Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:53:04 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:30

Επίσκεψη μαθητών στην Πυροσβεστική Γουμένισσας

Συντάκτης:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Οι 140 μαθητές και οι 16 εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, με επικεφαλής τον διευθυντή τους Χρήστο Σαμαρά, ενημερώθηκαν από τον διοικητή Χρήστο Γκαντίδη και στελέχη της υπηρεσίας. Η ωριαία ενημέρωση αφορούσε τη λειτουργία της υπηρεσίας, την προληπτική πυρασφάλεια και επίδειξη παροχής νερού από πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα πυροσβεστών, ενώ διανεμήθηκαν στους μαθητές και ενημερωτικά φυλλάδια.

Μακαριώτατε Γέροντά μου,
Φόβω συνεχόμενος, αλλά και πολλής πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως έμπλεως, την ημέρα αυτή της προσωπικής μου Πεντηκοστής, δοξάζω και ανυμνώ και γεραίρω τον εν Τριάδι Θεόν ημών, δι’ όσα η άφατος αγάπη Του απεκάλυψε και αποκαλύπτει εις εμέ.
Η ευλογία να ανατραφώ υπό ευσεβών και εκλεκτών γονέων, των οποίων αι ψυχαί θα αγάλλωνται σήμερον εις την ουράνιον Πολιτείαν, ως και η πορεία μου από τα παιδικά μου χρόνια μέσα εις την γαλήνη και την θαλπωρή της Εκκλησίας μας, είναι η αρχή της ευγνωμοσύνης μου προς τον Πανοικτίρμονα Θεόν.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:28

Εκδρομή στη Χαλκιδική ο Σύλλογος Καρκινοπαθών

Συντάκτης:

Τον Οκτώβριο 2009 ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του διοργάνωσε εκδρομή, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για ΑΝΤΑΜΩΜΑ μεταξύ ομοιοπαθών συλλόγων από νομούς της Μακεδονίας. Μέλη και φίλοι του Συλλόγου επισκέφτηκαν τη μονή Αρσενίου στη Σουρωτή Θεσ/νίκης, το σπήλαιο των Πετραλώνων, μονές στην περιοχή Βατοπεδίου και συσφίξανε τις σχέσεις τους με γλέντι και χορό στα Ψακούδια Χαλκιδικής, υποσχόμενοι να γίνει θεσμός και να βρίσκονται μαζί κάθε χρόνο.

Και αυτήν την φορά το αίσθημα του καθήκοντος  των λειτουργών του Ιπποκράτη υπερίσχυσε των ανθρωπίνων ορίων και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς δεν έκλεισε, όπως είχε προαναγγελθεί για το τριήμερο Παρασκευής - Κυριακής 25 Οκτωβρίου. Τρεις γιατροί καρδιολόγοι θυσιάζουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, θυσιάζουν τον ελεύθερο και τον χρόνο ξεκούρασης διότι δεν αντέχουν να δουν αυτό που η Πολιτεία  με ελαφρά καρδία επιβάλει στο Νοσοκομείο Κιλκίς: Να κλείσουν τμήματά του και εν προκειμένω η Καρδιολογική κλινική.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:47

«Είμαστε τα παιδιά σας, ακούστε μας…»

Συντάκτης:

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς σε ανακοίνωσή τους επεξηγούν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου για μια ημέρα. Παρότι η ανακοίνωση εξεδόθη ως απάντηση σε “δυσφημιστικό” σχολιασμό της κινητοποίησης τους σε άλλη  εφημερίδα , κρίνουμε σκόπιμο να καταχωρισουμε  τον κατάλογο τω αιτημάτων τους για την ενηέρωση της κοινής γνώμης, με την υποσημείωση πως θα έπρεπε να το πράξου νωρίτερα.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:46

Ανάπλαση - ενοποίηση Δημοτικού Κήπου και Πάρκου

Συντάκτης:

Σε μια σημαντική για τον πολεοδομικό ιστό τους Κιλκίς παρέμβαση προχωράει ο Δήμος, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη την περασμένη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την ανάπλαση της περιοχής Δημοτικού Πάρκου και Κήπου, η οποία θα ενοποιηθεί έτσι ώστε ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη πόλη.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:43

Η ANATOMIC HELP και στην Κύπρο

Συντάκτης:

Συνεχίζοντας τη δυναμική της παρουσία στην Κύπρο η κιλκισιώτικη εταιρεία ANATOMIC HELP, μέσω της HEALTH & DIET FOOD CENTER ltd, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 6ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16,17,18 Οκτωβρίου στο HILTON Λευκωσίας.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:42

Τζάμπα διχασμός στην Αξιούπολη!

Συντάκτης:

Αν ο Αστερίξ παρακολουθούσε την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, θα αναφωνούσε το περίφημο σλόγκαν του: «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι»!
Επί πέντε ώρες συγκρούονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες της Αξιούπολης για τη συγκοινωνιακή μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης, των δυο πλατειών και του κεντρικού δρόμου που τις συνδέει, για ν’ αποδειχθεί τελικά πως όλη η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να είχε κλείσει μέσα σε μισή ώρα και άνευ συγκρούσεων.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:42

Κώστας Φλωρίδης : Η αλήθεια για τις καταλήψεις

Συντάκτης:

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στο σχολείο στο οποίο φοιτώ, στο 1ο Γ.Ε.Λ. Κιλκίς, και φυσικά εννοώ την προσπάθεια για διαμαρτυρία μέσω μιας μερίδας των μαθητών, πήρα την απόφαση να εκθέσω κι εγώ την άποψή μου, απολύτως προσωπική και διόλου κατευθυνόμενη από άλλους όπως πολλοί ίσως να υπέθεταν για τα θέματα που μας απασχόλησαν αυτές τις μέρες.

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού και τον καθησυχασμό αναφορικά με τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί το μετρητικό πρόγραμμα Πεδίον24 (http://www.pedion24.gr), στο οποίο συνεργάζονται το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποστηρίζεται από την COSMOTE.