Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 4:24:09 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:30

Στο τέλος χάθηκαν όλα

Συντάκτης:

Την ευκαιρία για την πρώτη τετράδα «κλώτσησε» ο ΓΑΣ Κιλκίς, γνωρίζοντας την ήττα από τον Θερμαϊκό στην έδρα του με 27-21. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δυνατοί και πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ. Ένα προβάδισμα που δεν το έχασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:22

Κέρδος η δέσμευση για σχολή ΤΕΙ

Συντάκτης:

«Στα πέντε χρόνια παρήχθη μεγάλο έργο, μεταρρυθμιστικό, με τομές και επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ τη δημιουργική λογιστική, την αδιαφάνεια, τη διαφθορά την αναξιοκρατία. Εργαστήκαμε σκληρά υπό την καθοδήγηση του Κ. Καραμανλή και πετύχαμε πολλά. Παραλάβαμε έλλειμμα 7,4% και τώρα είναι κάτω από 3%. Παραλάβαμε δημόσιο χρέος 104% και το μειώσαμε στο 94%. Ο πληθωρισμός είναι 3%, ο χαμηλότερος από το 1981.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:20

«Εμπαίζουν την Αυτοδιοίκηση»

Συντάκτης:

«Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το τέλος παρεπιδημούντων, ξαφνικά στο σχέδιο Νόμου  για το «Σύστημα Άϋλων τίτλων, διατάξεις για την κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις», όχι μόνο κατήργησε το ισχύον τέλος παρεπιδημούντων (από 2% σε 0,5%), αλλά και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (από 2% σε 0,5%)», αναφέρει το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, και υπογράφει ο δήμαρχος Κοζάνης και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:45

Από τη γυναίκα προέρχονται και τα καλύτερα...

Συντάκτης:

Το τμήμα Γυναικών ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς διοργάνωσε μια ζεστή βραδιά, με τσίπουρο και κρασί, σε μια προσπάθεια σύσφιξης των διαπροσωπικών σχέσεων, όχι μόνο του γυναικείου αλλά και του ανδρικού πληθυσμού της περιοχής. Στη συγκέντρωση, επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, την οποία προσφώνησε η υπεύθυνη Γυναικών της ΝΟΔΕ κ. Ντίνα Συμεωνίδου – Τσιβρεμετζή.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Νέας Σάντας φτάνουν στο σχολείο με ένα γλυκό χαμόγελο. Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα της καθηγήτριας των γαλλικών, Αναστασίας Τσενενούδη, και των μαθητών της και η οποία ήταν να γιορτάσουν τη γαλλική γιορτή της κρέπας, που γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:34

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Γιαννέλης

Συντάκτης:

Προς τους κυβερνητικούς βουλευτές η υπενθύμιση: Πριν τρεις εβδομάδες ο βουλευτής της Ν.Δ. Λέσβου Γιαννέλης με δημόσια δήλωσή του προειδοποίησε ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του νομού του για λειτουργία Εφετείου στη Μυτιλήνη, τότε εφεξής δεν θα υπερψηφίζει νομοσχέδια του αρμόδιου για το θέμα Υπουργείου Δικαιοσύνης. Προφανώς η δήλωση έγινε ως κραυγή απόγνωσης στην αδράνεια της κυβέρνησης στη  συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων του νησιού. Στα αξιοσημείωτα να λεχθεί ότι ουδείς θεώρησε ως εκβιαστή τον κ. Γιαννέλη και μάλιστα το αίτημα του νομού έγινε δεκτό.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:34

Σεμινάριο διευθυντών σχολικών μονάδων

Συντάκτης:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων σχολικών μονάδων του νομού Κιλκίς με θέμα: «Διοίκηση Σχολικής Μονάδας και Εκπαιδευτικές Καινοτομίες υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης στην Αειφορία». Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις εργασίες του σεμιναρίου, την 1η ημέρα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Π. Γυναικόκαστρο.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:33

Δενδροφύτευση στην αυλή του δήμου Χέρσου

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της οικολογικής ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής παρέμβασης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου, οι μαθητές της Στ τάξης, μαζί με το δάσκαλό τους Δημήτριο Μιμηγιάννη, και τις οδηγίες της γεωπόνου Δέσποινας Σιδηροπούλου, φύτεψαν στην αυλή του Σχολείου δενδρύλλια (κερλετέριες).

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:32

Νικητές Κιλκίς και Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχολικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων 2008-09, με πρωταθλήτρια στους μαθητές την ομάδα του Πολυκάστρου και στις μαθήτριες την ομάδα του 2ου Κιλκίς
Οι αναμετρήσεις διεξήχθησαν το χρονικό διάστημα από 6-13Φεβρουαρίου και τa αποτελέσματα που σημειώθηκαν σε αυτές αναλυτικότερα είναι:

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:21

Επειχειρούν να μας φιμώσουν

Συντάκτης:

Για οπροσπάθεια φίμωσης κι τρομοκράτησης των εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Γουμένισσας το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο ίδρυμα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης - καταγγελίας του σωματείου έχει ως εξής:
“Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας καταγγέλλει την πειθαρχική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου, Ξενοφώντα Παπαλέξη, με ανυπόστατες κατηγορίες που σκοπό έχει το φίμωμα του Σωματείου, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τον αποπροσανατολισμό από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας.