Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:18:23 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:40

H Επιμορφωτική Κιλκίς σε διακρατικό πρόγραμμα

Συντάκτης:

Η εισαγωγή και η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί μια πρόκληση όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτές. Όμως, πολλοί εκπαιδευτές αισθάνονται ότι είναι αρκετά δύσκολο να μάθουν τις νέες τεχνολογίες και πολύ περισσότερο να τις εντάξουν στο μάθημά τους. Παρόλα αυτά ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν τις διάφορες μορφές ΤΠΕ ώστε να διαφοροποιήσουν και να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:13

Ανοιχτή συγκέντρωση Μπακογιάννη στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, στο Κιλκίς, μεθαύριο στο Κιλκίς, στα πλαίσια των περιοδειών της για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας. Η συγκέντρωση της κ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών», στο 1οχλμ του δρόμου Κιλκίς-Αργυρούπολη.

Συγκροτήθηκε    σε     Σώμα    το    Διοικητικό     Συμβούλιο του     Συλλόγου     Συνταξιούχων    Πολιτικών   Δημοσίων Υπαλλήλων   Ν. Κιλκίς   που εκλέχτηκε   απ τις   αρχαιρεσίες   της Κυριακής     11ης    Οκτωβρίου     2009 . Πρόεδρος εκλέχτηκε ο εμπνευστής της ιδέας ίδρυσης του Συλλόγου κ. Ξηρουδάκης Ευστράτιος ,  Αντιπρόεδρος ο κ. Κελίδης Νικόλαος , Γενικός Γραμματέας ο κ. Σερασκέρης Νικόλαος, Ειδικός Γραμματέας ο κ. Σαμουργιανίδης Παντελής Ταμίας ο κ. Παπαδόπουλος Ευριπίδης και μέλη οι κύριοι     Παπαδόπουλος Κων/νος    και     Πάγκος    Παναγιώτης.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:07

4ος στον ακοντισμό ο Κ. Χαμουρούδης

Συντάκτης:

μεγάλες επιτυχίες, που ξεπερνούν τα στενά Ελληνικά όρια, προσέθεσε στο ενεργητικό του ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στίβου βετεράνων αγωνίστηκε απο 10 μέχρι 18 Οκτωβρίου στην Ολυμπιάδα βετεράνων αθλητών που έγινε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:03

Στο 12,5% το έλλειμμα στο τέλος του 2009

Συντάκτης:

Στο 12,5% θα διαμορφωθεί το έλλειμμα στο τέλος του 2009. Την εκτίμηση αυτή έκανε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του EcoFin. Εκτός αυτού, όμως, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έδωσε και μια επιπλέον είδηση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας:

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:01

Πρόταση για αναβάθμιση δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς καταρτίστηκε το 1997 επί Δημαρχίας Αν. Αμανατίδη και προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Τσογγίδη. Ωστόσο, μετά από έντεκα χρόνια εφαρμογής του είναι ασύμβατος με τον Νέο Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων, που ισχύει από 1/1/2007, και τις εξελίξεις στο κοινωνιο-οικονομικό γίγνεσθαι. Εκ των πραγμάτων λοιπόν χρειάζεται συμπλήρωση και εναρμόνιση με το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:00

Στον χορό των καταλήψεων σχολεία του νομού

Συντάκτης:

Την αρχή έκανε το 1ο Λύκειο Κιλκίς με κατάληψή του από τους μαθητές που αντιδρούσαν στην απαγόρευση των χορών. Η απαγόρευση βέβαια ισχύει ευθύς μόλις ανέλαβε, προ ετών, διευθύντρια η κκ. Νιάκα αλλά η κατάληψη διάρκεσε ούτως ή άλλως μια μέρα και εξατμίστηκε. Υπενθυμίζουμε ότι χοροί μπορούν να διοργανώνονται από μαθητές, αλλά ως άτομα και όχι υπό την σκέπη ή την ευθύνη του σχολείου.

Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στο μαθητικό πληθυσμό του νομού επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, όταν από τη Θεσσαλονίκη και τις αρμόδιες νοσοκομειακές υπηρεσίες απεστάλησαν τα αποτελέσμτα των σχετικών εξετάσεων. Τρεις μαθητές της β’ τάξης του γυμνασίου Χέρσου βρέθηκαν θετικοί στη νέα γρίπη και κατόπιν αυτού η διεύθυνση υγιεινής της Νομαρχίας Κιλκίς με απόφαση του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα έπαυσε τη λειτουργία της β’ και γ΄ τάξης για μια εβδομάδα.

Με πρόταση για δημοψήφισμα επανέρχεται η δημοτική αρχή της Αξιούπολης για τη συγκοινωνιακή μελέτη του κέντρου της πόλης, η οποία είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Η πρωτόγνωρη για τα Αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού διαδικασία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, την Τετάρτη, 21-10-2009 και ώρα 18.00, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 08:33

Άξιος, άξιος ο νέος μας επίσκοπος

Συντάκτης:

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η χειροτονία του εψηφισμένου νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ Σιγάλα. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία δεκάδων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρεσβυτέρων και πιστών οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο ναό του Αγίου Διονυσίου.