιοχή μας με συνέπεια η ανεργία να ξεπερνάει το 20%.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:34

Σχολή Γονέων στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σχολή γονέων διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συντονίστρια την κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγο, M.Sc.. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Στις συναντήσεις, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και γνώση και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη: μια ασφαλή, δυναμική αφετηρία στη ζωή.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 07:00

Προωθούνται μεγάλα έργα στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Καθοριστικές για την πορεία των μεγάλων έργων του δήμου Πολυκάστρου ήταν οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Μαρία Λιονή. Στην Αθήνα ο κ. Σμυδάκης συναντήθηκε με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή, την οποία και ενημέρωσε για την προσπάθεια του δήμου Πολυκάστρου να δημιουργηθεί το μεγάλο Εμπορευματικό Κέντρο στην περιοχή Ασπρου-Αξιοχωρίου, ενώ παρουσίασε και την πρώτη φάση της μελέτης που έχει υλοποιηθεί.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:47

Λήστεψαν υπέργηρη μέρα μεσημέρι

Συντάκτης:

Τιμαλφή και χρυσαφικά, ανάμνηση μιας ζωής 92 χρόνων, λήστεψαν τρεις κακοποιοί το πρωί της Παρασκευής στο Κιλκίς από μια ηλικιωμένη κατάκοιτη με επισφαλή υγεία λόγω των χρόνων της γιαγιά.  Η 92χρονη γιαγιά ζούσε σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου επί της Αγίου Γεωργίου 11 Κιλκίς, ανάμεσα στην οικογένεια του γιου και της κόρης της. Το διαμέρισμα επικοινωνούσε μέσω των μπαλκονιών και με τα δυο παιδιά της που την φρόντιζαν μπαινοβγαίνοντας στο σπίτι της γιαγιάς κάθε τόσο και όλο το 24ωρο.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:46

Συνεργασίες του κ. Νομάρχη για ψηφιοποίηση, πλημμύρες

Συντάκτης:

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου  στο γραφείο του με τις συντονιστικές επιτροπές των δύο αγροτικών μπλόκων του νομού, τους Προέδρους των ΕΑΣ Κιλκίς και Αξιούπολης και με στελέχη της ΕΑΣ Κιλκίς.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:45

Πλημμύρισαν 10.000 στρέμματα στην Αρτζάν - Αματόβου

Συντάκτης:

Περισσότερα από 10.000 στρέμμα της πεδιάδας Αρτζάν Αματόβου κατακλύστηκαν από πλημμυρικά νερά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της παντελούς απουσίας αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, παρά την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής. Το κραυγαλέο έλλειμμα των αντιπλημμυρικών φραγμάτων στο Σελιμλή και στον Αγιάκ καθώς και τα κατεστραμμένα αντλιοστάσια επέτειναν την ανεμπόδιστη  πλημμυρική δράση των βρόχινων νερών.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:44

Χιονοδρομική επίσκεψη στο Πισοδέρι Φλώρινας

Συντάκτης:

Την Κυριακή 14 – 02 – 2010 ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς με 30 μέλη και φίλους του πραγματοποίησε ημερήσια επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου (Βίγλας) στη Φλώρινα. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, μεγάλοι και παιδιά, επιδόθηκαν σε αθλήματα του χιονιού: σκι, έλκηθρα κ.ά. απολαμβάνοντας την υπέροχη ποιότητα χιονιού με το εντυπωσιακό υψόμετρο των 2,00μ Όλοι ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή 21 – 02 – 2010.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:43

Ενδιαφέρουσα η βασιλόπιτα των Κιλκισιωτών Αθήνας

Συντάκτης:

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τηρώντας το έθιμο ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθηνών και Περιχώρων έκοψε την βασιλόπιτά του  την Κυριακή το πρωί στις 24 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Β. Χειμωνίδης» του Συλλόγου. Της κοπής της πίτας προηγήθηκε η παρουσίαση του νέου  βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Χρ. Σαμουηλίδη, του οποίου εκδότης είναι ο σύλλογος μας.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:43

Η βασιλόπιτα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συντάκτης:

Με πλήθος, κόσμου, στην αίθουσα της Λέσχης αξιωματικών Κιλκίς, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ευλόγησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Κιλκίς.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:19

Ψηφιακή μεταμόρφωση των σχολείων

Συντάκτης:

Σημαντικές αλλαγές στην εικόνα του σχολείου προωθεί, από την επόμενη χρονιά η κυβέρνηση, με την «ψηφιακή τάξη» να κάνει την εμφάνισή της. Παράλληλα, προωθείται η μείωση της διδακτέας ύλης, ενώ απαραίτητο θα είναι για δασκάλους και καθηγητές το Πιστοποιητικό Εκπαιδευτικής Επάρκειας.