Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:48:20 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:36

Γιορτή για τους Κιλκισιώτες

Συντάκτης:

Γέμισε από μικρούς και μεγάλους φίλους του Κιλκισιακού, ο πεζόδρομος της 25ης Μαρτίου, μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι Κιλκισιώτες ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της διοίκησης για μια συνάντηση διαφορετική από τις άλλες, με άφθονο κρασί και εξαιρετικά εδέσματα και ευχές για μια καλή χρονιά και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:35

Έφυγε για το στερνό ταξίδι ο Νίκος Χαρτοματσίδης

Συντάκτης:

Ένας καλός άνθρωπος, ένας πολίτης που πλούτισε με την παρουσία και δράση του τον τόπο μας κι ένας εξαιρετικός φίλος, ο Νίκος Χαρτοματσίδης, έφυγε ξαφνικά από την ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου. Ο άδικος χαμός του Νίκου βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Πολυκάστρου   και της ευρύτερης περιοχής.  Πασίγνωστος για την κοινωνική δράση και προσφορά του ο αείμνηστος Νίκος Χαρτοματσίδης υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και τιμήθηκε από τους κατοίκους του Πολυκάστρου επανειλημμένα με την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου. Διετέλεσε επίσης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου.

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:31

Η ντροπή όλη δική μας

Συντάκτης:

Σας διαβιβάζουμε το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα που πήραμε για το 2010. Το αίσθημα που μας κυρίευσε, όταν το διαβάσαμε, ήταν η ντροπή. Το ίδιο πρέπει να συμβεί σε όλους μας, υπεύθυνους και μη υπεύθυνους, για αυτό που περιγράφει ένας επισκέπτης της πόλης μας. Σας το παραθέτουμε το ηλεκτρονικό μήνυμα αυτούσιο όπως το παραλάβαμε και τα συμπεράσματα δικά σας. Για όσους καλόπιστους ή κακόπιστους αμφισβητήσουν την ύπαρξη και αξιοπιστία αυτού του μηνύματος, η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και το φωτογραφικό υλικό το οποίο τραβήξαμε εμείς την επόμενη μέρα.

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:43

Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί…

Συντάκτης:

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αλλά οι συγκεκριμένοι καταδεικνύουν την υστέρηση του νομού έναντι των Συνελλήνων στο δηλωθέν εισόδημα του 2008. Και όσο κι αν το δηλωμένο δεν είναι πάντα το πραγματικό εισόδημα ή απέχει από το μέσο νομαρχιακό εισόδημα, δεν παύει να προκαλεί μελαγχολία η συγκριτική θέση του Κιλκίς έναντι των άλλων περιοχών της πατρίδας μας.

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:34

Τα καύσιμα δείχνουν το δρόμο της ανταγωνιστικότητας

Συντάκτης:

Το μικρό μέγεθος της αγοράς του Κιλκίς ενοχοποιείται συνήθως για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που παρουσιάζει με την διαρροή τζίρου προς την Θεσσαλονίκη. Ιδού όμως που υπάρχει τομέας της αγοράς όπου το Κιλκίς όχι απλά είναι ανταγωνιστικό στις τιμές, αλλά βρίσκεται κυριολεκτικά στην πρωτοκαθεδρία πανελλαδικά.

Οι Φαρμακοποιοί του νομού Κιλκίς, στη Γενική τους Συνέλευση, στις 21-12-09, και εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, επισημαίνουν τα παρακάτω:
«Η οικονομική κρίση, την οποία διανύουμε διεθνώς αλλά και στην χώρα μας, έχει τις αιτίες της, έχει ταυτότητα οικονομικού μοντέλου, έχει κερδοσκοπικούς διαχειριστικούς μηχανισμούς, έχει συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και τις περισσότερες των περιπτώσεων έχει και ονοματεπώνυμο κυβερνητικών παραγόντων, τραπεζιτών, μυστικοσυμβούλων, διαφόρων golden boys, επιχειρηματικών συντεχνιών και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:34

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Συντάκτης:

Σειρά δραστηριοτήτων στο πνεύμα των Χριστουγέννων ανέπτυξε ο Κιλκισιακός, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του και υπενθυμίζοντας ότι το σωματείο αποτελεί κομμάτι της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς. Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων η διοίκηση της Ομάδας μοίρασε δωροεπιταγές τροφίμων σε άπορες οικογένειες ενώ παίκτες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου μοίρασαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονταν στην παιδιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:33

Ενίσχυση απόρων από το δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Για τις μέρες των Χριστουγέννων ο Δήμος Γαλλικού προσέφερε σε  75 άπορες οικογένειες του Δήμου, μαζί με τις ευχές του και ένα καλάθι γεμάτο τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι. Ο Δήμος Γαλλικού έχει κάνει παράδοση τα τελευταία χρόνια να βοηθά οικογένειες με οικονομικά προβλήματα να περάσουν πιο ευχάριστα τις άγιες και γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και παράλληλα περνά ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης, εξαιρετικά επίκαιρο, βάσει των εορτών αλλά και τη δύσκολης οικονομικά συγκυρίας.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:30

Έχει καλώς η αγορά να υπήρχε και εισόδημα….

Συντάκτης:

Γενικώς το επίπεδο των τιμών θεωρείται ικανοποιητικό, οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών απέδειξαν ότι και υγειονομικά η αγορά στέκει καλά, αν υπήρχε και διαθέσιμο εισόδημα ή καλύτερα διάθεση για κατανάλωση όλα θα ήταν καλύτερα για την αγορά του ν. Κιλκίς. Εορτές σημαίνει κυρίως αυξημένη κατανάλωση τροφίμων και ποτών. Επιτροπή λοιπόν από υπαλλήλους των υπηρεσιών της Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Υγείας, της Διεύθυνσης Γεωργίας και του Τμήματος Εμπορίου επιθεώρησε όλα τα κρεοπωλεία του νομού για να ελέγξει συνδυαστικά τις επικρατούσες συνθήκες (υγειονομικές, σήμανσης, τιμών κ. ο. κ).

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων δήλωσε τα εξής:
«…Η σκοπιμότητα της δημιουργίας του Κ.Β.Σ. το 1952 αφορούσε την προσπάθεια να μπει μία τάξη στην αγορά, κυρίως ως προς την εμφάνιση  των ακαθαρίστων εσόδων και καθαρών κερδών των επιχειρήσεων, ως βάση φορολόγησης των τελευταίων, η οποία είχε εν τέλει επιτυχή έκβαση.